Evaluaţi acest articol
(47 voturi)
41 comentarii

A trecut un an şi jumătate de când Ionuţ Pucheanu este primarul municipiului Galaţi. Un moment potrivit, credem noi, pentru a afla ce s-a făcut, ce nu s-a făcut, de ce şi, mai cu seamă, la ce să ne aşteptăm în 2018.

- Trecând în revistă proiectele mari finalizate în acest an - modernizarea străzilor Traian, Saligny, Tecuci, sediul Primăriei, artera de acces şi parcarea din Complex Ancora, cârcotaşii ar spune că singurul proiect sută la sută al lui Ionuţ Pucheanu este Centrul de permanenţă pentru servicii medicale din Micro 39. Cât de lungă e distanţa între iniţierea unui proiect benefic Galaţiului şi finalizarea lui, pentru primarul Ionuţ Pucheanu?
- Distanţa e una cam mare, pentru că legea noastră prevede paşi pe care nu-i poţi sări. La o simplă analiză, dacă totul îţi merge ca uns, într-un an şi jumătate nu reuşeşti să finalizezi un proiect, ci doar să-l începi! Finalizarea poate dura încă un an sau mai mult, în funcţie de amploarea proiectului. Fără a intra în detalii tehnice, numai realizarea studiului de fezabilitate - fără de care nu se poate - înseamnă vreo şase luni: proceduri pentru licitaţie sau procedură simplificată, atribuire, realizarea documentului, aprobarea în Comitetul Tehnico-Economic al Primăriei şi a indicatorilor tehnico-economici în Consiliul Local. Apoi se trece la proiectare, care durează cam la fel. Noi am licitat proiectare plus execuţie, pentru că încercăm să comprimăm termenele. Dar asta înseamnă un caiet de sarcini care să îţi fie acceptat de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, publicitate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, perioadă de evaluare, de contestaţii şi ajungem la termenul pe care l-am dat, de un an şi jumătate, ca să bagi prima lopată în pământ.
Evident că toată lumea e pe repede înainte, şi-a cam pierdut răbdarea. Au trecut 27 de ani de când la Galaţi pare că lucrurile, chiar dacă merg, merg foarte, foarte încet. Şi cetăţeanul te judecă după ceea ce laşi în urmă. Toată lumea ar vrea să se vadă după primul an. Şi eu mi-aş dori!
Eu am preluat câteva proiecte de la fostul primar, recunosc. Şi nu o să mă vedeţi niciodată urcându-mă pe munca altuia sau bătându-mă cu pumnul în piept că Pucheanu a făcut sau Pucheanu a dres. Singurul lucru pe care Pucheanu l-a făcut a fost să finalizeze anumite lucrări, de care Galaţiul avea nevoie! Dar aş vrea să fiu judecat după patru ani, patru ani care, uneori, nu sunt de ajuns. Poate că ar trebui ca un mandat de primar să fie de minimum cinci ani, pentru a-ţi putea vedea finalizate lucrările începute, pentru a fi judecat la adevărata valoare. În vestul Europei, un mandat de primar diferă, într-adevăr, de la patru până chiar la şase ani, în unele ţări fiind limită de două mandate.

- Şi, totuşi, ce-aţi realizat în acest an şi jumătate?
- Cel mai important ar fi că am rezolvat - sper eu o dată pentru totdeauna - problema Falezogăurii. O lucrare care s-a făcut mai repede decât prevedea termenul şi care a scos la iveală şi alte probleme majore, drept pentru care s-a intervenit şi pe Faleza Inferioară, se va interveni şi sub scara monumentală.
Intrarea în Galaţi dinspre Brăila este finalizată în proporţie de 90 la sută.
Sunt extrem de multe interioare de cartier în care am intervenit: Micro 19, 20, 21, Mazepa II, Ţiglina I, trotuare, kilometri de piste de biciclete la standarde, nu doar o dungă pe asfalt…
Într-adevăr, şi eu, când mă uit după un an de zile, vă pot spune cu mâna pe inimă că aş putea să mă includ în corul cârcotaşilor. Dar când mă uit pe cifre din punct de vedere al covorului asfaltic, nu cred că a fost vreun an după ’90 în care cantităţi atât de mari de lucrări să fi fost executate.
Într-un an şi jumătate de când sunt primar, am încercat să imprim un alt trend în modul de abordare a problemelor în cadrul Primăriei Galaţi, unde ne lovim de metehne vechi. Sfârşitul anului a adus nişte schimbări pe ici, pe colo, dar la începutul anului minimum doi dintre directorii generali nu se vor mai regăsi în viitoarea echipă.
Poate sună demagogic ce vă spun, dar o spun din tot sufletul şi nu e prima dată: mi-a dat Dumnezeu şansa să fiu pe o listă extrem de selectă de primari ai municipiului Galaţi, dar nu-i de ajuns. Poate pentru unii a fost o întâmplare, poate chiar şi pentru mine a fost o întâmplare, dar dacă tot am şansa asta, vreau să las urme. Urme frumoase.

- Cu ce vă mândriţi, în calitate de primar al Galaţiului?
- Politicienii au darul de a se lăuda şi pentru ceea ce n-au făcut. Sper din tot sufletul ca în acest an şi jumătate să vă fi arătat caracterul meu şi că nu mă urc pe munca altuia! Un punct de plecare în viitoarele demersuri e să recunoşti şi să accepţi unde eşti. În momentul de faţă, motive să ies la balcon cu pieptul dezgolit şi să spun "Sunt primarul pe care vi l-aţi dorit de când eraţi mici!" nu sunt extraordinar de multe. Vi le-am enumerat deja în mare. Dar sper să vă fi arătat că sunt ambiţios. Ambiţia - care, la un moment dat, cred mă va mistui şi va mai mistui şi pe câţiva de pe lângă mine - este să facem lucrurile să intre pe un făgaş normal pentru acest oraş. Şi senzaţia mea este că, extrem de încet, ce-i drept, ne ducem în zona în care trebuie.

