Doru Resmeriţă: „Cerem modificarea caietului de sarcini pentru Programul Lapte şi Corn”

Doru Resmeriţă: „Cerem modificarea caietului de sarcini pentru Programul Lapte şi Corn”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Inspectorul general şcolar susţine că în acest document se prevăd condiţii exagerate, care facilitează accesul la licitaţie doar pentru anumite firme *

„Având în vedere că se apropie data când va avea loc licitaţia pentru Programul Lapte şi Corn, am trimis Consiliului Judeţului propuneri de modificare a caietului de sarcini, în baza disfuncţiilor pe care le-am sesizat până acum în derularea programului”, a declarat, luni, inspectorul general Doru Resmeriţă (foto). Acesta susţine că, potrivit caietului de sarcini realizat de Consiliul Judeţului, firmelor li se cer nişte standarde neimportante, greu de realizat, menite să restrângă numărul participanţilor la licitaţie.

„Ce fel de licitaţie mai e cea la care participă în final o singură firmă? E adevărat că trebuie respectate standardele de calitate, dar nu toate cele stipulate în caietul de sarcini sunt importante. În plus, acestea sunt îndeplinite de firma care a câştigat licitaţia, dar care, la rândul ei, a subcontractat altei firme. Pe acestea din urmă nu le-a mai verificat nimeni dacă îndeplinesc sau nu aceste standarde. Şi nu e corect”, consideră şeful ISJ.

Doru Resmeriţă susţine că, în anul şcolar trecut, firma SC Risk  nu s-a achitat în întregime de obligaţii: „Nu s-a respectat numărul de porţii; s-a adus unt, iar în factură scria lapte; s-au făcut livrări săptămânale, la şcoli unde nici nu aveau unde să depoziteze produsele, deşi în contract scrie clar că trebuie să vină de două ori pe săptămână; au fost produse cu termen de valabilitate modificat”.

„Noi trimitem toate aceste sesizări şi propuneri de modificare, dar deciziile sunt luate la nivelul Consiliului Judeţului. Noi vom urmări foarte atent modul în care se derulează acest program în anul şcolar viitor şi vom sesiza organele abilitate”, a mai precizat inspectorul general.

În judeţul  Galaţi beneficiază de Programul Lapte şi Corn aproximativ 65000  de elevi.

Citit 2353 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.