Aproape 1.000 de AMENZI aplicate în trafic şoferilor şi pietonilor
Foto: Poliţiştii rutieri au avut parte şi de mulţi şoferi uituci, fără documente | Foto-arhivă ”Viața liberă”

Aproape 1.000 de AMENZI aplicate în trafic şoferilor şi pietonilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Viteza, lipsa centurii de siguranţă, lipsa documentelor sau neacordarea priorităţii pietonilor au fost principalele cauze pentru care poliţiştii gălăţeni au aplicat, săptămâna trecută, amenzi şoferilor.

Oamenii legii au aplicat 988 de sancţiuni, valoarea amenzilor ridicându-se la 210.821 de lei. Pe primul loc în lista sancţiunilor s-au clasat şoferii care au depăşit viteza legală, fiind sancţionaţi 307 de persoane. 134 de şoferi au primit amenzi pentru că nu purtau centura de siguranţă, iar alţi 111 au fost amendaţi pentru că nu au acordat prioritate pietonilor. Nici aceştia din urmă nu au fost scutiţi de sancţiuni, oamenii legii aplicând 96 de sancţiuni pentru traversare neregulamentară. Poliţiştii rutieri au avut parte şi de mulţi şoferi uituci, fiind întocmite 196 de procese verbale pentru lipsa documentelor.

În 71 de cazuri, şoferii prinşi pe picior greşit şi-au pierdut permisele, iar pentru 26, întâlnirea cu poliţiştii a echivalat cu reţinerea temporară a certificatelor de înmatriculare.

Poliţiştii rutieri au constatat şi şapte infracţiuni, printre care se numără două cazuri de şoferi care conduceau fără a deţine permis, dar şi doi şoferi prinşi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Citit 2040 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2017 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.