Interviu cu primarul oraşului, Ionuţ Pucheanu. Investiţii de 300 de milioane de lei în Galaţi (HARTA şi FOTO)

Interviu cu primarul oraşului, Ionuţ Pucheanu. Investiţii de 300 de milioane de lei în Galaţi (HARTA şi FOTO)
Evaluaţi acest articol
(84 voturi)

"Un exerciţiu interesant pe care îl voi face, iar dacă cineva va fi interesat îl voi pune la dispoziţie: ce au reuşit să facă în primii doi ani de mandat primari care sunt ridicaţi acum pe piedestal pe bună dreptate, dl. Boc, dl. Bolojan, dl. Falcă, dl. Scripcaru?”, spune primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, în interviul pe care ni l-a acordat. Un interviu din care puteţi afla ce lucrări au demarat sau vor începe în acest an, câte investiţii se vor finaliza în 2018 şi cu ce bani vor fi plătite.

 

- Domnule primar, până acum aţi semnat contractele de finanţare europeană pentru reabilitarea termică a blocurilor G1 şi G8 din Micro 18, pentru anveloparea Şcolii Nr. 3 şi pentru reabilitarea primei zone istorice din Galaţi – imobilul din strada Domnească nr. 58. Ce alte fonduri europene ar mai putea câştiga Galaţiul?

- Aşteptăm să semnăm finanţările europene pentru anveloparea şcolilor nr. 22 şi „Iulia Hasdeu”, unde lucrările sunt deja licitate şi atribuite. Urmează finanţarea pentru achiziţia a 18 tramvaie noi, şi prima parte din proiectul de refacere a liniei de tramvai de la Casa Roşie până în Bariera Traian, la intrarea în depou. Investiţia se va realiza în două proiecte separate. Prima parte pe care o scoatem la licitaţie este Siderurgiştilor - 1 Decembrie, proiect de aproximativ 20 de milioane de euro, şi urmează cealaltă jumătate, încă pe atâţia bani.

Am câştigat contestaţia pentru proiectul de punere în valoare a sitului arheologic Tirighina. Pentru regenerarea urbană a Uzinei de Apă nr. 1 urmează să ne fie predată documentaţia pe care o vom depune, dar sunt banii noştri, n-avem cum să-i pierdem! Mai urmează finanţări pentru: anveloparea a 18 blocuri, reabilitarea, extinderea, modernizarea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe şi, respectiv, pentru extinderea ambulatoriului de la Spitalul de Copii, Velo-City – un sistem de bike sharing.

Tot ca proiecte majore, putem obţine finanţare pentru reabilitarea şi dotarea Colegiilor Auto şi „Radu Negru”, dar avem pregătite şi două proiecte de construcţii noi: o grădiniţă cu opt săli şi o grădiniţă cu 12 săli. Forţăm să vedem dacă putem obţine aproximativ cinci milioane de euro pentru refacerea depoului de tramvaie, unde am început deja studiile de fezabilitate. Vrem să mutăm tramvaiele de unde sunt în momentul de faţă, de pe Coşbuc, în depoul pe care îl avem, dar pe care nu prea îl folosim, de la Viaduct.

- În concluzie, câţi bani europeni este pregătit să atragă Galaţiul?

- Având în vedere modul în care se pune problema acum, pentru că ni s-a acordat posibilitatea de supralicitare cu 200 la sută, cred că ne apropiem de 100 de milioane de euro, bani care ar trebui atraşi şi implementaţi, noi ne-am dori până în 2020. Greu de crezut, pentru că procedurile ne omoară! Am să spun: până în 2021-2022, aproape o sută de milioane de euro din fonduri europene vor ajunge strict în municipiul Galaţi.

- În Galaţi s-au deschis, în această primăvară, şantiere noi pe străzile Cerealelor şi dr. Carnabel (între Basarabiei şi Alecsandri) care vor fi modernizate, în Ţiglina II – unde se lucrează la amenajarea arterei, a parcării cu loc de joacă şi părculeţ aferent blocului E6, la Şcoala Nr. 3 - unde a început anveloparea, şi a fost predat amplasamentul pentru a reîncepe lucrările la corpul de clădire abandonat acum mai bine de opt ani, la Şcoala Nr. 7. Unde se vor mai deschide şantiere de lucrări?

- Eu cred că se vor deschide cam peste tot dacă includem şi lucrările din interioarele de cartier. Primele trei scoase la licitaţie sunt Ţiglina I, Mazepa I, Mazepa II şi mai urmează încă trei: zona Aurel Vlaicu – însemnând tot arealul I.C. Frimu, după cum îl cunoaşte lumea, zona Micro 39 A, B, C şi o bucăţică din Micro 13, şi zona Cartierului Dunărea, mă refer la Micro 19, 20 şi 21, tot arealul respectiv. Lucrările vor începe anul acesta, dar în măsura finalizării licitaţiilor. Cel mai probabil, în primele trei se va interveni din iulie – august. Pentru celelalte trei zone, mai devreme de septembrie, e greu de crezut. Mulţi ar spune „vă apucaţi când vine iarna!”. Surprinzător, în ultima perioadă, iarna ţine cu noi. Anul trecut, în cartierele Ţiglina I şi Mazepa, s-a lucrat şi în noiembrie, deci mai prindem cel puţin două luni, ceea ce ar fi suficient pentru începerea lucrărilor.

