Al treilea caz de gripă porcină în Galaţi

Al treilea caz de gripă porcină în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Institutul Cantacuzino a confirmat miercuri un alt diagnostic de „gripă nouă” în Galaţi, de această dată în cazul unui tânăr de 17 ani care locuieşte în Canada, dar care s-a întors în vacanţă, acasă, la Corod.

„La revenirea în ţară, tânărul a călătorit cu avionul. După aterizarea de pe aeroportul Otopeni, de pe data de 13 august, a mers la  Corod. Debutul bolii s-a înregistrat pe 15 august. A venit la Spitalul de Boli Infecţioase, dar a refuzat internarea până la confirmarea diagnosticului”, a precizat directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Costinela Georgescu (foto). 

Contacţii identificaţi ai tânărului au fost izolaţi la domiciliu dar, potrivit dr. Georgescu, nici unul dintre ei nu prezintă, deocamdată, simptome specifice gripei.

Tânărul întors din Canada este al treilea gălăţean infectat cu virusul gripal A(H1N1). Primul caz a fost cel al unei tinere de 22 de ani care a revenit în ţară din Marea Britanie, iar cel de-al doilea al unui bărbat de 28 de ani, stabilit în Spania, care s-a întors acasă în vacanţă.

Citit 719 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.