- Care ar fi cele mai mari dezamăgiri din activitatea administrativă, până acum?
- Cea mai mare dezamăgire este la nivel uman: o parte dintre oamenii despre care am crezut că se vor ridica extrem de rapid la nivelul exigenţelor şi al standardelor mele. Da, recunosc, poate că îmbătrânesc şi o să mă transform încet-încet într-un bătrânel ranchiunos şi ursuz, care devine perfecţionist şi vede în permanenţă doar nodul din papură. Dar atâta timp cât nu mai acceptăm că lucrurile pot merge "şi-aşa", cât timp avem exemple de bune practici inclusiv în România, deci se poate, mă supără când aud pe ici, pe colo doar "nu se poate". Ba se poate! Absolut orice este posibil legal, moral, trebuie doar să vrei!
Încet-încet, top-managementul Primăriei tinde să priceapă - chiar dacă acest drum a fost presărat cu extrem de multe urlete, certuri, şedinţe - standardul şi viteza, o viteză legală din punct de vedere automobilistic, cu care dorim să ne mişcăm. Pentru mine, echipa înseamnă echipă. A doua mea familie. Nu voi accepta niciodată să se măture pe jos cu cineva din echipa mea. Sunt responsabil întru totul, şi pentru bune, şi pentru cele mai puţin bune, pentru tot ceea ce face echipa mea. Iar echipa mea e judecată de mine şi, credeţi-mă, nu sunt cel mai blând om. Tind uneori să fiu mai aspru decât şi-ar fi putut închipui oamenii de lângă mine, asta pentru că îi cunosc şi ştiu că pot!
Singurul lucru pe care îl acceptă extrem de greu este să iasă din zona lor de confort şi să gândească cu doi-trei paşi în faţă. Sunt extrem de mulţi oameni obişnuiţi cu principiul: "A zis şeful? Nu? Înseamnă că nu trebuie făcut!". Al doilea principiu: "Dacă nu prestăm, nu greşim, prin urmare nu are pentru ce să ne tragă la răspundere". Spirit de iniţiativă rar am găsit, deşi îi tot încurajez! Nu am cum să acopăr tot şi nici nu e normal. Nu sunt chiar atât de genial încât să reuşesc să fac treaba a o sută de oameni! Încerc eu, dar mai mulţi de câţiva nu reuşesc să acopăr. Am şi eu limitele mele.

- Dacă aţi putea da timpul înapoi, ce n-aţi face din ceea ce aţi făcut?
- Sunt un tip extrem de calculat, credeţi-mă pe cuvânt! Orice risc în viaţă a fost unul asumat, chiar dacă pentru unii a părut o nebunie. Nebunia aceea, pentru mine, a avut plusuri şi minusuri, extrem de multe analize, şi mi-am asumat-o întru totul.
Dacă aş da timpul înapoi, aş vrea să pot fi mai calm. Să nu mă consum eu, fizic, atât de mult. Poate că mi-aş fi dorit să fi fost mai atent atunci când am girat anumiţi oameni şi, nu în ultimul rând, mi-aş fi dorit şi în continuare îmi doresc să nu-mi fi neglijat atât de mult familia. Pentru că ziua mea de muncă începe la ora opt dimineaţa şi mai devreme de ora zece seara nu prea reuşesc să ajung acasă. Pe mama o văd o dată la trei săptămâni. Mă vede mai mult pe Facebook şi se consumă când citeşte cum sunt judecat: că nu s-a făcut nimic, că nimic nu-i bun, că... că...

- Domnule primar, ce nu are acum Galaţiul şi va avea la finele anului 2018?
- Galaţiul va avea, în mare măsură, un transport mult mai modern şi mult mai bine structurat. Va avea intrări aşa cum n-a avut niciodată, pentru că sunt cartea de vizită a unui oraş. Va avea parcuri mult mai bine întreţinute, mult mai curate, duse la un cu totul alt standard, pentru că vom începe investiţii majore în ceea ce înseamnă spaţiu verde. Vom avea interioare de cartier resistematizate şi modernizate, cu noi locuri de parcare, cu trotuare care nu au mai fost reparate, după cum spun cetăţenii, de prin anii ’70.
Vom avea extrem de multe şantiere. Vor începe lucrările la prima parcare supraetajată, artera de la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", lucrările la intrarea în oraş dinspre Tecuci, la Talcioc şi la Târgul auto. Vom începe lucrările în cartierele sau zonele pe care încercăm să le rezolvăm în totalitate până la finalul acestui mandat: Mazepa I, Mazepa II, Ţiglina I, Micro 19, 20, 21, I.C. Frimu şi Micro 38, 39A, B, C şi o bucăţică din Micro 13. Lumea se va întreba: dar ceilalţi? Nu plătesc taxe şi impozite? Ba da, dar bani nu există cu nemiluita. Din puţinul pe care îl avem, încercăm să acoperim cât mai multe nevoi, fapt care sper să se vadă.
Cea mai importantă lucrare pe care o vom începe va fi Centrul oraşului, de la "Potcoava de Aur" până la P-uri, inclusiv zona "Spicu". Sunt în proiectare zona de la "Potcoava" la "Trei Star" şi bucata de Domnească de la Hotel "Galaţi" la Parcul "Eminescu". Sunt lucrări pe care le putem începe în primăvară. Dacă ratez primăvara lui 2018, voi ajunge în postura de a nu închide lucrările până în 2020, fapt pe care nu-l iau în calcul! Nu accept ideea că proiectele cu care eu am plecat la drum nu vor fi duse la bun sfârşit.
Să dea Dumnezeu să atragem sume din toate fondurile posibile şi mai puţin posibile, să avem sănătate şi bani să facem tot ce ne-am propus, dar şi oameni, mână de lucru cu care să putem duce la bun sfârşit proiectele acestea. Pentru că, din păcate, lumea nu prea se mai înghesuie la muncă…

