UPDATE | În urma materialelor din "Viaţa liberă", aleea de acces de pe Bălcescu 3 a fost ASFALTATĂ

UPDATE | În urma materialelor din "Viaţa liberă", aleea de acces de pe Bălcescu 3 a fost ASFALTATĂ
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

După zeci de sesizări şi săptămâni întregi de nervi, locuitorii de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 3 au obţinut, în sfârşit, ce şi-au dorit. Aleea de acces către curţile în care locuiesc a fost asfaltată, gropile au fost acoperite, astfel că oamenii au din nou cale liberă cu maşinile spre garaje şi curţi.

"Este, în sfârşit, un semn de normalitate. Dacă în trecut se asfalta aşa, la mişto, adică se acopereau gropile cu pietriş şi se lăsau aşa, acum s-a făcut cât de cât treabă. Sperăm să ţină mai mult decât data trecută", ne-a explicat un locuitor. Dacă în dreptul librăriei de la capătul aleii asfaltul a fost turnat uniform, nu acelaşi lucru se poate spune despre porţiunea de mai sus, unde bitumul a fost turnat pe sărite. Dar, din ce ne spun oamenii, măcar pot ieşi în siguranţă cu automobilele şi, în caz de incidente, autospecialele au loc să intre.


STRADĂ de centru, aspect de mahala. GROAPA de pe Bălcescu 3 s-a trezit şi s-a înmulţit | Deşi am relatat despre această problemă, autorităţile nu au luat, încă, nicio măsură care să rezolve problema pe termen lung, astfel că locuitorii de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 3 şi-au scos iarăşi maşinile în stradă şi calcă cu teama pe aleea de acces spre casele lor.

La nicio lună după ultimul material despre strada Nicolae Bălcescu nr. 3 şi despre groapa care s-a căscat pe aleea de acces care duce la această adresă, cetăţenii din zonă ne-au contactat iarăşi pentru a ni se plânge. "Ultima dată au venit cei de la Ecosal, au turnat nişte pământ şi pietriş în groapă şi au zis că urmează să vină să asfalteze. Nu a mai venit nimeni şi, între timp, apa de ploaie s-a infiltrat şi s-a format iar groapă", ne-a explicat Neculai R.

Groapa a făcut pui

Mai mult, din ce am putut observa şi noi la faţa locului, la distanţă de nici doi metri de groapa iniţială au apărut alte trei gropi, de adâncime medie, astfel că locuitorii din zonă au decis să îşi scoată maşinile în stradă şi să aştepte să se surpe de tot, pentru ca autorităţile să intervină.

"Suntem disperaţi. Nu avem acces cu maşinile în curţile noastre şi, mai mult, nu are acces nici măcar o ambulanţă, în caz de, Doamne fereşte, ceva. Locuim în centrul oraşului, dar este groaznic. Ne pleacă pământul de sub picioare şi Primăria ridică din umeri", ne-a explicat şi Stan Gheorghe.

Primăria promite din nou

"La ultima lucrare, cei de la Ecosal au turnat pietriş în groapă şi au aşteptat să vadă cum se comportă, dacă se mai surpă, înainte să asfalteze din nou. Inspectorii Apă-Canal au verificat zona şi au stabilit că acolo a fost efectuată o lucrare atehnică, acum câţiva ani. Acum, aşteptăm îmbunătăţirea vremii, pentru a putea trimite din nou comisia tehnică la faţa locului. Vom analiza ce este de făcut", ne-a transmis Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Până la rezolvare, însă, locuitorii din zonă sunt, din nou, nevoiţi să meargă cu teamă spre propriile case.

Citit 6771 ori Ultima modificare Joi, 27 Aprilie 2017 00:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.