MEDICAMENTE mai ieftine pentru pensionarii cu venituri mici

MEDICAMENTE mai ieftine pentru pensionarii cu venituri mici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială de până la 900 de lei beneficiază, de marţi, 4 iulie, de medicamente compensate în proporţie de 90 la sută, a anunţat Ministerul Sănătăţii (MS). Modificările au fost aprobate vinerea trecută, în prima şedinţă a Guvernului Tudose. Până acum, beneficiau de această compensare pensionarii cu venituri de până la 700 de lei.

Totodată, de acest program de compensare vor beneficia şi pensionarii care încasează venituri din alte surse, în afara pensiei şi a indemnizaţiei sociale. În viitor, beneficiarii programului nu vor mai depune la medicul de familie declaraţia pe proprie răspundere referitoare la veniturile obţinute, ci vor prezenta doar talonul de pensie şi actul de identitate, a precizat sursa citată.

Finanţarea programului de compensare cu 90 la sută a medicamentelor din sublista B este asigurată într-o pondere de 50 la sută din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi în proporţie de 40 la sută din veniturile proprii ale MS.

Citit 1976 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iulie 2017 19:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.