- În 2017 am scăpat de Falezogaură. Faleza Dunării va fi monitorizată în următorii trei ani, dar când va fi consolidată?
- Un proiect pentru care mă voi lupta, şi pentru care există premisele necesare obţinerii de fonduri pentru a acoperi costurile – consolidarea în totalitate şi modernizarea Falezei Dunării. Dar e un proiect de durată, nu mi-l asum până în 2020. E posibil ca fondurile să vină abia în 2019. E posibil să ne apucăm de acest proiect din 2020. Dacă va fi să nu mai fiu eu primar, măcar să-i las celui care vine proiecte demne de a fi duse la bun sfârşit. Pentru că eu cred că ceea ce i-a lipsit Galaţiului în mare măsură a fost inclusiv continuitatea. Şi Galaţiul a fost într-un permanent start-up. Dacă am făcut rău că am dus la bun sfârşit proiectele începute de Marius Stan, e o "greşeală" - greşeală cu mari ghilimele - pe care mi-o asum. Pentru că eu nu consider că am făcut nimic greşit! Sunt lucruri bune pe care le-a început fostul primar, benefice pentru oraş, era normal, era obligaţia mea morală faţă de cetăţeni se le duc la bun sfârşit!

Citit 13918 ori Ultima modificare Vineri, 22 Decembrie 2017 01:23

41 comentarii

 • postat de Y Vineri, 12 Ianuarie 2018 09:25 5.13.144.*** Link la comentariu
  0
  1

  In primul rand ne trebuie un drum de viteza sau legatura la o autostrada ca sa vina investitori.Fara atragerea investitorilor nu cred ca se poate face ceva. Faceti un concurs de proiecte pentru a putea alege cea mai buna idee pe anumite probleme. Angajati arhitecti tineri care au alta viziune, pentru a scapa de incuierea comunista. Este adevarat ca arhitectura actuala e urata si veche dar daca am reface macar fatadele, schimband prin culoare acest gri atat de persistent, tot ar fi ceva. Spuneti ca angajatii n-au initiativa si creativitate. Asta pentru ca au fost angajati pe grade de rudenie si nu pe un concurs adevarat pe competenta. Inteleg ca in Tig.2, anul acesta, vom ramane cu aceleasi garaje deprimante si fara locuri de parcare. S-au construit atatea institutii fara locuri de parcare, finante, banci, judecatorie, incat ma intreb ce facultate o fi terminat arhitectul care le-a proiectat si aprobat si daca mai e in functie. La M1 pe Cosbuc parcheaza toti cei care merg la notari, executori, banci, judecatorie si nici licitatia pentru locuri de parcare nu va rezolva problema. Chiar ar fi necesara o parcare supraetajata in locul acelor garaje si poate si un nivel doua subterane pentru a debarasa straduta de masini.

  Raportează
 • postat de Mihai Luni, 18 Decembrie 2017 22:46 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  23

  Vorbeam cu o ruda din Spania si imi explica ca la ei in oras sunt multe bazine publice , proprietatea Primariei, unde accesul copiilor nu este prohibitiv. La noi cand va putea Primaria sa arate un asemenea proiect galatenilor. Domnule primar, cel mai penibil lucru a fost penru mine si familia mea, cand am fost vara aceasta la plaja Dunarea (cea concesionata de dumneavoastra une firme de renume international) si am platit 15 lei/persoana si am beneficiat doar de dus si niste piscine supraterane jalnice si neigienice. Eu cred ca trebuie sa aveti curajul sa reziliati acel contract , sa accesati fonduri europene si sa revitalizati cele 2 bazine. Sa nu credeti ca galatenii sunt usor de dus de nas.

  Raportează
 • postat de ro Luni, 18 Decembrie 2017 20:54 5.13.131.*** Link la comentariu
  0
  24

  Au mai fost asemenea "interviuri". Este doar ocazia data primarului de a aburi lumea cu "maretile realizari ale regimului". Daca ziarul s-ar uita in urma ar face bine sa preia din comentariile de la fiecare "interviu" si sa intrebe primarul despre alte promisiuni neonorate, la fel ca cele din campanie.
  Interesant ca, mai inainte, ziarul afisa pe frontispiciu "cotidian independent". Acum vedem ca nu mai este ziarul pentru cetatenii acestui oras si este ziarul unui anume partid....
  De aici incolo toti putem trage si concluziile....

