Câţi gălăţeni au ieşit la vot | În comunele din judeţ, prezenţa la urne este scăzută

Câţi gălăţeni au ieşit la vot | În comunele din judeţ, prezenţa la urne este scăzută
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ziua alegerilor, în jurul orei prânzului, prezenţa la urne în cele mai multe comune din judeţul Galaţi nu depăşea 10-15 procente, iar din ce ne-au spus preşedinţii secţiilor de votare, astfel de cifre sunt obişnuite.

În comuna Vlădeşti, spre exemplu, dintr-o populaţie votantă de 1.020 de persoane, veniseră la urne doar 15 la sută, adică în jur de 150 de persoane, dintre care 38 votaseră pe listele suplimentare. "La noi au venit mai mult pensionarii, bătrânii. Tinerii încă nu au ieşit la vot", ne-a explicat Aurelia Ciocan, preşedintele secţiei de votare nr. 535.

Nici la Măstăcani nu s-a înghesuit lumea să voteze. La ora 12,00, din 1.101 persoane cu drept de vot ajunseseră la urne doar 90, semn că interesul cetăţenilor era unul scăzut. Ceva mai mulţi votanţi au fost la Şiviţa, acolo unde la secţia de votare nr. 414, din 1.077 de persoane cu drept de vot, deja îşi exprimaseră opţiunea în jur de 160, în jurul prânzului. "La ultimele alegeri, am avut mai puţin de 700 de votanţi. Vom vedea ce va fi de data aceasta. Avem şi zece persoane care vor vota cu urna mobilă, astfel că procentajul va mai creşte un pic", ne-a explicat Fănica Horghidan, preşedintele secţiei de votare.

La Vânători, cei mai mulţi alegători

Din toate comunele prin care au trecut reporterii "Vieţii libere", cele mai bune rezultate au fost înregistrate la Vânători. Astfel, la ora 12,30, Din cei peste 2200 de alegători, împărţiţi pe două secţii de votare, veniseră la urne aproximativ 450 de oameni, şi continuau să vină când am plecat. Asta înseamnă o prezenţă de 25 la sută la ora prânzului. "Avem perioade de timp când este flux continuu de oameni. Aici, la secţia 429, au votat deja 228 de persoane şi 21 pe listele suplimentare, iar oamenii continuă să vină. Nu am avut incidente şi sperăm să rămână aşa", ne-a spus Goga Viorica, preşedinta secţiei de votare.

Probleme la Brăneşti

La secţia de votare nr. 436, din comuna gălăţeană Brăneşti, au fost înregistrate şi uşoare probleme în ceea ce priveşte organizarea. Astfel, pe un panou de pe gardul secţiei de votare erau lipite mai multe afişe electorale, cu însemnele partidelor înscrise în cursă. Preşedinta secţiei, Paraschiva Munteanu, împreună cu alţi colegi le-au rupt pe cele pe care a putut. "Unele dintre ele par a fi lipite foarte recent, semn că cineva nu este la curent cu legea electorală. Vom fi mai atenţi de-acum", ne-a explicat aceasta. Purtătorul de cuvânt al Autorităţii Electorale Permanente, Andi Mihalache, ne-a declarat că "aceste fapte sunt infracţiuni conform legii, astfel că trebuie să se sesizeze poliţia şi jandarmeria, pentru rezolvare".

Până la prânz, în Brăneşti votaseră ceva mai mult de 100 de persoane, din 848 cu drept de vot.

Citit 1429 ori Ultima modificare Duminică, 11 Decembrie 2016 15:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.