Galaţiul a fost, timp de trei zile, capitala muzicii ROCK

Galaţiul a fost, timp de trei zile, capitala muzicii ROCK
Trupe şi melodii celebre, pe stadionul "Dunărea"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Festivalul "Danube Rock", aflat la cea de-a patra ediţie, a debutat timid vineri după-amiază. Dacă, la început, numărul spectatorilor nu era mare, acordurile muzicale care răsunau de pe stadionul "Dunărea" i-au făcut pe mulţi gălăţeni să îşi anuleze planurile şi să vină la concert.

Astfel, trupa Cargo, cea care a încheiat de prima seară de rock, a avut un public de aproximativ 3.000 de persoane.

Timiditatea gălăţenilor cu privire la festivalul rock a dispărut şi mai mult sâmbătă seară, când numărul spectatorilor a crescut considerabil. Nimeni nu a regretat, mai ales că din boxe au răsunat câteva dintre cele mai emblematice hituri ale formaţiei Queen, într-o interpretare inedită a lui Dan Helciug.

Alternosfera a reconfirmat

Astfel, atât cei mai tineri, cât şi cei care au "prins" perioada de glorie a britanicilor au putut cânta la unison versuri ce le-au marcat viaţa. Seara a continuat cu trupa Bucium, în ale cărei acorduri tinerii au format o horă, Dirty Shirt, austriecii de la NA-15, care au impresionat prin soundul deosebit, dar şi prin româna curată cu care s-au adresat celor din public.

Mercurul din termometre a fost scăzut de moldovenii de la Alternosfera, care au încheiat seara şi au răcorit atmosfera cu ale lor "Wamintiri" şi au anunţat că "Ploile nu vin".

Predarea ştafetei

"Atmosfera" rock a rămas la fel de fierbinte şi duminică seară. În timp ce spectatorii se răcoreau, din când în când, cu berea "la jeton", atât cât să întreţină buna dispoziţie, trupa Tiarra a spart gheaţa, ademenindu-i pe gălăţenii care nu îşi făcuseră până atunci curaj să ajungă pe stadion. Ulterior, pe scenă au urcat cei de la Blood Brothers (Ucraina) - Iron Maiden Tribute, prilej numai bun pentru ca, în familie, la iarba verde a stadionului, rockerii veterani să predea ştafeta tinerelor generaţii. Un plus de rock-energy au adus şi cei de la Grimus, iar Timpuri Noi a intrat în crescendo, cu un Dan Iliescu, chitară şi voce, veşnic tânăr şi ferice. Ultimul cuvânt l-a avut, însă, Tudor Chirilă, cu Vama.

Deşi, în prima seară, Cargo a încântat publicul cu "Dacă ploaia s-ar opri", iar în a doua seară Alternosfera ne-a promis că "Ploile nu vin", Tudor Chirilă a atras până la urmă ploaia, chiar când a urcat pe scenă pentru bis.

Cu peste 11.000 de spectatori, în cele trei zile de spectacole, "Danube Rock 2017" poate fi considerat un eveniment de excepţie.

Citit 1317 ori Ultima modificare Luni, 03 Iulie 2017 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.