  Raportează
 • postat de Vision city manager Luni, 18 Decembrie 2017 19:55 89.137.137.*** Link la comentariu
  1
  19

  Orasul Galati trebuie sa nu mai fie trist si oamenii dupa munca au nevoie de relaxare. Trebuie urgent urmatoarele:

  - Aqualand
  -Tiroliana
  -Aventura Parc
  - Raliul Galatiului
  - Curse cu vaporasul pana la Tulcea , Sulina , Marea Neagra , Braila
  - Bazin olimpic acoperit
  -Sala de atletism acoperita cum e cea din Bacau ca sa alergam pe timp de iarna si pentru competitii sportive
  - Reabilitarea bazinului de la Sala Sporturilor
  - Aeroport
  - Pod peste Dunare sau tunel
  - Terenuri de tenis camp gratuite
  - Sala cu teren pentru practicarea tenisului iarna
  - Discoteca (program 18-2)
  - Curse cu caii prin Garboavele
  - Centru de informare turistica
  - Muzeu de stiinta si tehnica
  - Disneyland
  - Plimbari cu caiacul pe lacul Catusa
  - Transformarea lacului Catusa in zona de agrement
  - Plimbari cu salupa pe Dunare
  - Targuri culinare din 2 in 2 luni in parcuri sau pe faleza
  - Scena pusa gratuit la dispozitie pentru a sustine concerte si dasuri formatiile locale si tinerii talentati de la liceul de arta si orice formatie din judet
  - Teren de fotbal gratuit
  - Mese de tenis masa in parcuri si cartiere
  - Aparate fitness in toate cartierele si parcurile in aer liber cum sunt cele din Gradina Publica
  - Refacerea centrului vechi ca sa avem si noi un centru vechi cu restaurante si terase
  - Poligon auto si moto
  - Poligon pt tir liber si pt galateni nu doar pt oficiali
  - Interzicerea manelelor in spatiile publice si targuri sau terase
  - Targ de Craciun ca in Austria, Belgia , Budapesta
  - Telegondola
  - Animale mai multe la gradina zoo
  - Transformarea Gradinii Botanice intr-una de nivel national precum e cea de la Jibou (judetul Salaj)
  - Carnaval pe timp de vara

  Toate astea se pot face aducand investitori atat din Romania cat si din alte tari si colaborare cu mediul privat. Sa lasati investitorii sa faca si toata lumea are de castigat.

  Raportează
 • postat de Atunci cand i-ati facut poza.... Luni, 18 Decembrie 2017 19:41 195.181.172.*** Link la comentariu
  2
  19

  se uita la poarta noua ???

  P.S. Poate stofa este de primar...dar palaria este cam mare , pentru o asemenea functie.

  Raportează
 • postat de yo Luni, 18 Decembrie 2017 19:39 82.137.9.*** Link la comentariu
  1
  12

  Sa treaca 1 an si jumatate si amprenta ta sa fie doar un necunoscut centru medical din micro 39 e extrem de putin, oare spune cineva ca e o surpriza?!! Precedentul coleg de partid votat de cate ori a candidat se lauda cu 50 mil. euro investiti de......Arcelor Mittal la furnalul 5! :))))))

  Raportează
 • postat de uraaaaa!!!!!!!! partidul e-n toate...... Luni, 18 Decembrie 2017 18:36 89.136.187.*** Link la comentariu
  3
  21

  mie mi-au dat lacrimile.......EL e asa de bun si subordonatii sint incompetenti si timpiti......mai vrea inca vreo 20 de ani de primarie psd-ista la galati ca sa "termine tot".
  "Partidul e-n toate: e-n cele ce sunt/ şi-n cele ce mâine vor râde la soare,/ E-n holda întreagă şi bobul mărunt/ şi-n viaţa ce veşnic nu moare". g. lesnea........ uraaaaaaa!!!!!!!!!

  Raportează
 • postat de La Bush Luni, 18 Decembrie 2017 17:42 82.77.117.*** Link la comentariu
  3
  18

  D-le Puchianu, va rugam ca data viitoare cand mai organizati balciuri ca cel de la Casa de Cultura sa va asigurati ca in zona respectiva sunt suficiiente spatii de parcare, deoarece noi cei care locuim in zona ne invartim ca bezmeticii cand venim de la serviciu ca sa gasim un loc de parcare. De bezna, mizeria de nedescris, gropi, somaj, boschetari, etc. are rost sa mai zic?

  Raportează
 • postat de Viorel Galateanu Luni, 18 Decembrie 2017 15:55 213.218.53.*** Link la comentariu
  4
  15

  dar de aglomerarea urbana Dunarea de Jos ati mai semnat ceva cu Braila ???

  pe cand AEROPORTUL Dunarea de Jos dintre Galati si Braila ???

  dar in master plan pe cand AUTOSTRADA Ploiesti - Buzau - Braila - Galati ??? (si NU prostia de Focsani - Braila - Galati ) pe cand ????

  Raportează
 • postat de postaci Luni, 18 Decembrie 2017 15:51 83.103.186.*** Link la comentariu
  35
  4

  Este pentru prima dată când orașul are un adevărat manager în frunte! Țineți-o tot așa, domnule primar, rezultate bune se văd, iar cetățenii se mândresc cu dumneavoastră! Ignorați mizeriile, sunt făcute să vă descurajeze...probabil nu ați umplut suficient buzunarele opoziției

  Raportează
 • postat de Viorel Galateanu Luni, 18 Decembrie 2017 15:51 213.218.53.*** Link la comentariu
  5
  15

  bateriile de garaje din tiglina (spate orange, liceul pedagogic) cand se demoleaza ??

  dar sumedenia de garaje micro18 de la G1 pana la G8 cand se demoleaza ???


  fostul primar Marius Stan a fost singurul cu sange care a rezolvat problema frumos, in zonele unde a inceput, dar dvs ????

