Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
4 comentarii

Peste o mie de amenzi şi aproape 20 de dosare penale este bilanţul unei acţiuni în forţă a poliţiei rutiere, care, săptămâna trecută, a fost prezentă pe sectoarele de drum cu risc ridicat din judeţul Galaţi. Şoferii fără permis, aflaţi sub influenţa alcoolului sau care circulă cu mult peste limita legală de viteză sunt principalii factori care pun în pericol siguranţa traficului.

Astfel, din cele 1.022 de sancţiuni aplicate în decursul unei săptămâni, 304 au fost date pentru viteză, 278 pentru pietoni prinşi traversând neregulamentar şi 70 bicicliştilor care fie se aflau sub influenţa alcoolului, fie nu erau echipaţi corespunzător cu îmbrăcăminte reflectorizantă.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au reţinut 20 de permise şi au retras 17 certificate de înmatriculare. Din totalul de 19 dosare penale, cele mai multe au fost întocmite pe numele şoferilor prinşi băuţi la volan, situaţie întâlnită preponderent în mediul rural. La Nicoreşti, Frumuşiţa şi Galaţi, patru şoferi cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani au fost prinşi la volan cu alcoolemii variind între 0,43 şi 0,69 la mie. Toţi sunt cercetaţi penal.

Citit 1455 ori Ultima modificare Marți, 14 Martie 2017 00:57

4 comentarii

 • postat de Pericole cu ajutorul autorităților ! Miercuri, 15 Martie 2017 19:18 79.114.198.*** Link la comentariu
  0
  2

  Dar milioanele de gropi din asfalt de pe drumurile orașului resp. județului, nu sunt un pericol!!??
  Semnele de circulație ascunse după boscheți sau copaci nu reprezintă un pericol!!?
  Mașinile parcate imediat înainte sau după trecererile de pietoni (unele chiar pe trecere) nu sunt un pericol!!?

  Raportează
 • postat de cici Marți, 14 Martie 2017 17:26 84.117.40.*** Link la comentariu
  3
  3

  Nu aveam parcari in galati pentru ca toate saunt cu taxa si nu avem marunti la noi si le parcam pe unde apucam. Faceti parcari suficiente si apoi sa vorbiti de ce pune omul masina jumatate pe trotuar. Esti balena si nu ai loc sa treci in 1,5 m?! Invidiosilor!

  Raportează
 • postat de ro Marți, 14 Martie 2017 17:13 91.216.52.*** Link la comentariu
  2
  7

  Frumos....dar ce folos?
  Politia romana se lauda cu "realizari" demne doar de rapoartele interne ale politiei. Cu totii vedem acest oras sufocat de masinile parcate cum "vrea muschii lor", pe trotuare, pe spatii verzi, oprite in statii de autobuz sau pe trecerile de pietoni, oprite pe o banda de circulatie, cu luminile de "avarie" pornite....toate dovedind nesimtirea.
  Dar politia nu intervine, prefera panda sau chiar trece nonsalant pa langa delicventi afisand aceeasi desconsiderare fata de pietonul sau soferul obisnuit, ca orice cocalar.
  Unde sunt amenzile pentru aceste cazuri? Unde sunt propunerile din trafic pentru siguranta circulatiei? Doar vedem atatea masini care "patruleaza" .... sau doar stau ascunse printre blocuri si cu politisti "consultand" telefonul, de parca acolo ar scrie ce probleme sunt in trafic.
  O mare problema sun trecerile de pietoni fara vizibilitate. Obligati participantii la trafic sa parcheze la o distanta mai mare, poate chiar 4 m, de trecerea de pietoni, acolo unde sunt masini parcate permanent. O simpla linie pe asfalt rezolva problema.
  Actionati, stimati politisti, altfel orasul se va urca pe capul vostru.
  Bineinteles .... daca va lasa sefii :)

  Raportează
 • postat de Aberatie Marți, 14 Martie 2017 15:08 185.137.18.*** Link la comentariu
  1
  9

  Da' pentru masinile care au invadat toate trotuarele, a fost aplicata vreo amenda ?!!! E culmea tupeului sa amendezi niste pietoni care traverseaza strada, atat timp cat te faci ca nu vezi miile de masini parcate de-a valma, pe spatiile verzi si pe trotuare, care ii obliga pe aceiasi pietoni SA CIRCULE PE CAROSABIL !!! O aberatie ca asta numai la poporul roman poate fi intalnita ...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.