Paşapoarte biometrice şi permise UE

Paşapoarte biometrice şi permise UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Subprefectul Cosmin Păun caută variante pentru reducerea numărului de servicii care se îngrămădesc în sediul de pe Domnească 102 * O soluţie ar fi serviciul permise în mall, după modelul din Suceava * Avem însă o singură problemă: nu avem mall!

La sfârşitul acestui an, mai exact în luna decembrie, judeţul nostru va face parte, alături de alte opt judeţe – Brăila, Vrancea, Harghita, Covasna, Argeş, Buzău, Călăraşi şi Giurgiu – dintre localităţile în care se va implementa proiectul de eliberare a paşapoartelor biometrice. 

Potrivit declaraţiilor subprefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, care are în atribuţii şi coordonarea Serviciului de Paşapoarte, în sediul de pe Domnească nr. 102 se vor realiza câteva modificări. Este vorba despre compartimentarea spaţiului, astfel încât să se amenajeze condiţiile necesare acestei activităţi. „Avem câteva condiţii de îndeplinit, inclusiv una care ţine de temperatura din încăpere”, a spus Cosmin Păun.

Totodată, subprefectul le-a reamintit şoferilor că îşi pot preschimba permisele auto cu cele de tip nou, european. „Pentru preschimbarea permisului auto nu sunt necesare acte în plus sau alte taxe. Doar că acesta, fiind realizat la Bucureşti, va veni la beneficiar cam în termen de o săptămână, prin curier. Dacă persoana respectivă nu este găsită acasă, curierul va mai veni o dată, la interval de trei zile, şi dacă nici atunci nu-l găseşte pe destinatar permisul poate fi ridicat de la sediul Poliţiei, de pe Domnească”, a mai spus Cosmin Păun.

Subprefectul mai are o preocupare: cum să crească eficienţa, în condiţiile în care în sediul de pe Domnească 102  se îngrămădesc nu mai puţin de şapte servicii – Paşapoarte, Poliţie, Buletinele, Oficiul Român de Imigrări, Înmatriculări Auto, Examinare Auto şi Preschimbare permise  auto.

Deşi în ultimii ani au fost luate decizii care au condus la scurtarea drumurilor pentru gălăţeni (precum înfiinţarea casieriilor pentru plata taxei de buletin sau paşaport), încă mai este de lucru, crede subprefectul Cosmin Păun.  

Deocamdată, se caută  soluţii, însă nu este exclus să se găsească variante precum cele din Suceava, unde serviciul de Înmatriculări Auto şi Eliberare permise auto a fost mutat, la începutul acestui an, într-un mall. Totuşi, pentru situaţia de la Galaţi, serviciul de Înmatriculări auto ar putea fi amenajat şi la sediul RAR, având în vedere că oricum şoferii care vor să îşi înmatriculeze maşinile trebuie să treacă şi pe la Registrul Auto Român. Dar drumul către RAR ar mai trebui şi asfaltat.

Deocamdată, acestea sunt doar variante ipotetice, nu este nimic sigur. Cu atât mai mult cu cât la noi, soluţia de la Suceava nu prea poate fi pusă în practică, deoarece nu avem mall!

Citit 1161 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.