În doar două luni, amenzi de aproape 500.000 de lei de la poliţiştii locali

În doar două luni, amenzi de aproape 500.000 de lei de la poliţiştii locali
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În acest an activitatea Poliţiei Locale Galaţi se va desfăşura pe patru piloni foarte importanţi (Programul de măsuri al Poliţiei Locale, Planul de Ordine şi Siguranţa Publică, Regulamentul de Organizare şi Funcţionare şi Regulamentul de Ordine Interioară) privind, în special activităţile din teren, a anunţat Petrică Hahui, directorul Poliţiei Locale Galaţi.

În acest scop, de la începutul anului, instituţia a încheiat un număr de zece protocoale de colaborare (Comisariatul Judeţean de Mediu, Direcţia Sanitar - Veterinară Galaţi, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, Secţia Regională de Poliţie Transporturi, Serviciul Public Ecosal, etc).

„În 2017, la nivelul municipiului Galaţi, vom derula trei acţiuni importante: „Parcarea - 2017”, „Estival - 2017” şi „Siguranţa - 2017”. Prima acţiune vine ca urmare a modificărilor survenite la legislaţia în domeniul circulaţiei pe drumurile publice, dar şi ca urmare a numărului mare de sesizări venite din partea cetăţenilor, cu privire la modul în care sunt parcate autoturismele pe domeniul public. Acţiunea „Parcarea - 2017” a început în luna februarie cu Bulevardul George Coşbuc, strada Basarabiei şi strada Domnească, şi va continua până în luna decembrie. Primele rezultate sunt: 184 de persoane notificate şi 163 de sancţiuni aplicate, în sumă de 8.200 de lei. A doua mare acţiune, „Estival - 2017”, se va derula în perioada aprilie – august, şi se va desfăşura în zona Falezei, Grădina Publică, precum şi alte zone de agrement. A treia acţiune ca importanţă, „Siguranţa - 2017” va avea loc până în luna decembrie, în special în apropierea unităţilor de învăţământ, dar şi în alte zone publice de interes operativ sau zone cu risc”, ne-a explicat Petrică Hahui.

De menţionat că, în primele două luni ale anului, la nivelul Poliţiei Locale Galaţi au fost organizate mai multe acţiuni punctuale, iar rezultatele sunt următoarele: au fost aplicate 2.120 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 475.000 de lei şi s-au constatat 35 de infracţiuni (cele mai multe furturi - 12).

Citit 1271 ori Ultima modificare Marți, 07 Martie 2017 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.