NEPI va dona oraşului 25 de refugii pentru staţiile de autobuz

NEPI va dona oraşului 25 de refugii pentru staţiile de autobuz
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Gălăţenii vor aştepta autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele tot sub cerul liber, cel puţin până la toamnă, când primarul Ionuţ Pucheanu speră să fie montate noile refugii, construite fie pe banii bugetului local, fie pe banii agenţilor economici gălăţeni.

Pentru că administraţia locală a decis ca adăposturile, la fel ca întreg mobilierul urban, să arate unitar, există deja un proiect tehnic stabilit. Şi pentru că nu sunt suficienţi bani la bugetul local, municipalitatea încearcă să-i atragă în proiect pe agenţii economici mari, care îşi desfăşoară activitatea pe raza oraşului. "Am avut deja o întâlnire cu dumnealor şi s-au arătat extrem de deschişi. Primului agent care ne-a şi spus câte staţii de autobuz va putea realiza i-a fost deja trimis proiectul tehnic: NEPI România, care şi-a asumat crearea a 25 de staţii de autobuz, pe care ni le va dona. Aceste refugii vor fi realizate pe banii societăţilor comerciale, aspectul va fi unitar, dar se va găsi o formă de publicitate, pentru ca cetăţenii să conştientizeze că NEPI, Arcelor sau Damen au contribuit la confortul dumnealor", a explicat primarul.

Potrivit acestuia, oraşul ar mai avea nevoie de 140 de refugii, inclusiv pentru staţiile de tramvai. În funcţie de preţul estimat, între 7.800 şi 8.000 de lei bucata, ar fi bani în buget pentru 25-30 de bucăţi. Urmează a fi lansată licitaţia, iar primarul şi-ar dori ca până la începerea sezonului ploios să fie gata.

Citit 9238 ori Ultima modificare Vineri, 26 Mai 2017 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.