Sute de ȘOFERI sancționați în trafic. Polițiștii vor continua acțiunile până duminică

Sute de ȘOFERI sancționați în trafic. Polițiștii vor continua acțiunile până duminică
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Până pe 26 februarie, polițiștii gălățeni vor fi prezenți în stradă pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, printre care viteza neregulamentară, abaterile săvârșite de pieton, nerespectarea normelor legale care reglementează activitatea de transport public de personae și cele privind trecerea la nivel cu calea ferată. Acțiunea polițiștilor gălățeni a debutat pe 20 februarie.

Astfel,  încă din prima zi, s-au organizat și desfășurat acţiuni pentru combaterea nerespectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane și circulația pe drumurile publice. 117 conducători de autovehicule destinate transportului public de persoane au fost testați cu mijloacele tehnice certificate din dotare în privința consumului de băuturi alcoolice, nefiind înregistrate abateri în acest sens. La această activitate au participat 25 de polițiști care au aplicat 33 de sacțiuni contravenționale și au retras un certificat de înmatriculare.

Pe 21 și 22 februarie, polițiștii s-au axat pe combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public. 45 de polițiști gălățeni au acționat pe principalele artere rutiere, constatând 175 de abateri săvârșite de pietoni privind atât traversarea cât și deplasarea neregulamentară pe partea carosabilă.

Nu au fost trecute cu vederea nici încalcările săvârșite de conducătorii auto, fiind reținute 49 de permise de conducere, dintre acestea 39 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor,

Ziua de 23 februarie a fost destinată activităților pentru combaterea încălcării normelor legale referitoare la trecerea la nivel cu calea ferată. Polițiștii din structurile  de rutieră și transporturi au aplicat  57 de sacțiuni contraventionale, în valoare de 16.415 lei, au reținut trei certificate de înmatriculare și trei permise de conducere și au constatat  o infracțiune la regimul circulației pe drumurile publice.

Acțiunile polițiștilor vor continua până dumincă, o atenție sporită acordându-se prevenirii și combaterii faptelor ce au ca obiect nerespectarea regimului legal de viteză.

La nivel național, în perioada 01.01.2017 - 14.02.2017, s–au produs 612 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 146 de persoane și rănirea gravă a  altor 579. Pentru reducerea mortalității din accidente rutiere este necesară intensificarea activităților de impunere a legii, respectiv a celor de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile deschise circulației publice.

Citit 1646 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Februarie 2017 12:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.