  Imi aduc aminte ca ati introdus PARCAREA CU PLATA A LOCURILOR care existau deja !!!

  Dar de creat alte parcari civilizate prin daramarea garajelor NU ZICETI NIMIC !!! DE CE ???

  Raportează
 • postat de GALATEAN Luni, 18 Decembrie 2017 15:29 95.76.2.*** Link la comentariu
  4
  18

  Sa fie clar pentru toata lumea:

  Aceasta populatie de paduchiosi si mameluci nu merita sa aiba un oras dezvoltat, civilizat si demn de ceea ce era odata cand galatenii neaosi il iubeau prin propria contributie materiala si morala!

  Cand mandatul unui primar era de numai un an sau doi, iar realizarile erau uimitoare, la terminarea mandatului lasau in urma lor edificii culturale, strazi pavate, piete modernizate, astea pentru ca nu erau corupti, nu urmareau imbogatirea personala, asa cum s-a intamplat de 27 de ani cu primarii si consilirii locali!

  Spre exemplificare, ce a lasat fostul primar Ghita Vasiliu dupa doi ani de mandat, printre altele, clopotnita de la Eternitatea, si ce a lasat Durbaca dupa 8 ani, imensile lui constructii din buricul targului,sfidand bunul simt, dintrun salariu de functionar public, intre cladirile deteriorate de patrimoniu din centru, si nu numai, ce trebuiau reparate dand fata civilizata orasului, ca o bataie de joc la adresa orasului si a locuitorilor care l-au votat!

  Si aici este diferenta de populatie de care aminteam la inceput, galateanul neaos, pana in anii 45-46, si figurantii adusi in oras de comunisti la combinat, vikingii, de prin toate catunele si rapile patriei, analfabeti si prostovani care nu aveau si nu au nimic sentimental fata de orasul acesta care i-a asimilat in mod samavolnic, doar pentru a-si face matul ghioaga si capul plin cu bautura, in rest, potopul dupa ei...

  Tinand cont ca toata aceasta masa de vot a fost manipulata in sensul votati-ma pe mine ca va dau apa calda, cadura si facilitati GRATIS, cunoateti personajul deja amintit, dupa terminarea scrutinului oamenii primesc apa cu cisterna, inchid vana la caldura si apa calda, traind ca in evul mediu!

  In mentalitatea populatiei actuale a Galatiului, cu spirit de turma, care la viitoarele alegeri vor pune pe functii aceleasi personaje tip Pucheanu sau Durbaca, civilizatia se rezuma numai la mancare, bautura, fie MOACA cu ocazia alegerilor, sau pe la biserici..

  Ce rost are sa fortezi civilizatia unei populatii care nu o doreste, asteptand luna ianuarie sa-si rupa hainele la coada platii impozitelor, dar nu o interesaza cum se cheltuiesc priprii lor bani!?

  Nu stricam orzul pe gaste?

  Un cutremur mare ar fi foarte necesar.....

  Raportează
 • postat de titi Luni, 18 Decembrie 2017 15:06 84.243.108.*** Link la comentariu
  2
  7

  Domnule Primar, stiu ca sunt multe si diverse probleme in urbea noastra si stiu ca daca va mai solicitam si noi ceva, deja o sa fiti deranjat. Insa, pe multe dintre arterele Galatiului vin Sarbatorile de Craciun, lucru care din pacate nu se-ntampla nici pe strada Saturn, nici pe strada Regimentul 11 Siret. Sunt strazi din Zona 1 de impozitare, unde taxele si impozitele anuale sunt mult mai ridicate decat in alte zone ale orasului, strazi care din pacate au scapat celui ce a gandit arhitectura iluminatului festiv de sarbatori...

  Raportează
 • postat de Catalin Luni, 18 Decembrie 2017 15:04 5.2.205.*** Link la comentariu
  1
  20

  Deci dupa ce am citit acest asa zis interviu am tras o singura concluzie: ca am luat cea mai buna decizie .....de a pleca din oras si impicit din tara.
  Mult succes!!!

  Raportează
 • postat de CERNEA Luni, 18 Decembrie 2017 14:26 193.230.156.*** Link la comentariu
  3
  9

  Bina intrebare aunui comentator- ai curaj sa mergi noaptea pe strazi , fara bolidurile primariei???? sau chiar ziua ????? de caini, de betivi , hoti, etc . fata de care politia nu e nici unde cand ai nevoie. Ce ai facut???? ai terminat ce a fost inceput si , ca si colegii tai mincinosi si infractori promiti orice inca de cant ai fost ales , de senili si analfabeti. NU ITI DORI JUDECATA CA S AR PUTEA SA O AI CHIAR PANA LA SFARSITUL MANDATULUI . DIN TOT CEEA CE FACE UN OM , CRED CA SI PARINTII AR FI TREBUIT SA TE POVATUIASCA, PRIMEAZA CATEVA lucruri LA CARE NU SE POATE RENUNTA, CURATENIA CARE NU ESTE IN ORAS, SUFERINTA DE FOAMETE SI FRIG CARE ESTE DESTULA IN ORAS, NESIMTIREA UNORA COPIE FIDELA A POLITICIENILOR CARE ar putea FI PUSA IN ORDINE de catre ORGANELE DE ORDINE dar CARE DORM sau aplica legea pe sarite in functie de cunostinte si castig.... SI APOI sa vorbesti DESPRE POD, DESPRE AEROPORTURI ,DESPRE FANTASMAGORII PSIHOPATE. copie fidela a celor care te au intruit si in numele carora daca nu te dezici vei cobora foarte mult. nu stiu daca toti o sa aveti norocul sa fugiti la Bucuresti ca sa nu traiti marginalizati si urati de oamenii din jur pentru care nu ati facut nimic. ORIUNDE ATI FUGI , DE OAMENI SCAPATI DAR NICIUNDE NU VETI SCAPA DE JUDECATA DESTINULUI. AM AJUNS SA CREDEM CA CHIAR NU SUNTETI OAMENI SI CA SI IN FILMUL MATRIX , ROBOTI VENITI DE UNDEVA SA SPALATI CREIERELEL TUTUROR. SI CULMEA, LA GALATI ATI SI REUSIT.

