Epava navei „Transilvania”, fără monument

Epava navei „Transilvania”, fără monument
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primele două secţiuni din epava navei „Transilvania” au fost deja preluate de firma ce a câştigat licitaţia de valorificare a deşeurilor rezultate în urma operaţiunilor de ranfluare.

Din păcate, la fier vechi a mers inclusiv bucata din provă unde era inscripţionat „Transilvania” din care, la un moment dat, APDM Galaţi a propus autorităţilor locale realizarea unui monument, amintire a dramei în urma căreia, în urmă cu 30 ani, „Lebăda Mediteranei” şi-a găsit sfârşitul în Portul Galaţi. 

„Am vrut să facem aşa ceva, dar nimeni n-a vrut să se implice, iar eu n-am avut ce să mai fac, iar bucata respectivă din navă s-a dat la fier vechi…” a precizat directorul APDM Galaţi, Mihai Ochialbescu, acesta bănuind că lipsa de implicare a autorităţilor locale are la bază lipsa resurselor financiare.

După cum „Viaţa liberă” v-a informat, în urma unei licitaţii organizate de DGFP Galaţi, firma constănţeană Jaguar Trading SRL a câştigat, în schimbul a 1,5 milioane lei, dreptul la valorificarea deşeurilor metalice ale epavei, evaluate la aproximativ 3.460 tone. În prezent, încă două segmente ale navei, cântărind împreună în jur de 600 tone, sunt în curs de secţionare pentru a fi încărcate pe barje şi preluate spre valorificare la fier vechi.

Firma Superquatro Grup, executantul lucrărilor de ranfluare, are conform contractului, termen până pe 23 octombrie pentru a îndepărta şi restul din epavă, respectiv partea din pupa şi partea centrală, cu sala maşinilor, cântărind în jur de 1.700 tone.

Citit 1868 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.