Protest al şoferilor gălăţeni faţă de starea DN 24D
Foto: Remus Basalic

Protest al şoferilor gălăţeni faţă de starea DN 24D
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

50 de şoferi gălăţeni au participat la un protest prin care au vrut să atragă atenţia autorităţilor cu privire la starea deplorabilă a Drumului Naţional 24D, care face legătura între Galaţi şi Vaslui.

Duminică dimineaţa, oamenii au pornit în marş pe şoseaua amintită, mergând cu o viteză de 30 de kilometri pe oră, pe o distanţă de câteva zeci de kilometri. Şoferii sunt nemulţumiţi că DN 24D nu a mai fost asfaltat de mulţi ani, ci doar peticit, din loc în loc. Din acest motiv, spun protestatarii, circulaţia nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă, aşa cum ar fi normal pe un drum naţional.

"Este un mic miting rutier pentru DN 24D, drum care nu este asfaltat de 25 de ani. A fost doar peticit. Nici măcar nu are statut de drum naţional. L-au numit aşa doar pentru a putea să ne ia bani de vignetă. Dacă trec două camioane unul pe lângă altul, se feresc ca să aibă loc, deci nici lăţimea nu corespunde unui drum naţional. Cerem reasfaltarea şi modernizarea drumului. Până la Bârlad sunt doar trei localităţi şi s-ar decongestiona traficul de pe Galaţi - Tecuci şi Galaţi - Oancea. Sunt porţiuni de câte doi kilometri care sunt asfaltate de zece ani şi nu au păţit nimic, deci se poate", a precizat Florin Vlad, organizatorul evenimentului.

În timpul protestului, pe geamurile unora dintre maşini au fost afişate diferite mesaje pentru autorităţi, în vreme ce alţi şoferi au ales să pună doliu în geamuri, vrând astfel să sublinieze că îşi riscă zilnic viaţa, atunci când circulă pe acest drum.

Citit 5769 ori Ultima modificare Luni, 11 Septembrie 2017 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.