UPDATE | Ludovic Orban este noul preşedinte al PNL

UPDATE | Ludovic Orban este noul preşedinte al PNL
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE | Ludovic Orban a fost ales, astăzi, preşedinte al Partidului National Liberal cu 3.518 voturi din partea delegaţilor prezenţi la Congresul Naţional al partidului, desfăşurat la Romexpo - Pavilionul central. Contracandidatul său, Cristian Buşoi, a primit doar 952 de voturi. 

Potrivit HotNews.ro Orban era favorit clar înainte de Congres, având susţinerea a 40 de filiale din 47, şi a ridicat sala în picioare la discursul sau, liberalii scandându-i numele. Noul preşedinte al PNL a vorbit despre faptul că trebuie organizate alegeri anticipate şi s-a declarat împotriva blatului cu PSD.

Referindu-se la Dacian Cioloş, despre care a spus că a întors spatele partidului, Orban a spus că în PNL sunt mulţi "Daciani Cioloşi", însă, în opinia lui, nu au beneficiat de susţinerea în funcţii importante, aşa cum este cazul fostului premier.

„Port pe umeri o răspundere uriaşă de a transforma PNL în forţa politică de care are nevoie România. Victoria de astăzi nu este a mea, este a PNL şi conţine în sine germenii viitoarei victorii a PNL pentru România. PNL, sub conducerea mea, va fi un partid de dreapta liberal conservator, membru al dreptei europene, şi se va bate cu toate forţele pentru a implementa politici de dreapta, pentru a asigura creştere economică sănătoasă”, a declarat Ludovic Orban, noul preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Declaraţiile de învingător au fost făcute după ce gălăţeanul Mircea Toader a anunţat rezultatul oficial al votului: Ludovic Orban – 3.518 voturi, Cristian Buşoi – 952, 34 de voturi nule. 

Orban a mulţumit liberalilor pentru încrederea acordată şi s-a angajat că PNL va fi, începând de astăzi, un partener loial, corect şi transparent pentru preşedintele Klaus Iohannis. „Mă voi bate cu toată forţa mea, cu toată energia mea, pentru a reuşi în 2019 să câştigăm alegerile prezidenţiale, un nou mandat pentru Klaus Iohannis, iar după această victorie să câştigăm alegerile locale. Obiectivul meu fundamental este câştigarea alegerilor parlamentare. Dumnezeu să ne ajute! La luptă!" a îndemnat noul lider al liberalilor, Ludovic Orban.

Perdantul alegerilor, Cristian Buşoi, a mărturisit că îl felicită din toată inima pe Ludovic Orban şi că respectă acest rezultat: „PNL trebuie să rămână o echipă unită."

Sursa foto: Agerpres


Liberalii îşi aleg astăzi noul preşedinte | Potrivit liderului PNL Galaţi, senatorul George Stângă, o sută de liberali gălăţeni participă astăzi, între cei 5.000 de delegaţi, la Congresul Naţional al partidului, care are loc la Romexpo. Liberalii vor decide cine va fi noul preşedinte al partidului, funcţie pentru care candidează Ludovic Orban şi Cristian Buşoi. Totodată vor fi aleşi preşedinţii Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori (CNRC) şi Comisiei de Arbitraj (CA).

Liberalii gălăţeni vor vota în favoarea lui Ludovic Orban, care a fost primul care şi-a depus candidatura la funcţia de preşedinte al PNL, însă, potrivit tragerii la sorţi, el îşi va susţine moţiunea "PNL - Forţa Dreptei" - după Cristian Buşoi, care candidează cu moţiunea "PNL - partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată şi puternică".

Potrivit HotNews.ro, pentru funcţia de preşedinte al CA candidează Ioan Cupşa, Paul Cotta, Daniel Buda şi Andreea Rabotka, iar pentru cea de preşedinte al CNRC - Mihai Barbu şi Gabriela Horga.

Duminică este convocat Consiliul Naţional de Coordonare, unde vor participa 2.000 de persoane, eveniment la care vor fi aleşi patru prim-vicepreşedinţi, secretarul general, 16 vicepreşedinţi şi 16 membri pentru Biroul Executiv, trezorierul şi membrii comisiilor CA şi CNRC. „PNL Galaţi are un candidat pentru funcţia de vicepreşedinte regional în cadrul Biroului Politic Naţional, în persoana domnului Victor Paul Dobre”, a declarat George Stângă.

Trebuie spus că Ludovic Orban îl susţine pe fostul preşedinte al PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre la funcţia de vicepreşedinte regional, pe Regiunea 2 Sud-Est (formată din judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi), în cadrul Biroului Politic Naţional.

Sursa foto: HotNews.ro

Citit 3342 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2019 00:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.