HOȚII s-au pus pe treabă. O librărie şi un apartament, "vizitate" pentru gadgeturi

HOȚII s-au pus pe treabă. O librărie şi un apartament, "vizitate" pentru gadgeturi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Doi indivizi, unul din Teleorman şi unul din Galaţi, au intrat în vizorul poliţiştilor, ca urmare a două furturi comise pe raza municipiului, în prima săptămână a lunii martie. În timp ce unul a fost trimis după gratii pentru 30 de zile, celălalt, care a jefuit un apartament cu proprietara în casă, a fost pus doar sub control judiciar.

Furturile prin forţarea ferestrelor continuă la Galaţi, în luna martie fiind deja înregistrate două fapte petrecute prin acest mod de operare, finalizate cu sustragerea unor bunuri de valoare, dar şi de sume de bani. Unul dintre incidente a avut loc în plin centrul oraşului, pe strada Domnească, la punctul de lucru al unei librării. În dimineaţa zilei de 7 martie, o angajată a societăţii a constatat, la începerea programului, că în cursul nopţii fusese forţată o fereastră a librăriei şi că lucrurile din incintă erau răvăşite. Poliţiştii au consemnat la cercetarea la faţa locului că persoana care intrase ilegal în librărie furase 2.000 de lei, trei camere foto şi două obiective. În urma investigaţiilor, anchetatorii au ajuns la concluzia că posibilul autor al spargerii ar putea fi un teleormănean de 33 de ani, care locuieşte fără forme legale în Galaţi. Percheziţia făcută în casa concubinei acestuia a dovedit că bănuielile au fost adevărate, o parte din bunuri fiind descoperite pe această cale. "Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa concubinei bărbatului, ocazie cu care a fost găsită una din cele trei camere foto sustrase. Ulterior, poliţiştii au stabilit că celelalte două camere şi obiective foto au fost amanetate la o societate de profil, acestea rămânând în custodia firmei până la finalizarea cercetărilor", precizează subinsp. Andreea Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru furt calificat.

De o măsură ceva mai blândă a beneficiat un gălăţean de 22 de ani, dovedit ca autor al unei spargeri de locuinţă. Tânărul ar fi intrat într-un apartament pe geamul de la baie, în cursul nopţii, şi fără să îi pese că ar putea fi surprins de proprietara care dormea, a scotocit prin casă şi a furat 260 de lei, un telefon mobil şi un smart watch. În urma investigaţiilor, poliţişti i-au dat de urmă tânărului care a "scăpat", deocamdată, doar cu măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.               

Citit 5011 ori Ultima modificare Marți, 14 Martie 2017 00:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.