Amenzi pentru comercianţii care nu au autorizaţii

Amenzi pentru comercianţii care nu au autorizaţii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au efectuat o serie de controale la agenţii economici care ocupă domeniul public cu diverse ambalaje, materiale, maşinuţe oscilante cu fise, terase sezoniere, etc.

Într-o primă etapă, poliţiştii locali au verificat modul în care operatorii economici îşi desfăşoară activitatea în parcurile şi locurile de joacă pentru copii din municipiul Galaţi, ocazie cu care au fost identificaţi şi verificaţi şapte agenţi economici, doi dintre aceştia fiind sancţionaţi contravenţional, conform HCL 307/2006, cu amendă în valoare de câte 1.000 lei, fiecare.

De asemenea, pe parcursul lunii iunie şi la începutul lunii iulie, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au desfăşurat cinci acţiuni, în vederea identificării agenţilor economici care ocupă domeniul public fără autorizarea şi achitarea taxelor legale. Cu această ocazie, au fost controlaţi 275 de agenţi economici. În urma acţiunii, au fost întocmite 218 procese verbale de  constatare a contravenţiei, prin care s-au aplicat 224 de sancţiuni, în valoare totală de 196.140 de lei.

"Menţionăm că, în această primă etapă, acţiunile au avut şi un caracter preventiv, sancţiunile aplicate având o valoare minimală. Agenţii economici verificaţi au fost îndrumaţi către autoritatea administraţiei publice locale, în vederea obţinerii autorizaţiilor necesare pentru ocuparea domeniului public", ne-a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

În continuare, poliţiştii locali îi vor avea în atenţie pe agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Galaţi, în vederea determinării acestora să respecte legislaţia în vigoare.

Cu privire la desfăşurarea actelor de comerţ pe domeniul public fără respectarea reglementărilor legale, cei care recurg la astfel de practici riscă sancţiuni contravenţionale în baza prevederilor HCL 307/2006, iar ca măsură suplimentară se poate ajunge la confiscarea bunurilor (Legea 12/1990).        

Citit 1412 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iulie 2017 22:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.