Cui rămân resturile „edilitare”?

Cui rămân resturile „edilitare”?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mormane şi gropi, în buricul târgului *

Pe micuţa parte din strada Roşiori care merge din Brăilei la Complexul Ancora (deci în Mazepa, în „centru”, cum ar veni), o lucrare subterană ca şi politica şi-a închis groapa de mai multă vreme, dar continuă să stea în calea călătorului prin nesimţirea celor care au lăsat resturile la faţa locului!

De data aceasta, nu cazi în ea – te împiedici! O grămadă de pământ plin de pietre colţuroase şi crengi de copac care avertizau(!) cândva, în loc de alt indicator, că acolo e o groapă, a fost asezonată cu gunoaie: în principal saci rupţi în care a fost probabil ciment…

E şi scârbos, şi periculos. Noaptea în special, dacă ai trecut cu bine de capacele de canalizare  de pe trotuarul bine asfaltat, dar ţii marginea, imposibil să ratezi movila cea scârboasă!

Şi apropo de capace: cum la noi se fură şi astea, o canalizare de pe acelaşi trotuar încercat a fost acoperită cu un capac făcut artizanal din tablă navală şi, dacă nu eşti atent, te împiedici. Am văzut cu ochii mei cum, într-o zi, un preot care mergea fără grijă a ajuns la pământ deşi se credea în deplină siguranţă pe trotuar… 

La Galaţi mereu se sapă câte ceva. Pe Roşiori sunt deci nu mai puţin de trei gropi care aşteaptă semnalul de acoperire, când se vor termina lucrările. Or fi de la gaze, de la apă? Nu scrie nicăieri!

Cum astăzi se opreşte apa în tot oraşul pentru o zi, poate şi gropile respective „au rol în piesă”... De altfel, chiar dacă ele stau de ceva vreme deschise, nu ne îndoim că se vor şi acoperi cândva. Numai să nu se „finiseze” lucrarea tot ca în poze, adică să nu rămână iar resturi!

Citit 1500 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.