- Care sunt cele mai importante lucrări care vor demara în 2018?

- Dintre lucrările majore - pentru că asta doresc oamenii să vadă - cea mai importantă, din punctul meu de vedere, şi care va schimba mult imaginea Galaţiului, este amenajarea zonei centrale între Potcoava de Aur şi strada Navelor, limita blocurilor P. O investiţie de 13 milioane de lei cu TVA, cu finalizare în a doua jumătate a lui 2019. Proiectarea este aproape de final, iar lucrările vor începe după a doua jumătate a acestei luni, dinspre Potcoava în jos, spre Spicul. Pentru anul acesta ne-am propus să ajungem până la Pasajul „Dunărea”, urmând ca anul viitor să facem restul, inclusiv pasajul.

Următoarea lucrare ca importanţă este prima parcare supraterană din Mazepa, lângă blocul R5, unde mai sunt vreo două garaje care ar trebui demolate. Vom începe, în primă fază, cu devierea ţevii care trece pe sub viitoarea construcţie şi cred că anul acesta cetăţenii vor putea vedea ieşind structura din pământ, urmând ca ea să fie finalizată anul viitor. O investiţie de 11 milioane de lei cu TVA.

Un alt proiect la care ţin foarte mult şi care se duce, oarecum, în zona de restructurare urbană, este sistematizarea zonei Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu” (CNMK), investiţie de 5,2 milioane de lei cu TVA. Strada lărgită va mai prelua puţin din aglomeraţia de pe Brăilei, vor dispărea ceva-ceva garaje, vor apărea peste 350 de locuri de parcare, loc de joacă, zone de socializare, şi cred că aducem la un cu totul alt standard întreaga zonă.

Vezi aici harta tuturor lucrărilor derulate de Primăria municipiului Galaţi

Aş putea continua cu intrarea în Galaţi dinspre Tirighina, acolo unde vor începe cât de curând lucrările în valoare de 12 milioane de lei cu TVA. Am avut o mică problemă pentru că ne suprapuneam cu o intervenţie pe care Apă Canal urma să o facă. Nu am fi vrut să ajungem din nou „Doreii” care abia au asfaltat ca să vină cei de la Apă Canal să spargă. Până la urmă am găsit o soluţie: o bucată dintr-un trotuar va fi lăsată liberă tocmai pentru ca Apă Canal să îşi poată face lucrările.

- Când finalizaţi lucrările la intrarea în Galaţi dinspre Brăila? Din câte ştiu, doar Sigiliul lui Petru Rareş mai lipseşte, iar la licitaţiile organizate până acum pentru achiziţia şi montajul acestui obiect de artă urbană nu s-a prezentat niciun ofertant.

- Vom vedea dacă a treia licitaţie va fi cu noroc. Ca să închidem tot arealul respectiv din zona Micro 21 - aţi văzut că am scos brăduleţii aceia de jur-împrejurul ceasului - absolut tot scuarul acela va fi regândit. Va rămâne ceasul ca element central, dar din punct de vedere peisagistic va fi adus în standardul întregii zone. Aţi văzut că bulevardul Galaţi este deja modificat, parcările, trotuarele au fost asfaltate, urmează să venim şi pe stradă efectiv, să-i turnăm un covor asfaltic, şi atunci cei care vor intra dinspre Brăila vor avea un întreg areal care să pară din acelaşi film. Dar toate acestea se vor putea vedea după a doua jumătate a anului. Eu înţeleg că cetăţenii nu mai au răbdare, dar, punând pe hârtie cât durează o licitaţie, mai devreme de un an şi jumătate spre doi ani e aproape imposibil să reuşeşti.

- Ce străzi intră în modernizare în 2018 şi când se finalizează?

- Reabilitarea străzii Basarabiei, între Baia Comunală şi Mihai Bravu, începe şi se va finaliza anul acesta. Vom finaliza străzile Pictor Isser şi Leonida Zamfirescu, iar pentru ultima etapă din Valea Oraşului se finalizează licitaţia. Sunt ultimele nouă străduţe din Valea Oraşului pe care nu s-a intervenit încă. La momentul finalizării, sperăm noi sfârşitul lui 2019, putem spune că toată zona Portului a fost canalizată iar în urma intervenţiilor Primăriei din ultimii ani, nu s-a mai pus problema inundaţiilor când a plouat mai tare. Vom interveni şi la reţeaua de troleibuz acolo unde trebuie să o refacem.