  Raportează
 • postat de victor Luni, 18 Decembrie 2017 14:22 82.78.255.*** Link la comentariu
  2
  14

  Nu am sa inteleg niciodata de ce trebuie sa stai 4 ani si dupa asta sa spui ca ai incercat dar nu a mers . Primarul asta se duce si prin cartierele orasului sa vada mizeria , cainii , strazile neiluminate , garaje facute pe locurile de parcare ale blocurilor unde spune ca daca nu are un proiect in desfasurare el nu demoleaza . Lasa oamenii in plata domnului frate si dute acasa poate se gaseste unul in tot orasul asta sa faca treaba . Nu trebuie nimeni sa te suporte pe tine 4 ani . Plus ca ai si partidul in spate sa te ajute si tu vii ca ai astupat o gaura .

  Raportează
 • postat de Obama de Galați Luni, 18 Decembrie 2017 13:16 109.166.135.*** Link la comentariu
  22
  20

  Căldură căldură si iar căldură, terminați naibii cu prostia ăsta, sistemul centralizat e la pământ, s-au acordat și se acorda atâtea facilități pentru a trece pe altceva mult mai bun și fiabil , nu sunteți sătui sa va fure administratorul scării Cum dorește el? Aruncați o privire la acești administratori ce mașini au odraslele lor ce apartament au și ce investiții fac , de unde? Din banii noștri. .. Galați-ul arata deplorabil pentru ca e de ani de zile lăsat așa, poate sa vina tot clanului Pucheanu la conducere ca nu îl învie prea repede Cum nimeni e altfel nu o poate face. E și vina cetățeanului și vina politiei locale ca nu se dau amenzi, dacă fără stat polițienesc nu se poate face treaba atunci sa adoptam metoda celor din uk, camere pe stâlpi făcută poza și amenda în plic sa vedem cine mai arunca mizerie pe jos. Vreți ca Galați-ul sa devină imediat o putere în tara ăsta , prin ce sa devină? Prin prostie , pești și (...)? Ca sa numai spun de salariile de 2 bani? Toate ăstea nu le schimba primarul sau ciuma roșie, nici pnl care sunt rupți de foame acum și dacă vor veni la putere va fi vai și amar ai nici altii, acceptați ideea ca suntem plafonati, rupți de realitate și singura soluție e chiar discursul lui Nea Traian Basescu: " plecați, tinerilor cât mai aveți timp".

  Raportează
 • postat de Terente Luni, 18 Decembrie 2017 12:46 81.12.149.*** Link la comentariu
  9
  53

  Domnule Pucheanu, ai curaj să mergi cu bicicleta singur pe aceşti "câţiva kilometrii de pistă" realizaţi de d-ta în Galaţi?
  Dar să mergi şi noaptea, pe traseele neiluminate şi unde câinii maidanezi te ciugulesc de pantaloni!
  Dacă faci asta, zău că te votez data viitoare!
  Deocamdată nu pari decât un puşti ambiţios, dar fără experienţă şi metodă, deşi în spate ai un mare partid, dar care cred că mai mult te încurcă, te dezonorează şi te descalifică!

  Raportează
 • postat de niciazi Luni, 18 Decembrie 2017 11:16 86.127.209.*** Link la comentariu
  5
  56

  Nu a spus nimic concret, a evitat toate raspunsurile rostind fraze de umplutura.
  OK a terminat proiectele incepute pe vremea fostului primar ... dar nou ce s-a semnat macar???

  De ce au reaparut chioscurile pe trotuare ?
  De ce lucrari de infrastructura de mica amploare cedeaza dupa nici 7luni?
  De ce nu se finalizeaza "unda verde" pentru a putea circula fluent???

  Ce investitori ati reusit sa aduceti in oras pentru a fi create noi locuri de munca??

  Raportează
 • postat de Nikolas Luni, 18 Decembrie 2017 11:05 5.13.189.*** Link la comentariu
  3
  48

  D-ați o șansa copiilor prin a avea la dispoziție terenurile școlilor.Luati in gestiune aceste terenuri și puneți-le la dispoziția celor ce au cea mai mare nevoie de mișcare și sport.Acolo e singurul loc unde se pot juca,mișcă face sport fără a fi in pericol de ai cālca vreo mașina!Asa ii scoatem din fata tabletelor și le dam oportunitatea de a crește sănătoși.Acum 80% din terenuri sunt îngrădite,închise și pustii in majoritatea cazurilor.

  Raportează
 • postat de Ali Baba Luni, 18 Decembrie 2017 10:56 46.97.57.*** Link la comentariu
  10
  63

  Nu te-am votat si ma felicit. Noi traim prezentul si judecam prezentul.
  Galatiul azi este praf din toate punctele de vedere si asta datorita incompetentei voastre, cersetorilor de voturi.
  De ce la Braila se poate???

