UPDATE | 13 cu... PROTESTE. #Rezist - Gălăţenii au ieşit din nou în stradă împotriva Guvernului
Foto: Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan

UPDATE | 13 cu... PROTESTE. #Rezist - Gălăţenii au ieşit din nou în stradă împotriva Guvernului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Gălătenii aflați la protest au anunțat că vor ieși în stradă și luni, 13 februarie


Este deja a 13-a zi consecutivă de proteste, iar gălăţenii nu dau semne de oboseală. De vârste diferite, câteva sute de oameni au ieşit şi duminică în faţa Prefecturii pentru a-şi striga nemulţumirile faţă de Guvernul Grindeanu, faţă de adoptarea OUG 13 şi faţă de mânjirea imaginii României la nivel european.

Chiar dacă un număr mare de protestatari gălăţeni au anunţat de vineri că vor pleca la Bucureşti, pentru manifestaţia din Piaţa Victoriei, concetăţenii lor nu s-au lăsat bătuţi şi, în ciuda gerului, au petrecut încă o seară în stradă. De la ora 18,00, în faţa Prefecturii au început să răsune vuvuzelele şi lozincile anti-guvern. 

Ecusoane pentru manifestanţi 

Elementul de noutate a fost reprezentant de ecusoanele pe care protestatarii gălăţeni le-au primit. Rotunde şi inscripţionate cu "#Rezist", acestea le-au fost puse gălăţenilor pe piept, ca semn de mulţumire pentru voinţa de care au dat dovadă.

"Am ieşit în stradă în fiecare seară şi voi continua să ies până când voi fi sigur că OUG 13 nu va avea efecte asupra Codului Penal şi până când acest guvern mincinos îşi va da demisia. Nu putem fi conduşi de hoţi, care vor să se scape pe ei, cu orice risc", ne-a declarat un protestatar.

Alţii au fost mai vehemenţi şi spun că modul în care a fost adoptată, iniţial, ordonanţa 13 poate fi catalogată drept atentat la siguranţa naţională. "Am auzit că unii domni din conducerea ţării dau jurnalişti în judecată pentru atentat la siguranţa naţională. Dar ce au făcut ei cum se cheamă? Au dat o ordonanţă noaptea, fix ca hoţii, şi apoi, când au fost prinşi, au dat înapoi şi vor iertare? Nu se poate aşa ceva", ne-a explicat un cetăţean. 

"Europa, ajutor"

Unul dintre mesajele cele mai puternice ale serii a fost adresat Uniunii Europene. Pe un steag al UE, a fost prinsă cu ace o hârtie pe care scria, simplu, "Help/Ajutor". "Se încăpăţânează cei care ne conduc să nu îşi dea demisia, deşi noi stăm de atâtea zile în stradă. Poate că liderii europeni le-ar putea băga minţile în cap", ne-a explicat o doamnă.

UPDATE | 300 de manifestanți au plecat în marș spre Păpădie. "Uniți, salvăm, toată România" este lozinca lor preferată.

UPDATE, ora 20,45 | Aproximativ 500 de oameni protestează pe strada Brăilei. Acestia cer demisia guvernului Grindeanu.

UPDATE, ora 21,10 | La Tribunal, manifestanții au intonat imnul României. Ulterior, mulțimea a plecat, în mars, spre Prefectură.

Ziua 13, în CAPITALĂ. FOTO CORESPONDENT ”Viața liberă” de la protestul din Piața Victoriei - CLICK AICI PENTRU DETALII

UPDATE, aproape ora 21,30 | Protestul de la Galați s-a încheiat. Conform datelor oficiale, numărul maxim de participanți a fost de 400. Cu toate acestea, în timpul marșului, mai multe persoane s-au alipit grupului principal de protestatari. Gălătenii aflați la protest au anunțat că vor ieși în stradă și luni, 13 februarie, de la 18,00, în fața Prefecturii.

Citit 6898 ori Ultima modificare Luni, 13 Februarie 2017 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.