UPDATE | 13 cu... PROTESTE. #Rezist - Gălăţenii au ieşit din nou în stradă împotriva Guvernului
Foto: Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan

UPDATE | 13 cu... PROTESTE. #Rezist - Gălăţenii au ieşit din nou în stradă împotriva Guvernului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)


Gălătenii aflați la protest au anunțat că vor ieși în stradă și luni, 13 februarie


Este deja a 13-a zi consecutivă de proteste, iar gălăţenii nu dau semne de oboseală. De vârste diferite, câteva sute de oameni au ieşit şi duminică în faţa Prefecturii pentru a-şi striga nemulţumirile faţă de Guvernul Grindeanu, faţă de adoptarea OUG 13 şi faţă de mânjirea imaginii României la nivel european.

Chiar dacă un număr mare de protestatari gălăţeni au anunţat de vineri că vor pleca la Bucureşti, pentru manifestaţia din Piaţa Victoriei, concetăţenii lor nu s-au lăsat bătuţi şi, în ciuda gerului, au petrecut încă o seară în stradă. De la ora 18,00, în faţa Prefecturii au început să răsune vuvuzelele şi lozincile anti-guvern. 

Ecusoane pentru manifestanţi 


Elementul de noutate a fost reprezentant de ecusoanele pe care protestatarii gălăţeni le-au primit. Rotunde şi inscripţionate cu "#Rezist", acestea le-au fost puse gălăţenilor pe piept, ca semn de mulţumire pentru voinţa de care au dat dovadă.

"Am ieşit în stradă în fiecare seară şi voi continua să ies până când voi fi sigur că OUG 13 nu va avea efecte asupra Codului Penal şi până când acest guvern mincinos îşi va da demisia. Nu putem fi conduşi de hoţi, care vor să se scape pe ei, cu orice risc", ne-a declarat un protestatar.

Alţii au fost mai vehemenţi şi spun că modul în care a fost adoptată, iniţial, ordonanţa 13 poate fi catalogată drept atentat la siguranţa naţională. "Am auzit că unii domni din conducerea ţării dau jurnalişti în judecată pentru atentat la siguranţa naţională. Dar ce au făcut ei cum se cheamă? Au dat o ordonanţă noaptea, fix ca hoţii, şi apoi, când au fost prinşi, au dat înapoi şi vor iertare? Nu se poate aşa ceva", ne-a explicat un cetăţean. 

"Europa, ajutor"


Unul dintre mesajele cele mai puternice ale serii a fost adresat Uniunii Europene. Pe un steag al UE, a fost prinsă cu ace o hârtie pe care scria, simplu, "Help/Ajutor". "Se încăpăţânează cei care ne conduc să nu îşi dea demisia, deşi noi stăm de atâtea zile în stradă. Poate că liderii europeni le-ar putea băga minţile în cap", ne-a explicat o doamnă.

UPDATE | 300 de manifestanți au plecat în marș spre Păpădie. "Uniți, salvăm, toată România" este lozinca lor preferată.

UPDATE, ora 20,45 | Aproximativ 500 de oameni protestează pe strada Brăilei. Acestia cer demisia guvernului Grindeanu.

UPDATE, ora 21,10 | La Tribunal, manifestanții au intonat imnul României. Ulterior, mulțimea a plecat, în mars, spre Prefectură.

Ziua 13, în CAPITALĂ. FOTO CORESPONDENT ”Viața liberă” de la protestul din Piața Victoriei - CLICK AICI PENTRU DETALII

UPDATE, aproape ora 21,30 | Protestul de la Galați s-a încheiat. Conform datelor oficiale, numărul maxim de participanți a fost de 400. Cu toate acestea, în timpul marșului, mai multe persoane s-au alipit grupului principal de protestatari. Gălătenii aflați la protest au anunțat că vor ieși în stradă și luni, 13 februarie, de la 18,00, în fața Prefecturii.

Citit 6735 ori Ultima modificare Luni, 13 Februarie 2017 00:21

7 comentarii

 • postat de frvd
  Luni, 13 Februarie 2017 20:18
  89.136.3.***
  "Galatenii"... care galateni sau, mai bine zis, cati galateni (puerili, cazuti in penibil) ?
  1
  1
  Raportează
 • postat de ruck
  Luni, 13 Februarie 2017 19:01
  89.136.3.***
  Cum, imnul de stat se canta INREGISTRAT, la asa-numitul protest, de 50 de bani ?!?... Raspuns: Normal, la cati oameni sunt (maxim 20).
  Te rog, vlg, nu mai dezinforma si mani***!
  0
  2
  Raportează
 • postat de batrana
  Luni, 13 Februarie 2017 10:17
  5.13.151.***
  Domnule 'Nedumiritul" , vad ca pe mata te doare ecusonul, nu starea in care este Romania acum.Trist, jalnic pentru asa galatean.Credeam ca te-ar putea durea mai mult cele doua ordonante ce au fost date cu trimitere directa la cei care au dosare intocmite pentru fraude.No comment.
  5
  2
  Raportează
 • postat de Nicu
  Luni, 13 Februarie 2017 08:46
  109.103.134.***
  Ce scuza sau mai bine zis minciuna spusa ca numarul este mai mic deoarece multi au plecat la Bucuresti.Incet incet unii s/au cam plictisit ,altii considera ca a fost atins scopul iar cei mai multi au observat ca protestele in strada nu le imbunatateste cu nimic situatia lor economica,ba mai mult au trebuit sa mareasca planul de incasari la farmacii.Talibanii rezistenti la frig precum partizanii sovietici sa/si faca partid si sa participe la alegerile viitoare si sa le si castige.Pana atunci sa vedem cum a fost posibil ca un partid si seful sau care stau in umbra acestor proteste isi va rezolva problema penala cu banii folositi in campania electorala din decembrie urmand ca apoi sa vedem si cine a platit confectionarea ecusoanelor si a altor materiale folosite de protestatari.
  2
  4
  Raportează
 • postat de elena
  Luni, 13 Februarie 2017 07:43
  100.99.68.***
  niste oameni manipulati sub pretextul unei bune intentii au transformat Romania intr-o tara de tip schou in care legea nu mai e respectata ca intr-o democratie,unde votul nu mai e respectat si 1% din populatie decide pentru o majoritate.Ei nici nu-si dau seama cit ne va costa pe toti romanii aceasta manifestatie in spatele careia se afla mari interese.
  4
  5
  Raportează
 • postat de ucenicul strungar
  Luni, 13 Februarie 2017 00:45
  5.13.132.***
  Acel „Ve-ti fi aspru pedepsiti” din foto 2...ma cam descumpaneste, am inteles ca pe acolo umbla (autoproclamata) lume fina...
  6
  5
  Raportează
 • postat de Nedumiritul
  Duminică, 12 Februarie 2017 21:30
  89.136.231.***
  Cine a oferit acele ecusoane ca semn de multumire? Păi, ce fel de ziariști sunteți voi de dați informații trunchiate? Nu mai bine spuneați că au căzut din cer? Sau adunările astea nu mai sunt spontane?
  10
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.