Poliţia descinde în şcoli şi asociaţii de proprietari

Poliţia descinde în şcoli şi asociaţii de proprietari
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Timp de o săptămână, elevi din mai multe şcoli din Galaţi, vârstnici şi reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari vor fi ţinta unei ample campanii de prevenire, desfăşurată de poliţişti din diverse structuri, cu scopul de a fi educaţi în privinţa prevenirii criminalităţii şi măsurilor pe care le pot lua ca să nu devină victime ale infractorilor.

"Săptămâna Prevenirii Criminalităţii", campanie care se derulează în judeţul Galaţi în perioada 2-6 octombrie, îi va viza în principal pe tineri, de la elevii de şcoală primară la adolescenţii de la licee. Nu vor fi omise nici alte grupuri vulnerabile, precum vârstnici, persoanele singure sau femeile, care, statistic, devin cel mai frecvent victime ale infracţiunilor de orice tip. Mai multe unităţi şcolare din Galaţi şi Tecuci sunt prinse în prima parte a activităţilor poliţiştilor de la Prevenire şi a celor de la Agenţia de Prevenire a Traficului de Persoane, care, în primele două zile ale campaniei, le vor vorbi elevilor de la şcoli şi licee despre prevenirea delincvenţei juvenile şi despre cum pot să nu ajungă victime.

Temele sunt variate, de la modalităţi de protejare a bunurilor, pentru a nu fi prădaţi de hoţi, la riscurile folosirii iresponsabile a internetului şi împrietenirii cu persoane necunoscute, mai cu seamă în mediul virtual. Ziua de miercuri este destinată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, în prim plan fiind aduşi administratori ai asociaţiilor de proprietari, care vor fi instruiţi cu privire la prevenirea furturilor din locuinţe.

În mediul rural, poliţiştii vor pune accent pe discuţii cu persoane vârstnice şi care locuiesc singure, mai ales în contextul în care, în ultima vreme, zeci de furturi şi tâlhării s-au produs la sate având drept victime astfel de categorii vulnerabile. Ziua de joi, 5 octombrie, va fi destinată prevenirii violenţei în familie, ocazie cu care femeile şi persoanele vârstnice, preponderent din mediul rural, elevi şi tineri vor fi informaţi despre cum pot evita abuzurile şi cum pot cere ajutor.

Acţiunile se vor derula la Smârdan în comunele învecinate, la Valea Mărului şi în municipiul Galaţi. Ziua de vineri, 6 octombrie, îi va aduce pe poliţişti în stradă, cu scopul de a-i educa cu precădere pe cei tineri cu privire la conduita rutieră.

Una din zonele vizate va fi, în jurul prânzului, porţiunea de pe DN 25 cuprinsă între localităţile Fundeni şi Hanu Conachi, unde poliţiştii vor fi prezenţi cu radarul. În toate comunele, poliţiştii de la posturi vor purta discuiţii cu elevii pe marginea regulilor de siguranţă rutieră, iar în Galaţi, Gradina Publică, va găzdui, începând cu ora 12,00, o întâlnire între agenţii de la Rutieră şi elevii mai multe unităţi şcolare din municipiu.

Citit 3876 ori Ultima modificare Luni, 02 Octombrie 2017 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.