Englezii ne fură medicii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Toamnă românească la Paris: În 12 şi 13 septembrie va avea loc, la Paris, "Ruga bănăţeană". O premieră în viaţa comunităţii româneşti din Franţa. Manifestarea conţine atât elemente de folclor cât şi  momente religioase, constituind, în Banat,  un moment esenţial de trecere în sezonul autumnal.

* Halate albe în Marea Britanie: Marea Britanie este acuzată că "fură" doctorii din ţările estice, pentru a-şi acoperi deficitul de personal medical. Cei care au deschis subiectul sunt oficialii letoni din domeniul sănătăţii, care acuză Londra că "le cumpără en-gros medicii", relatează Daily Mail. Letonii susţin că exodul de personal medical le distruge sistemul sanitar. Companiile de recrutare caută medici şi asistente în ţările mai sărace ale Europei pentru a-i ademeni să imigreze în Marea Britanie cu salarii de cinci ori mai mari ca în ţara de origine.

În Marea Britanie, medicii refuză să lucreze seara sau în weekend, aşa încât se recurge la angajarea de doctori străini, care acceptă salarii mai mici şi program prelungit. Aceştia sunt recrutaţi din ţările baltice, dar şi din România, Polonia şi Ungaria. Compania de recrutare ID-Medical, care operează şi în România, are de gând să se extindă luna asta şi în Estonia şi Lituania.

* Hramul bisericii din Nottingham: Parohia Ortodoxă Sfinţii Petru şi Pavel din Nottingham, Anglia, celebrează în acest sfârşit de săptămână, mai exact pe 6 septembrie, un an de la înfiinţare, sărbătoare la care sunt invitaţi toţi enoriaşii. Evenimentul va fi sărbătorit după Sfânta Liturghie, ce se va celebra între 10 şi 13, ora locală, la noua locaţie a bisericii din Carlton.

* Încălcarea drepturilor omului la Chişinău: În primele luni de activitate a "liniei verzi" a Centrului pentru Drepturile Omului au fost înregistrate 92 de plângeri de încălcare a drepturilor omului la Chişinău. Persoanele care au apelat la numărul de telefon 0-8001-2222 au beneficiat gratuit de consultaţii juridice, toate cazurile fiind înregistrate de specialiştii din cadrul instituţiei.

* Nina Cassian, îndrăgită în Italia: A apărut la prestigioasa editură Rizzoli  din Milano volumul de eseuri „Viciul lecturii"  („Il vizio di leggere") al cunoscutului scriitor, actor, profesor şi regizor italian Vittorio Sermonti. Volumul cuprinde şi eseul „Nina Cassian", în care autorul se declară profund impresionat în urma lecturii unor poeme ale autoarei din România, publicate în revista literară „L immaginazione".

Traducerile în limba italiană ale acestor poeme de Nina Cassian au apărut ca urmare a prezenţei poetei la manifestarea organizată pe 17 martie la „Bistrot de Venise", tradiţional loc de întâlnire a boemei artistice veneţiene, de către Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. Volumul va fi lansat pe 11 septembrie la Palazzo San Sebastian.

Citit 770 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.