Întâi tamponaţi, apoi zdrobiţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Faza lungă a maşinii tamponate l-a orbit pe următorul şofer *

Ieri, în puterea nopţii, trei băcăuani veniţi în judeţul nostru pentru pescuit, au fost, pe rând, victimele a două accidente. Cel de-al doilea i-a băgat pe toţi trei în spital, unul dintre ei zbătându-se şi acum între viaţă şi moarte.

Nada de dimineaţă

Drumul Naţional 25, localitatea Tudor Vladimirescu, ora 4,00 dimineaţa. Orbit de faza lungă a unei maşini oprite pe carosabil, şoferul unui Fiat Brava AB 135 CG (număr de Italia) loveşte în plin trei bărbaţi aflaţi  pe banda de mers.

Spusă de la început, povestea sună cam aşa: Gheorghe Scutelnicu, de 42 de ani şi prietenii săi, Dumitru Antohe, 45 de ani, şi Eugen Timaru, de 57 de ani veneau din Bacău la Galaţi pentru o partidă de pescuit. Cum e şi normal, oamenii aleseseră zorile pentru a lansa momeala.

În momentul în care Mercedesul Vito, maşina în care se aflau băcăuanii, a fost implicată într-o tamponare, pe D.N. 25, cei trei au ieşit din autoturism pentru a se lămuri care sunt avariile. Au lăsat însă faza lungă aprinsă, în loc să dea drumul luminilor de avarie.

Culpă comună

„Şoferul Fiatului spune că le-a dat flash-uri, ca să le arate că este orbit de faza lungă, dar că Mercedesul a rămas în continuare aşa. Atunci s-a produs accidentul, Ştefan Badiu (37 de ani), şoferul Fiatului, nevăzându-le pe nici una dintre victime până în momentul impactului.

Culpa este una comună, din punctul de vedere al Poliţiei Rutiere, vinovate fiind şi victimele, care au rămas pe carosabil şi nu au stins faza lungă, pentru a da drumul în schimb luminilor de avarie, dar şi şoferul Fiatului, care probabil din cauza grabei nu a încetinit pentru a se asigura că nu există nici un pericol în faţa lui”, declară comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Transportaţi de urgenţă la Spitalul Judeţean Galaţi, cei trei răniţi se află acum sub îngrijiri medicale, unul dintre ei zbătându-se încă între viaţă şi moarte.

Citit 1943 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.