  Raportează
 • postat de Brad Ionescu Luni, 18 Decembrie 2017 10:39 77.111.244.*** Link la comentariu
  12
  33

  As vrea sa fiu judecat dupa 4 ani .... sper ca nu de DNA !

  In rest succes , sa fii in primul rand un bun gospodar si om cinstii, nu un politician.

  Raportează
 • postat de zoro Luni, 18 Decembrie 2017 10:35 5.13.139.*** Link la comentariu
  13
  55

  Cel mai praf Primar pe care l-a avut Galatiul !Nu ai facut nimic , ba mai mult , ai distrus orasul !

  Raportează
 • postat de Catavencu Luni, 18 Decembrie 2017 10:28 193.231.148.*** Link la comentariu
  7
  44

  ai grija ce iti doresti... s-ar putea sa fii judecat si trimis dupa gratii :)

  Raportează
 • postat de Radu Stefan Luni, 18 Decembrie 2017 10:25 138.197.160.*** Link la comentariu
  16
  60

  Stan a fost cu 10 clase peste orice primar al Galatiului. Si acum se mai construieste "din cauza" lui.

  Raportează
 • postat de comsa marian Luni, 18 Decembrie 2017 09:54 82.78.153.*** Link la comentariu
  3
  44

  Buna ziua,
  Nu doresc sa fac reprosuri la acest moment. Am o singura intrebare pentru ca locuiesc in zona si actiunea e inceputa de aproape 4 ani si de un an nu se mai aduce in atentie. Este vorba de prelungirea Bulevardului Dunarea prin curtea Politiei de frontiera pana la Turnul de televiziune pentru preluarea traficului greu de la bac si nu numai spre drumul de centura si dig Braila. Avand in vedere ca terenul aferent a fost transferat de la MI la Primaria Galati cu obligatia de a se finaliza lucrarea in 5 ani, altfel terenul revine la proprietarul de drept MI si cred ca nu mai este un an jumatate pana la indeplinirea termenului. Care este stadiul ? Stiu din presa si de pe panoul amplasat la Scoala nr. 3 ca la inceputul anului 2016 deja erau stabiliti dupa licitatie si executantii si termenele de executie, deci pe cale de consecinta exista buget aprobat si repartizat pentru aceste lucrari. Apoi s-a mai scris ceva despre obtinerea unor noi avize pentru stabilitatea cladirilor Politiei de frontiera la traficul auto care va fi preluat de noua artera si cam atat........ nu se mai vorbeste , nu mai este mentionat acest proiect in nici un program. Poate transmite Primaria in ce situatie ne aflam cu acest cred foarte util proiect pentru degrevarea unei parti a traficului greu din interiorul orasului? Multumesc.

  Raportează
 • postat de Pucheanu-geniul lemnelor de foc Luni, 18 Decembrie 2017 09:24 5.13.203.*** Link la comentariu
  7
  37

  Orice este legal si moral daca vrei.Asta zice baietasul.
  Pai tu nu revolutionezi numai incalzirea cu lemne in secolul 21,ci si filozofia juridica si etica...
  Deci daca vrei sa desfiintezi un sistem de centralizare,trebuie doar sa vrei,ca apoi aveti voi grija sa devina legal si moral...
  Ca tu si Dragnea sunteti de dreapta,dar va dati de stanga,nu conteaza ca e imoral si ilegal,important e ca vreti...

  Raportează
 • postat de graficus Luni, 18 Decembrie 2017 08:41 89.136.231.*** Link la comentariu
  10
  62

  Gargara lui Dragnea in ecou . Nu cred ca Galatiul a aratat mai jalnic vreodata cu boscheti de 2 metri , caini vagabonzi , incurajarea somajului , strazi ca dupa razboi si intunecate . Noroc primarele ca ti-a lasat Stan ceva cu care sa te lauzi . Nu tu plaja , locuri de distractii decat la comanda . Recunoaste ca acest mandat este o ratare si abia asteptam sa scapam de ciuma rosie .

  Raportează
 • postat de marius Luni, 18 Decembrie 2017 08:06 178.138.96.*** Link la comentariu
  4
  45

  De ce trebuie sa treaca patru ani? Sunt proiecte pe termen lung, dar sunt si urgente. Si guranta cetateanului, poltia locala este in subordinea ta. De ce nu o vedem in numar mare pe strazi? Nu ma intereseaza sa stea la ciupeala auto, ci sa o vezi masiv in strada. Iluminatul stradal. Fa contractele in timp util, pentru a nu sta pe intuneric. Si cel mai import, la ce facilitati te gandesti, pentru a atrage investitori si a scadea rata somajului?
  Aceste lucruri nu au nevoie de patru ani.

  Raportează
 • postat de Doru Luni, 18 Decembrie 2017 08:03 188.24.193.*** Link la comentariu
  3
  59

  Ne pleaca tineretul, domnule primar! Am ajuns sa traim intr-un oras plin de mizerie, de lucruri si mentalitati invechite. Mergeti in Cluj, Timisoara, Sibiu, Brasov si inspirati-va de la ei daca vreti sa faceti ceva bun si frumos!

  Raportează
 • postat de Mișu Luni, 18 Decembrie 2017 07:59 82.137.10.*** Link la comentariu
  42
  7

  Vorbe frumoase! Dar eu încă mai cred în ele. Vă doresc succes domnule primar, pentru că realizările dvs. sunt și ale orașului.

  Raportează
 • postat de dragos Luni, 18 Decembrie 2017 07:57 5.2.209.*** Link la comentariu
  4
  39

  mor oameni pt ca nu pui 2 becuri la trecerile de pietoni! eu zic ca nu e nevoie de 4 ani esti vinovat.

