Cofetăriile ”Andra Exclusiv” | Deliciile cu suflet cuceresc Galaţiul

Cofetăriile ”Andra Exclusiv” | Deliciile cu suflet cuceresc Galaţiul
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

„Andra Exclusiv” a deschis recent o nouă cofetărie pentru gălăţeni, cea de-a treia, pe Aleea Comerţului din Micro 19. Un bun prilej pentru ca aceia care vor să afle mai multe despre un brand gălăţean care pune accentul pe natural, şi nu pe E-uri, pe calitate, şi nu pe compromisuri de preţ, să afle mai multe amănunte din interviul… exclusiv cu administratorul de la „Andra Exclusiv”. Doamnelor şi domnilor, Andreea Florea!

- Sunt peste 15 ani de când „Andra Exclusiv” a început să le ofere delicii gălăţenilor…

- „Andra Exclusiv” este din anul 2000 pe piaţă, este o afacere pornită de mama mea, în Piaţa Centrală. Iniţial, mama a pornit cu un magazin alimentar şi apoi a văzut că e cerere de produse de patiserie şi s-a axat pe patiserie. De aici, uşor-uşor, am învăţat şi alte lucruri şi am început să facem şi cofetărie. Poate de aceea cozonacii noştri sunt cunoscuţi încă de atunci… Am pornit de la ideea mamei şi am păstrat reţeta ei.

- Cum alegeţi reţetele?

- Cam toate reţetele sunt păstrate de atunci, de echipa formată de mama mea. Şi acum, orice reţetă o facem nu e clasică, nu porneşte dintr-un reţetar; este ceea ce mi-aş dori eu să simt când mănânc ceva, combinat cu ceea ce ştiu fetele, tehnologic vorbind, că se poate face, şi aşa finalizăm fiecare reţetă. Nu e nimic STAS. Asta e ideea mea şi cu ea vreau să merg până unde se poate.

- Ce credeţi că face ca produsele dumneavoastră să fie speciale?

- Tot timpul am spus că produsele noastre sunt diferite pentru că au suflet. Tocmai din cauza asta, că au pornit de la ceva deosebit. Fiind implicată atât de personal în asta, şi păstrând atât de multe particularităţi de atunci, le spun clienţilor că sunt „delicii cu suflet” tot ceea ce facem aici. Nu vreau să pară că abordez partea sentimentală ca să vindem produsele, dar… este o realitate! Cu sufletul am pornit şi tot cu asta continuăm, cu sufletul.

- Aveţi foarte multe produse care nu se regăsesc şi în alte cofetării. Chiar şi mini-tartele, care de obicei sunt cam de două feluri, la dumneavoastră sunt în cinci variante. Dar mai sunt şi mini-snickers-urile, şi cozonacii cărora li s-a dus vestea, şi multe altele…

- Mai avem şi alte produse noi, pe care nu le ştiţi. Avem nişte mini-eclere super - cu cremă de caramel, cu cremă de şampanie, cu cremă de cafea, cu fistic pur. N-o să le găsiţi în altă parte în Galaţi. Recunosc, este o idee pornită din Bucureşti, unde sunt aşa-numitele eclerării, care numai cu aşa ceva se ocupă. Îmi place să fiu la curent cu ceea ce vor clienţii, chiar dacă e vorba despre un segment micuţ, cum sunt, de exemplu, diabeticii. Nu vând foarte mult pentru diabetici, în schimb, puţinul acela pe care îl fac vreau să-l fac pentru oameni care îşi doresc şi au nevoie de asta.

- Nu cred că mai este vreo cofetărie în Galaţi care să aibă produse şi pentru diabetici.

- Nu, în Galaţi suntem singurii.

- Cum apare ideea unei noi reţete?

- De exemplu, mini-snickers-urile şi „Deliciile” le-am smuls de la o prietenă de-a mea care locuieşte în Londra. Mă vizita foarte des şi tot timpul îmi aducea „delicii londoneze” şi îmi spunea „Trebuie neapărat să le faci, te rog eu, fă-le!”. Dar cum?, că e uşor să vezi produsul finit, însă trebuie să găseşti şi secretul lui. Poţi să ai reţeta, dar diferă cuptorul, diferă ingredientul, pentru că una e ingredientul din Anglia şi alta e ceea ce găsim aici.

Şi primul „deliciu londonez”, sau snickers, că seamănă foarte bine ca reţetă, l-am făcut cu nişte ingrediente aduse din Germania, pentru că nu-l găseam nicăieri la furnizorii din România. Bineînţeles că afară nu e nimic special, găseşti la drumul mare orice. Dar aici, dacă ai o ideea nouă, trebuie să lucrezi mult la ea. Mai ales că noi suntem o afacere de familie care vrea să acopere un segment calitativ. Punem accentul doar pe natural şi, acolo unde nu se poate, alegem ingrediente de cea mai bună calitate. Un produs trebuie mai întâi să mă convingă pe mine şi abia apoi intră la vânzare. Nu doresc să facem neapărat cantitate, ci calitate, pentru că asta fidelizează un client.

- Dacă tot aţi adus în discuţie clienţii, spuneţi-ne şi unde vă pot găsi aceştia în Galaţi.

- Cel mai nou magazin al nostru este cel din Micro 19, pe Aleea Comerţului, în hala acoperită. Cel de-al doilea este la Maşniţă, pe strada 1 Decembrie, iar ultimul, care de fapt este primul nostru magazin deschis, se află în Piaţa Centrală, la intrarea din halele vechi.

Pentru cei care vor să le facem şi livrări pentru diverse evenimente, avem şi pagina de Facebook - „Cofetăria Andra Exlusiv” - CLICK AICI.

Interviu realizat de

Cristinel Luca

(P)

Citit 18773 ori Ultima modificare Luni, 13 Martie 2017 15:36