RISCURI la tot pasul pe DRUMURILE Galaţiului. Care sunt cei mai întâlniţi factori

RISCURI la tot pasul pe DRUMURILE Galaţiului. Care sunt cei mai întâlniţi factori
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Peste o mie de amenzi şi aproape 20 de dosare penale este bilanţul unei acţiuni în forţă a poliţiei rutiere, care, săptămâna trecută, a fost prezentă pe sectoarele de drum cu risc ridicat din judeţul Galaţi. Şoferii fără permis, aflaţi sub influenţa alcoolului sau care circulă cu mult peste limita legală de viteză sunt principalii factori care pun în pericol siguranţa traficului.

Astfel, din cele 1.022 de sancţiuni aplicate în decursul unei săptămâni, 304 au fost date pentru viteză, 278 pentru pietoni prinşi traversând neregulamentar şi 70 bicicliştilor care fie se aflau sub influenţa alcoolului, fie nu erau echipaţi corespunzător cu îmbrăcăminte reflectorizantă.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au reţinut 20 de permise şi au retras 17 certificate de înmatriculare. Din totalul de 19 dosare penale, cele mai multe au fost întocmite pe numele şoferilor prinşi băuţi la volan, situaţie întâlnită preponderent în mediul rural. La Nicoreşti, Frumuşiţa şi Galaţi, patru şoferi cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani au fost prinşi la volan cu alcoolemii variind între 0,43 şi 0,69 la mie. Toţi sunt cercetaţi penal.

Citit 1720 ori Ultima modificare Marți, 14 Martie 2017 00:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.