Pompierii au verificat BISERICILE înainte de Paşte, pentru evitarea situaţiilor de urgenţă

Pompierii au verificat BISERICILE înainte de Paşte, pentru evitarea situaţiilor de urgenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca în fiecare an, în preajma Sfintelor Sărbători de Paşte, cadrele Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Galaţi au demarat controalele privind prevenirea situaţiilor de urgenţă în lăcaşele de cult.

Acţiunile pompierilor au rolul de a depista şi elimina neregulile care pot duce la favorizarea unor situaţii de urgenţă şi de a înştiinţa preoţii parohi şi populaţia cu privire la modul de comportare, intervenţie şi evacuare în caz de incendiu.

În timpul controalelor, salvatorii militari au verificat stingătoarele, locurile special amenajate pentru lumânări, panourile electrice, dar şi căile de evacuare din biserică. Preoţii verificaţi ştiau deja ce au de făcut. „În noaptea de Înviere vor fi scoase covoarele din Biserică. Am verificat deja toate stingătoarele, am instruit oamenii privind utilizarea acestora. De asemenea, avem oameni care sunt responsabili cu evacuarea”,  a explicat Ion Jalbă, preot la Biserica „Sf. Ana”.

„Persoanele participante la slujbele de înviere au obligaţia să respecte măsurile generale şi specifice prevenirii incendiilor pe timpul utilizării lumânărilor şi candelelor aprinse pe timpul slujbei, pentru a nu constitui o stare de pericol şi prin acţiunea lor să se asigure siguranţa celorlalţi participanţi”, au explicat pompierii.

Sfaturi utile

Pentru evitarea situaţiilor neplăcute, ISU Galaţi reaminteşte faptul că, la slujbele de Înviere, trebuie limitat accesul credincioşilor în incinta bisericilor peste capacitatea încăperii.

De asemenea, pompierii recomandă ca toate lumânările să fie stinse la terminarea activităţilor, iar resturile să fie depozitate în locuri sigure, în afara bisericii.

„Trebuie asigurat accesul forţelor de intervenţie prin măsuri de control al parcării autovehiculelor. Ieşirile trebuie marcate corespunzător şi trebuie asigurate cel puţin două căi, distincte şi independente, pentru evacuare”, ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.  

La bisericile deja verificate nu au fost găsite nereguli, dar controalele pompierilor vor continua şi zilele următoare.

Citit 1656 ori Ultima modificare Joi, 13 Aprilie 2017 01:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.