  Raportează
 • postat de Nina Luni, 18 Decembrie 2017 07:53 93.122.249.*** Link la comentariu
  8
  31

  Stiati ca sunt galateni care stau in frig?

  Raportează
 • postat de @madalin Luni, 18 Decembrie 2017 07:51 89.136.187.*** Link la comentariu
  35
  8

  Mai Adelin, măcar de ai fi urmărit articolele din Viata Libera, ai fi aflat de ceva vreme ca: spațiile de joaca sunt in plină licitație, stațiile de autobuz la fel, iar garajele vor cade când se va ajunge la ele.
  Omul a și explicat mai sus cam cât durează un proiect.
  Dar așa e la noi....

  Raportează
 • postat de Sandu Luni, 18 Decembrie 2017 07:45 109.103.134.*** Link la comentariu
  4
  23

  Oricum va fi judecat peste 4 ani cat este un mandat de primar dar totusi patru ani nu sunt putini si poate fi judecat si in interiorul acestui interval pentru lucrurile pe care nu le face bine sau chiar nu face nimic pentru Galati.

  Raportează
 • postat de Alina Luni, 18 Decembrie 2017 07:44 92.83.149.*** Link la comentariu
  8
  19

  Înduioşător, d-le primar! Ați ştiut de la bun început în ce vă băgați. Gălățenii aşteaptă mai multe fapte şi mai puține vorbe. Educați urbea să se implice în mai multe acțiuni de voluntariat, demarați mai multe acțiuni de acest gen şi obțineți mai multă eficiență şi economie la banul public. Împreună cu C.J. ajutați investitorii să obțină autorizațiile necesare într-un timp foarte scurt şi fără a le mai cere şpagă şi astfel poate oraşul se va mai ridica puțin din sărăcie. Exploatați mai mult fluviul şi beneficiile pe care le poate aduce acesta şi din punct de vedere turistic. Vă doresc mult succes pe drumul ales, felicitări pt.ce ați făcut până acum! În cazul de față am să mă abțin să judec partidul şi să "valorizez" mai mult omul din dvs. ;)

  Raportează
 • postat de omul muncii Luni, 18 Decembrie 2017 07:21 109.103.134.*** Link la comentariu
  3
  25

  Hm... facem putin si prost. Pe recent reabilitata strada Traian din Piata pana in Brailei deja a inceput sa zboare asfaltul, Gaurile isi fac loc, au aparut denivelari in dreptul gurilor de canalizare. Dupa cum spuneam, putin dar prost!

  Raportează
 • postat de Mark Luni, 18 Decembrie 2017 06:52 5.13.194.*** Link la comentariu
  3
  27

  Dar ce face primarul pentru economia Galați? La Parcul Industrial a blocat un investitor pentru că o gașcă dorea exact terenul de acces la Dunăre (singurul loc rămas în Galați disponibil portuar). Investitorul american cică nu poate fi dezvăluit cine este și ce vrea să facă deoarece există acord de confidențialitate. Într-o lume în care Tesla anunță cu 5 ani înainte că vrea o facilitate în Europa de est, nu există investitor serios ce pretinde confidențialități. Ăstea-s doar golănii cu politicienii de la noi. Cartierul Dimitrie Cantemir e blocat. N-am văzut nici o implicare economică. Măturăm un pic aleile, asfaltăm puțin și gata ne dăm primar muncitor...

  Raportează
 • postat de dinu Luni, 18 Decembrie 2017 06:33 188.24.226.*** Link la comentariu
  3
  25

  Parcarea de la Ancora NU are un singur cos de gunoi....in "orasul ecoligiei", parca? UNUL singur in toata zona dintre scoala 28 si Complexul Ancora nu se gaseste. ????
  Strazi intunecate, fara un singur bec functional ????
  Trecerea dintre Tig I si str.Reg 11 Siret, prin fata LMK , nici macar in faza de "Studiu de fezabilitate" :)))
  ....Sa mai continuam?! Povesti.

  Raportează
 • postat de george Luni, 18 Decembrie 2017 01:41 185.45.177.*** Link la comentariu
  5
  33

  Cunosc destui batrani, femei si copii care s-au spalat cu apa rece si inca incalzesc apa la butelie pentru igiena personala si asta nu din vina lor. Te mandresti si iti asumi toate aventurile administrative de anul acesta.
  Baiatul mamii, iti plangem toti de mila, daca e asa greu si salariul atat de mic si plimbarile prin EU atat de rare, nu vrei tu sa te duci si sa ne lasi??
  Le ceri subalternilor sa inteleaga dar nici tu n-ai priceput nimic : dai socoteala oamenilor zi de zi prin ce faci si le afecteaza viata, nu o data la 4 ani, foarte convenabil !! Ce tupeu!!
  Reminder: salariile, diurnele si primele le luati din taxele noastre, noi vi le platim.

  Raportează
 • postat de Aderin Luni, 18 Decembrie 2017 00:58 90.95.50.*** Link la comentariu
  19
  75

  Refacerea parcului Cloșca din Țiglina...când?
  Garaje dărâmate pentru locuri de parcare mai multe ... când?!
  Locuri noi de joaca in cartiere unde iarba e la ea acasă ...când?!
  Adăposturi pentru statiile de autobus/tramvai.... cand???? Ați uitate de câte și mai cate. Așteptați campania electorală sau o așteptăm noi sa vedem de ce vă mai apucați ?!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.