APEL UMANITAR | Ajut-o pe Daiana să ducă o viaţă normală!

APEL UMANITAR | Ajut-o pe Daiana să ducă o viaţă normală!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Daiana Elena Ghimp este o adolescentă care, la prima vedere, îţi atrage atenţia cu zâmbetul şi pozitivismul ei. Abia mai apoi poţi observa handicapul pe care îl are la piciorul drept. Tânăra are 15 ani, merge la liceu, unde are mulţi prieteni, şi, împreună cu mama ei, ne demonstrează că nimic nu e imposibil, dacă există iubire, răbdare, credinţă şi susţinere reciprocă.

Deşi nu a dus o viaţă tocmai uşoară, mama fetei, Steluţa Şima, luptă pentru a-i oferi fetei sale un trai normal. A afla că ai un copil cu probleme de sănătate este cu siguranţă o palmă grea, mai ales când te străduieşti de una singură să îl creşti.

Tatăl fetei le-a părăsit pe cele două în urmă cu cinci ani, iar de atunci nimeni nu mai ştie nimic de el, darămite să borbim despre vreun ajutor din partea lui. "Cam atunci am sesizat că fata şchiopăta. La început am crezut că, poate, s-a lovit şi îi va trece în câteva zile, dar lucrurile s-au înrăutăţit. Atunci, tatăl fetei a plecat să muncească în străinătate şi dus a fost", ne mărturiseşte mama.

Îngrijorată de ce ar putea păţi fiica ei, a decis să meargă la cât mai mulţi medici, pentru investigaţii suplimentare. "În Galaţi, i s-a spus să nu mai facă sport şi atât. Nu ni s-au cerut investigaţii suplimentare. Nu am suportat să-mi văd copilul în starea asta, aşa că am plecat la Bucureşti, la o clinică privată, unde Daiana a fost diagnosticată cu displazie acetabulară congenitală la şoldul drept şi s-a decis să fie imediat operată", ne mai spune mama.

Din nefericire, rezultatele benefice ale intervenţiei chirurgicale au fost de scurtă durată. Acum, la 15 ani, şoldul fetei s-a deplasat complet şi are nevoie de o proteză pentru a putea merge şi a avea o adolescenţă normală. "Am aflat despre această proteză la ultima vizită medicală, pe 25 iulie. Avem timp până în luna decembrie să strângem suma de 10.000 de euro. Atunci a fost programată, cel puţin teoretic. Până nu avem măcar o parte din bani, nu putem începe demersurile. Sunt foarte îngrijorată şi mă tem că nu o voi mai scoate la capăt de data asta. E o sumă mult prea mare pentru mine", ne mai spune femeia îndurerată.

Dacă Daiana nu va avea toţi banii până în luna decembrie, şansa de a duce o viaţă normală va trece pur şi simplu pe lângă ea. "Iniţial, ni s-a spus că avem timp până la 18 ani, însă în urma investigaţiilor s-a luat decizia că atunci ar fi prea târziu. Sunt în stare de şoc şi mă gândesc la fel şi fel de soluţii. Părinţii mei deja mă ajută enorm, pentru că mă găzduiesc de atâta timp. De soţul meu nu reuşesc să dau, iar fosta mea soacră a spus ca nu are posibilitatea financiară de a ne ajuta", a adăugat mama fetiţei, întristată.

Cei care doresc să îi ofere Daianei şansa să ducă o viaţă normală o pot face donând orice sumă de bani în contul RO411NGB0000999905903496, deschis pe numele Şima Steluţa, la banca ING.

Citit 7499 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.