(P) Înapoi în viitor. Cum am devenit model de videochat

(P) Înapoi în viitor. Cum am devenit model de videochat
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Acum, când depresia post-concediu s-a așternut peste întreaga Românie și în mai toate birourile corporatiste, vă aducem la cunoștință că se poate și altfel.

Maria este o individă obișnuită, doar că, privită prin ochii unui sedentar, poate părea puțin ciudățică. Maria călătorește mult, merge la cursuri de echitație și are o zi pe saptămână pe care și-a dedicat-o ei. O zi doar pentru ea, în care se relaxează, citește, merge la salon și face tae-bo. Are 26 de ani și tot ce și-ar putea dori de la viață a obținut prin muncă. Ascultați aici povestea primelor 365 de zile în care Maria a fost model de videochat.

„Atunci când nu mai ai nimic de pierdut, faci tot posibilul să câștigi întreaga lume. Asta fac eu, călătorind”

Povestea Mariei începe într-un sat din apropiere de București. Pe tatăl ei nu l-a văzut niciodată, așa că mama i-a devenit din primul moment centrul Universului. „Era și mamă, și tată și deși nu am fost o familie înstărită, mama făcea tot posibilul ca mie să nu-mi lipsească nimic. Țin minte și acum că s-a împrumutat ca să-mi cumpere calculator, Doamne... câte a făcut femeia asta pentru mine. E perfecțiunea întruchipată. Nu există alta mai bună, mai frumoasă sau mai blajină decât mama. Nu există...”. Uitându-te la ea, ai zice că Maria nu a cunoscut niciodată durerea, că nu a plâns niciodată și că a avut o viață ca-n povești. Lucrurile nu stau, însă, deloc așa...

2015 a fost cel mai greu an al vieții ei. Și-a pierdut mama și lumea ei s-a prăbușit odată cu pierderea celui mai importat om din viața ei.

„De ce ai devenit model de videochat?”

„Atunci când nu mai ai nimic de pierdut, faci tot posibilul să câștigi întreaga lume. Asta fac eu, călătorind”.

Și cum altfel ar fi putut călători în întreaga lume? Cu un job la o multinațională, în România lui 2017 câștigi 2.000 de lei. 3.000, dacă ai experiență. Așa că Maria a devenit model de videochat. A pornit cu stângul, așa cum ne povestește ea, pentru că nu știa absolut nimic din industria videochatului. „Ei, și dacă nu știi nimic, ce? Orice se învață!”.

„Aș vrea ca lumea să înțeleagă cât de groaznică e limitarea pe care ți-o dictează psihicul”

Viața nu vine însoțită de o hartă a comorii pe care să o urmezi pentru a descoperi succesul și fericirea absolută. Nu există nici un dispozitiv care să-ți arate care este misiunea ta pe Pământ și ce anume ți-ar face inima să zburde de fericire. Nu putem decât să căutăm, să căutăm, să căutăm... Până ce ne găsim pe noi.

În 2016 Maria a devenit model de videochat. La început la un studio mic, din Capitală, după care s-a mutat la cel mai bun studio din capitală: Charm Studios. Muncește 5 zile pe săptămână, 8 ore pe zi și câștigă de câteva zeci de ori mai mult decât salariul minim pe economie al României. Dacă e mulțumită? „Am călătorit pe 3 continente și am văzut o grămadă de țări. Mi-am îndeplinit un vis, pe care l-am avut de când eram mică. Sunt model de videochat la cel mai bun studio din țară și mă mândresc cu asta! Orice ai face în viață, trebuie să fii cel mai bun. Și eu sunt printre cele mai bune.”

(P)

 

 

Citit 5602 ori Ultima modificare Luni, 11 Septembrie 2017 12:57