Gălățenii se pregătesc de proteste de stradă

Gălățenii se pregătesc de proteste de stradă
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Parte dintre gălățenii nemulțumiți de perspectiva adoptării ordonanței privind grațierea și amnistiei promit să iasă la protest, duminică după-amiază, la ora 18.00, în fața clădirii Prefecturii. S-a creat deja un grup pe Facebook, iar dintre cei aproximativ 2200 de oameni care au fost invitați să se alăture cauzei, circa 160 susțin, la această oră, că vor fi participa, în vreme ce alți aproape 300 s-au declarat interesați de eveniment.

Vă reamintim că în mai multe orașe din țară – București,Iași, Timișoara, Sibiu, Brașov și Cluj - au avut loc, de miercuri începând, proteste similare. În vreme ce în orașele de provincie numărul protestatarilor a fost de maxim 1000, în Capitală au ieșit în stradă chiar și 3.000 de oameni care au scandat împotriva adoptării legii.  

Potrivit prevederilor ordonanța împotriva căreia protestează mii de oameni, s-ar putea grația predepsele de până la cinci ani, abuzul în serviciu ar urma să fie incriminat doar dacă paguba este mai mare de 200.000 lei, iar denunțurile vor fi valabile șase luni dela comiterea faptei de incriminat. Potrivit analiștilor, de prevederile legii vor beneficia și infractori de rând – cum ar fi cei acuzați de tâlhărie sau chiar de viol – dar și mari oameni de afaceri și politicieni.

Acesta este cel mai mare val de proteste de stradă după cel care a urmat tragediei din clubul Colectiv.

Foto: arhiva VLG

Citit 14334 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 11:35

3 comentarii

 • postat de Mihai Popa
  Duminică, 22 Ianuarie 2017 13:41
  82.79.114.***
  Acum ori niciodata,
  Croieste-ti alta soarta.
  0
  3
  Raportează
 • postat de crystal
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 18:55
  95.76.32.***
  Dragnea nu uita, Romania nu-i a ta !
  2
  5
  Raportează
 • postat de Costel Stanescu
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 17:07
  5.13.253.***
  Trebuie sa iesim in strada. PSD prin promisiuni electorale a vrut sa ascunda adevaratele intentii criminale. La care punct din progaramul de guvernere al PSD scrie de aceasta magarie facuta pe ascuns cu dedicatie pentru Dragnea, Ponta,Tariceanu, Sova, Vosganian, Ghita si toti hotii politici din toate partidele. Hotii trebuie sa mearga la puscarie, nu la guvernare. Care este urgenta de se da O.U fara desbateri si consultari ? Unde este transparenta promisa si dialogul cu poporul ?. La nici 14 zile de la investire, au gasit marea urgenta pentru tara. Rusine PSD, minciuni,minciuni si iar minciuni. Interese personale si de grup asa cum au facut din 1990 incoace. Ne-au mintit in campanie si acum fac ce vor muschii lor. Trebuie sa-i oprim prin proteste. Haideti in strada, nu stati in casa, demonstrati ca sunteti patrioti si aparati democratia pentru care au murit eroii la revolutie. Va asteptam.
  3
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.