ATOP caută soluţii să ajute Poliţia

ATOP caută soluţii să ajute Poliţia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Poliţia se confruntă cu nişte greutăţi materiale extraordinare, în condiţiile în care i-au crescut atribuţiile şi acţiunile, la toate categoriile”, ne-a declarat preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Galaţi, Avram Trandafir (foto), autoritate care monitorizează aceste activităţi.

Poliţiştii au sarcini noi, cum ar fi, acţiunea „Strada” sau o altă acţiune, desfăşurată împreună cu reprezentanţii Finanţelor Publice, controlul transporturilor de cereale, fără a se bucura de resurse mai mari. În 2009, numărul acţiunilor a fost mai mare decât în anul anterior, cu aceleaşi mijloace materiale.

„Ei ni se plâng, noi constatăm şi atât”, spune preşedintele Trandafir, care aminteşte însă: Consiliul Judeţului, care patronează ATOP, a contribuit până acum la buna funcţionare a Poliţiei judeţene:

„Abonamentul la GPS este plătit până la sfârşitul anului, iar toate mijloacele (automobile cu dotări specifice, n.red.)  conform unei hotărâri din mai a Consiliului Judeţului, s-au predat în gestiunea  Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Poliţiştii sunt bucuroşi că sunt proprietari, dar nu-s bucuroşi că nu le mai acordăm celelalte – nici benzină, nici asigurare auto”.

„Asta-i viaţa. I-am împroprietărit, acum va trebui să se descurce singuri. Deocamdată, posibilităţile materiale sunt foarte mici. Intenţionăm, aşa cum a zis şi dl preşedinte [al CJ] Eugen Chebac, să identificăm în acest an şi alte posibilităţi de a ajuta Poliţia cu birotică, cu consumabile”. 

CJ a dotat posturile de poliţie cu telefoane cu fax. Sunt câteva localităţi unde poliţiştii merg cu bicicleta şi CJ ar putea să redistribuie acolo maşini, spune şeful ATOP. Autoritatea şi-a luat în sarcină şi identificarea relaţiilor între primari şi şefii de post şi să le medieze pe cele alterate. 

„Portiţă” spre Şcoală

„Am deschis o portiţă spre Inspectoratul Şcolar Judeţean, de a crea un parteneriat şi eventual a identifica proiect cu finanţare externă, pentru a le asigura mijloace de supraveghere video, specialişti din Poliţie pentru educaţia şcolarilor în domeniul educaţiei civice şi mai ales în domeniul rutier. Ei vor găsi programul, noi vom veni cu cofinanţarea”. 

„Noi am făcut un gest care a depăşit oarecum cadrul legal: ştiţi că în 2004 Consiliul Judeţului a instituit programul Impact – am acordat acelor maşini de poliţie şi asigurări şi dotări. Din 10 Nubira, 9 le-am dat la Tecuci şi Galaţi, la fiecare secţie de Poliţie, cu toate mijloacele necesare: benzină, asigurări, inclusiv dotare cu GPS. Pentru Poliţia Comunitară a intervenit Consiliul Local”.

Comentariu foto: Poliţiştii se plâng, ATOP constată, deocamdată…

Citit 770 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.