Un bărbat a ajuns în stare foarte gravă la spital, după ce a fost ATACAT DE CÂINI, pe un câmp de lângă Tecuci
Foto: ”Viața liberă”, Marius Negri

Un bărbat a ajuns în stare foarte gravă la spital, după ce a fost ATACAT DE CÂINI, pe un câmp de lângă Tecuci
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Tragedie pe un câmp de lângă Tecuci. Un bărbat în vârstă de 48 de ani, care lucra ca paznic la o societate comercială cu sediul între Tecuci şi Cosmeşti, a ajuns în stare foarte gravă la spital, după ce a fost atacat de patru câini.

Bărbatul a fost găsit, pe câmp, de colegul său de muncă, care a şi alertat autorităţile. "Poliţia municipiului a fost sesizată, prin apel la 112, cu privire la faptul că, pe un teren, la ieşirea din municipiul Tecuci, a fost găsit un bărbat muşcat de câini. Este vorba despre paznicul unei societăţi comerciale, care deţine acolo o clădire dezafectată. Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, a venit la serviciu în jurul orei 8,00 şi în jurul ori 9,30 a fost găsit de colegul său, în câmp, muşcat de câini", ne-a explicat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

La faţa locului a ajuns de urgenţă un echipaj al ambulanţei, care i-a acordat bărbatului primele îngrijiri medicale. "Am fost solicitaţi să intervenim pentru un bărbat, în stare aproape de inconştienţă, numai în chiloţi, muşcat de câinii unei firmei alăturate. Pacientul avea plăgi multiple, era în şoc traumatic, în şoc hemoragic, cu tensiune nemăsurabilă, cu plăgi muşcate la nivelul feţei, în special la nivelul capului, la nivelul membrelor superioare plăgi de apărare, cu plăgi foarte profunde, uneori văzându-se tendoanele muşchilor, într-o stare foarte gravă. Nu s-a putut monta, la faţa locului, o linie venoasă. La Spitalul "Anton Cincu" din Tecuci, în sala de operaţie, medicul anestezist a reuşit să îi monteze o linie venoasă central", ne-a explicat medicul Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Galaţi.

S-a solicitat şi intervenţia unui echipaj cu medic, motiv pentru care a fost trimis la Tecuci elicopterul SMURD. Medicul de gardă a reuşit să îl stabilizeze pe bărbat şi, apoi, acesta a fost transportat la Galaţi. "Un pacient preluat de la spitalul Tecuci, cu multiple muşcături de câine, aflat în şoc traumatic, şoc hemoragic, şoc hipotermic, cu lipsă de substanţă la nivelul plăgilor scalpului, convulsie de pavilion auricular stâng, lipsă de substanţă la nivelul membrului superior stâng. Prognosticul este rezervat. Are foarte multe plăgi muşcate", ne-a declarat Emilia Gheorghievici, medic UPU SMURD Galaţi.

Din primele date, se pare că cei patru câini ar fi săpat pe sub un gard, reuşind astfel să iasă din curtea societăţii. Acest lucru urmează însă să fie stabilit de poliţişti, care au şi deschis o anchetă în acest caz. "Proprietarul celor patru câini este cunoscut şi poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluare, de către proprietarul câinilor, a măsurilor de prevenire a atacului canin", a conchis Gabriela Costin.

Citit 3881 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Noiembrie 2017 10:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.