OTP Bank susţine activitatea agricultorilor români

OTP Bank susţine activitatea agricultorilor români
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Conform Eurostat, România are cea mai mare pondere a populaţiei ocupate în agricultură din UE. Cu toate acestea, nivelul de dotare tehnologică al fermelor din România este mult sub media UE, ceea ce limitează randamentul producţiei. Există însă soluţii de finanţare extrem de avantajoase de care agricultorii români pot beneficia pentru a-şi optimiza activitatea. 

Spre exemplu, din dorinţa de a veni permanent în sprijinul agricultorilor, OTP Bank România a dezvoltat în ultimii ani mai multe produse de finanţare unice pe piaţa din România.

Cele mai recente două produse de finanţare lansate special pentru clienţii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul agricol, dezvoltate de OTP Bank România SA în parteneriat cu Groupama Asigurări sunt: Creditul Anotimpul tău – fără garanţii imobiliare şi Creditul Anotimpul tău – parţial garantat. Cele două tipuri de împrumuturi pot fi accesate rapid şi cu costuri reduse, oferind clienţilor posibilităţi flexibile şi avatanjose de creditare. Astfel, primul produs, fără garanţii imobiliare, poate fi accesat exclusiv cu poliţa emisă de Groupama Asigurări în cazul în care suma solicitată este de maximum 200.000 LEI, iar cel de-al doilea, parţial garantat, poate fi accesat prin oferirea unor garanţii suplimentare de doar 50%, fiind parţial garantat în baza unei poliţe emise de Groupama Asigurări, pentru sume de maximum 200.000 EUR. Pe lângă această structură de garanţii flexibilă, Groupama Asigurari acordă beneficii suplimentare, incluzând clienţii într-unprogram dedicat fermierilor „Asigurările dau roade”.

De asemenea, anul trecut, banca a lansat Creditul pentru dublă prefinanţare a subvenţiilor APIA, dedicat clienţilor persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale şi întreprinderi individuale care îşi desfăşoară activitatea în domeniul agricol. Acest produs unic oferă clienţilor posibilitatea de a accesa o sumă ce reprezintă până la dublul subvenţiilor de încasat, în baza adeverinţei obţinute de la APIA. Prin acest împrumut, agricultorii îşi pot finanţa plăţile cuvenite din Schema de Plată Unică pe Suprafaţă - SAPS, plata redistributivă, plata pentru înverzire şi din măsurile compensatorii de dezvoltare rurală.

Prin aceste produse de finanţare flexibile, uşor de accesat şi cu costuri reduse, OTP Bank doreşte să construiască un parteneriat solid cu clienţii din segmentul agricol, bazat pe încredere şi respect. De aceea, prin noile produse de finanţare lansate, punem la dispoziţia clienţilor noştri cea mai bună ofertă de pe piaţă din prezent. Dorim să venim în sprijinul activităţilor lor curente, prin facilitarea accesului la finanţare, oferindu-le produse cu o structură de garanţii simplă, rapidă şi eficientă.

Sursa: OTP Bank

Citit 2089 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iulie 2017 07:37