Amplu EXERCIȚIU DE LUPTĂ lângă Galaţi. Oamenii sunt AVERTIZAȚI să nu se panicheze

Amplu EXERCIȚIU DE LUPTĂ lângă Galaţi. Oamenii sunt AVERTIZAȚI să nu se panicheze
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Săptămâna viitoare, în Galaţi, se va desfăşura un amplu exerciţiu de luptă, la care vor participa toate structurile teritoriale ale Ministerului de Interne. Organizatorii avertizează populaţia să nu intre în panică, în condiţiile în care exerciţiile vor implica folosirea armamentului şi a altor efecte de luptă.

Pe 24 şi 25 aprilie, Galaţiul va fi gazda unui amplu exerciţiu, care va implica mobilizarea tuturor structurilor de la Interne, în scopul antrenării acestora. Simulările, care vor avea la bază scenarii adaptate după posibile situaţii reale, se vor desfăşura parţial în spaţiul public, astfel că cetăţenii ar putea avea contact oarecum direct cu antrenamentele poliţiştilor, jandarmilor şi pompierilor.

„GALATIENSIS 17”, aşa cum este denumit exerciţiul comun, va avea drept punct culminat ziua de 25 aprilie, când, în Pădurea Gârboavele, începând cu orele 9,00, se vor reuni reprezentanţi din cadrul Direcţiei Generale Management Operaţional a MAI, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Galaţi, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, precum şi structuri teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări.

„Exerciţiul se doreşte a fi o evaluare obiectivă a modului de desfăşurare a tuturor activităţilor cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, a etapelor parcurse pentru luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare şi coordonarea forţelor din teren, până la modul de acţiune efectiv al forţelor de ordine participante”, subliniază slt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi.

Tocmai pentru ca populaţia din imediata vecinătate a locaţiei să nu se sperie, localnicii din Tuluceşti şi Vânători vor fi vizaţi, în următoarele zile, de o intensă campanie de informare. Avertizarea de a nu intra în panică se adresează de altfel tuturor persoanelor care vor tranzita zona în acea perioadă.

„În situaţia în care cetăţenii din municipiul Galaţi sau din comunele Vânători şi Tuluceşti se vor afla în zona desfăşurării exerciţiului, le adresăm respectuos rugămintea de a nu intra în panică, de a-şi păstra calmul şi de a respecta indicaţiile forţelor de ordine”, completează reprezentantul Jandarmeriei Galaţi.

Citit 8059 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2017 02:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.