O cafea şi-un Polo. Volkswagen Polo

O cafea şi-un Polo. Volkswagen Polo
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre cele mai cunoscute şi apreciate maşini de oraş, Volkswagen Polo, vine acum şi în Galaţi. Şi vine nu oricum, ci cu forţe proaspete, fiind o maşină complet nouă, atât ca design, cât şi ca performanţe tehnice. 

Scorpion - unicul distribuitor Volkswagen pe judeţele Vrancea, Galaţi şi Brăila – aduce în Galaţi noul Polo, cel mai nou model Volkswagen, care impune o nouă dimensiune a calităţii la clasa modelelor mici. Cu un consum redus cu până la 20 de procente şi cinci motoare noi, noul Polo are pentru prima dată TSI şi Common-Rail-TDI.

„Noul Polo, cu motor TDI de 90 CP şi pachetul BlueMotionTechnology, beneficiază de un consum de numai 3,6 litri. Chiar şi noul nostru propulsor TSI de 105 CP consumă numai 5,5 litri. Pentru întreaga gamă de propulsoare pe benzină am reuşit să obţinem o reducere a consumului de carburant cuprinsă între 8 şi 20 de procente, iar la capitolul motoarelor diesel, reducerea este între 5 şi 15 procente. O performanţă cu adevărat remarcabilă”, afirmă dr. Ulrich Hackenberg, directorul pentru dezvoltarea tehnică a mărcii Volkswagen.

În plus, noul Polo a fost conceput, printre altele, astfel încât să obţină cinci stele la noul test EuroNCAP, cu standarde mult mai stricte, performanţă la care contribuie rigiditatea îmbunătăţită a caroseriei.

Versiunea europeană a noului model dispune suplimentar, în echiparea de serie, de programul electronic de control al stabilităţii ESP cu sistemul de asistenţă la pornirea în rampă, precum şi de un sistem foarte eficient de airbag-uri, inclusiv un airbag combinat pentru zona capului şi a toracelui (integrat în spătarele scaunelor faţă).

Noul Polo are trei versiuni de echipare: "Trendline" este varianta de bază, "Comfortline“ semnifică nivelul mediu de echipare, iar elementul de noutate al gamei – capitol la care Polo urmează modelul Golf – este reprezentat de versiunea de top "Highline". La capitolul confort, chiar şi în versiunea standard de echipare Polo Trendline se regăsesc, printre altele, servodirecţia electrohidraulică, geamurile electrice faţă, închiderea centralizată, martorul sonor pentru luminile aprinse sau scaunul şoferului reglabil pe înălţime.

Într-un drive-test oferit de Scorpion, „Viaţa liberă” a avut ocazia să se convingă de calităţile noului Polo. După ce-a bătut aproape toate străzile din oraş, Sorin, „pilotul nostru de încercări”, a spus doar atât: „O combinaţie superbă de dinamism, confort şi siguranţă”.

Din această săptămână, noul Polo are, la Galaţi, şi… viaţă de noapte: „Polo Clubbing”. El va putea fi admirat pe îndelete, la o cafea, la terasa Olympos, în fiecare seară, între orele 20-24. Lângă el vor fi consilierii de vânzări Scorpion, care vor oferi detalii tuturor celor interesaţi. În plus, Scorpion va instala noul model, timp de o lună, şi în parcarea comună a magazinelor Billa şi Altex.

(Articol publicitar)

Citit 1122 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.