Singur la volan, la 11 ani

Singur la volan, la 11 ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şofer pe Roverul tatălui, în toiul chefului *

Profitând de faptul că părinţii erau prinşi cu petrecerea de Sfânta Maria, pe la ora 2 noaptea, un puşti de 11 ani din Galaţi a pus mâna pe cheile de la maşina tatălui şi dus a fost. De-abia când Poliţia Rutieră l-a oprit la control, misterul maşinii fără un şofer vizibil a fost dezlegat.

La volan de Rover 75

Nu era călăreţul fără cap şi nici vreun descântec nereuşit. Pe strada Sfântul Spiridon, în noaptea de Sfânta Maria, un echipaj al Poliţiei Rutiere Galaţi a oprit la control - era ora 2,00 – un Rover 75, condus de un copil de 11 ani.

Dezinvolt, puştiul le-a explicat oamenilor legii că a luat cheile maşinii, lăsate de tatăl său în casă, şi a plecat să se plimbe în timp ce părinţii sărbătoreau, alături de invitaţi, ziua de Sfânta Maria. Astfel, absenţa copilului nu s-a făcut simţită, părinţii imaginându-şi că cel mic dormea.

„Rarisim”

Mai mult, poliţiştii au aflat că „băiatul cutreierase pe străzile Movilei şi Brăilei, până să fie oprit pe Sfântul Spiridon”, declară comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi şi continuă „Deşi este prea mic pentru a răspunde penal, băiatului i-a fost făcut dosar penal pentru conducerea unui autoturism fără permis de conducere – deşi nu are nici măcar buletin. În acest caz se fac în continuare cercetări, pentru a se afla exact împrejurările în care copilul a plecat cu cheile maşinii. Este un caz rarisim, nu ne întâlnim aproape niciodată cu asemenea situaţii, în care copii atât de mici să fie surprinşi conducând”, încheie comisarul.

Mai tare decât maşina-ghiulea din Bond

Tatăl şi-a luat în primire şi maşina, şi copilul, şi calitatea de părinte al unuia dintre cei mai năstruşnici copii din Galaţi. Pentru că păţania puştiului de 11 ani marchează un record greu de depăşit – de cel mai tânăr ne-conducător auto cu dosar penal din oraşul de pe Dunăre. Şi dacă petrecerea de Sfânta Maria nu a fost o reuşită, măcar noaptea respectivă va rămâne memorabilă.

Citit 2252 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.