Astăzi, secetă la robinetele Galaţiului

Astăzi, secetă la robinetele Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cisterne cu apă potabilă pe străzi *

Toată ziua de joi şi o bună parte din noaptea care urmează, gălăţenii din mai multe zone ale oraşului nu au apă rece la robinete. Cauza -  lucrări de reparaţii, conform unei informări remise de SC Apă-Canal SA „Vieţii libere”.

Au rămas pe uscat, printre altele, cartierele Ţiglina I şi II,  Mazepa I şi II, dar şi  zonele Centru, Domnească şi Piaţa Centrală.

„În aceste condiţii, am fost înştiinţaţi că vor fi puse la dispoziţia populaţiei cisterne cu apă, în trei puncte: pe strada Domnească, în zona Căminului de Bătrâni, în centru, în zona hotelului Galaţi şi pe bulevardul Brăilei, în zona hotelului Turist. Cisternele au deja fost dezinfectate, iar apa este potabilă”, ne-a informat directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, Costinela Georgescu.

„De asemenea, oamenii trebuie să ştie că, atunci când apa va reîncepe să curgă la robinete, ea va fi, în primă instanţă, hiperclorinată. Au fost stabilite deja circa 30 de puncte în care apa va fi controlată din punct de vedere chimic şi bacteriologic, după terminarea lucrărilor. Vor face verificări atât DJSP, cât şi Serviciul de control al Calităţii Apei din SC Apă Canal SA”.

„Nu în ultimul rând, trebuie spus că, bacteriologic, apa închisă la culoare nu reprezintă o ameninţare pentru sănătate, dar acest lucru nu înseamnă că ea trebuie consumată ca atare, ci trebuie lăsată să curgă până când fluxul îşi recapătă transparenţa obişnuită” a mai precizat dr. Georgescu.

Citit 1803 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.