Cum să vă găsiţi mai uşor secţia de votare

Cum să vă găsiţi mai uşor secţia de votare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 436 de secţii de votare au fost organizate, pentru alegerile parlamentare de astăzi, în judeţul Galaţi. În municipiul Galaţi se află 176 de secţii de votare, iar alte 33 sunt la Tecuci. Dacă nu ştiţi unde puteţi vota, accesaţi adresa de internet www.registrulelectoral.ro şi introduceţi datele personale solicitate – codul numeric personal, numele de familie şi codul – şi astfel veţi afla nu numai numărul secţiei de votare la care sunteţi arondaţi, dar şi adresa şi harta acesteia, pentru a vă orienta mai uşor. De asemenea, puteţi consulta în documentele ataşate, delimitarea secţiilor de votare atât în municipiul Galaţi, în oraşele Tecuci, Târgu Bujor şi Bereşti, dar şi în fiecare dintre comunele judeţului nostru.

Comune --> https://drive.google.com/open?id=0B4t6dx0Zqi1xT096MVR1R2hBYkE

Municipiu --> https://drive.google.com/open?id=0B4t6dx0Zqi1xYURfMUl3akFPTVE

Tecuci-Târgu Bujor-Bereşti --> https://drive.google.com/open?id=0B4t6dx0Zqi1xRGFvOHVxQWlMaEU

Regula generală este că puteţi vota numai la secţia de votare la care sunteţi arondaţi conform adresei de domiciliu. Există, însă, o excepţie. Dacă vă aflaţi în altă localitate, dar în judeţul de domiciliu, puteţi vota la orice secţie de votare din cadrul circumscripţiei electorale respective. Cu alte cuvinte, dacă aveţi domiciliul în municipiul Galaţi, dar nu sunteţi în oraş, veţi putea vota la oricare dintre secţiile de votare din comunele sau oraşele judeţului Galaţi, dar nu în judeţele vecine!

Reamintim, la alegerile parlamentare pot vota cetăţenii români care au vârsta de cel puţin 18 ani împlinită până astăzi inclusiv, şi nu sunt debili, alienaţi mintal, puşi sub interdicţie, sau nu li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege, prin hotărâre judecătorească definitivă.

Citit 1201 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Decembrie 2016 14:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.