"Luna plantării arborilor", la Galaţi

"Luna plantării arborilor", la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)


Direcţia Silvică Galaţi informează că perioada 15 martie - 15 aprilie poartă numele de „Luna plantării arborilor”, conform noului Cod silvic.

Pe toată durata acestei luni, membrii Direcţiei vor întreprinde „acţiuni concrete de conştientizare a rolului şi importanţei pădurilor, în special în rândul tineretului din grădiniţe, şcoli, licee şi facultăţi, prin împăduriri pe terenurile proprii din fondul forestier avute în administrare sau suprafeţe din afara fondului forestier naţional, în care sunt aşteptaţi sau vor participa atât echipe de muncitori din cadrul ocoalelor silvice, cât şi voluntari de la diverse instituţii sau organizaţii non-guvernamentale”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Silvice Galaţi.

Direcţia Silvică sprijină împăduririle


Direcţia Silvică Galaţi informează că poate „sprijini acţiunile de împăduriri sau plantări desfăşurate de şcoli, primării sau alte instituţii în diverse locaţii, prin consiliere de către personal silvic specializat şi vânzări de puieţi forestieri la preţuri avantajoase, din speciile disponibile”. Specialiştii spun că important nu este doar să plantăm pomi, ci şi să ştim ce specii se potrivesc într-o anumită zonă, în funcţie de sol şi climă.

Citit 1106 ori Ultima modificare Joi, 23 Martie 2017 15:45

1 comentariu

 • postat de un taran
  Vineri, 24 Martie 2017 08:54
  5.13.158.***
  Da frumoasa actiune,dar unii muncesc la impadurire si altii o taie fara mila si nici o raspundere,nu mai departe paduricea de salcami de la marginea orasului de langa podul de la Siret dintre raul Siret si drumul de centura.Nu mai vorbim si de alte actiuni de acest gen.La polul opus in acea perioada sotia mea fiind cadru didactic participa cu elevii in colaborare cu centrul ecologic de str. Basarabiei, la impadurirea dealurilor din zona Vladesti,Branesti,Mastacani si aici in marginea orasului se taia fara mila. Pe buna dreptate elevii care mergeau cu clasa in acea padurice cand era inflorita si in alte actiuni,puneau intrebari de ce unii taie padurea daca este necesara impadurirea?
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.