- Cum se face că tocmai la proiectele majore de investiţii apar tot felul de deficienţe, de lucrări suplimentare care necesită documentaţii, timp şi bani? De pildă la prima parcare multietajată e nevoie de devierea reţelelor, la amenajarea zonei centrale s-a uitat tocmai pasajul subteran, doar la sistematizarea zonei CNMK n-am auzit să fie nevoie de lucrări în plus. Dar restul, de ce nu au fost luate în calcul de la bun început?

- În zona CNMK o să auziţi că trebuie Plan Urbanistic Zonal. Am găsit tot felul de subterfugii pentru ca lucrurile să meargă înainte şi să fim în legalitate. Pe de o parte sunt aspecte care intervin în momentul în care ceri avize de la deţinătorii de reţele - Apă Canal, Electrica, Distrigaz. Din păcate, sunt şi societăţi care nu ţin de Primărie şi care nu-şi pot face musai planul de investiţii după nevoile Primăriei. E posibil ca anul acesta, de exemplu, Electrica, Distrigaz să nu aibă prevăzute fonduri pentru a merge în paralel cu investiţia noastră. Nu ne-ar conveni să facem totul frumos şi să vină a doua zi să spargă! De aceea e posibil ca noi să trebuiască să întârziem anumite proiecte sau să le facem separat. Pe de altă parte, nu pot să neg faptul că există scăpări la nivelul aparatului de lucru al Primăriei. Pun presiune destul de mare pe angajaţii Primăriei ca lucrurile să se mişte într-o viteză, şi atunci când nu ai fost învăţat cu un anumit ritm, e posibil să mai apară mici scăpări. Mulţumesc lui Dumnezeu din ce în ce mai puţine sau mai rare!

- Şi cine răspunde pentru aceste scăpări? Pentru că gălăţenii tot aşteaptă să vadă schimbări în Galaţi!

- Cu siguranţă cei vizaţi se ştiu. Ştiu şi câte greşeli admit. Extrem de puţine! Aţi văzut că atunci când am considerat că paharul s-a umplut nu am avut nicio problemă în a-mi schimba „generalii” cum vă place să le spuneţi. Trebuie să le livrăm cetăţenilor Galaţiului lucruri palpabile şi cât mai rapide. Deja avem exemple de bune practici şi în România - oraşele din vestul ţării - unde lucrurile par că au intrat pe un făgaş normal. Din păcate, oamenii compară doar ceea ce le convine. Uitaţi-vă la cei care au reuşit şi care livrează oarecum sistematic lucruri bune către cetăţeni: sunt la al treilea, la al patrulea mandat. Un exerciţiu interesant pe care îl voi face eu – şi pentru liniştea mea – iar dacă cineva va fi interesat îl voi pune la dispoziţie: să vedem ce au reuşit să facă în primii doi ani de mandat primari care sunt ridicaţi acum pe piedestal pe bună dreptate, dl. Boc, dl. Bolojan, dl. Falcă, dl. Scripcaru?

Din păcate, cam asta-i modalitatea noastră de comparaţie: centrul oraşului Oradea, cu un cartier oarecare din Galaţi. Nici cu centrul Galaţiului nu pot să spun că ne mândrim foarte tare în momentul de faţă, dar lucrurile se vor schimba. Din păcate, nu se poate peste noapte! Avem nevoie de bani şi de timp, dar şi de forţă de muncă pentru că e posibil, cât de curând, să fim în postura de a nu mai avea cu cine lucra atâtea câte ne propunem.

- Făcând un bilanţ, care este valoarea totală a investiţiilor care au început sau vor începe în 2018?

- Dacă întrebaţi constructorii, vă vor spune că Galaţiul nu a avut niciodată atâtea licitaţii. Bugetul propriu include şi partea de împrumut bancar. Nicăieri în lume banii de la bugetul local, ceea ce reuşeşti să strângi de la cetăţeni, nu sunt suficienţi şi atunci dezvoltarea merge mână în mână şi cu creditarea. Dacă vom cumula tot ce înseamnă fonduri europene, Programul Naţional de Dezvoltare Locală, împrumuturi, buget propriu, cred că ne ducem în aproximativ 300 de milioane de lei. O sumă extrem de consistentă, care va fi injectată în economia locală, pentru că banii aceştia se vor regăsi, într-un fel sau altul, într-un circuit economic local.

Citeşte şi --> Walk of fame pe Domnească şi un nou concurs de soluţii pentru zona Inelul de Rocadă

Citit 25910 ori Ultima modificare Duminică, 15 Septembrie 2019 00:52

49 comentarii

 • postat de gicu
  Joi, 17 Mai 2018 06:24
  188.24.204.***
  Realizarile sunt ale lui Marius Stan.
  5
  14
  Raportează
 • postat de Paul C.
  Marți, 15 Mai 2018 09:13
  185.31.7.***
  Ne laudam cu investitii de sute de milioane de euro dar sunt strazi in Galati care rivalizeaza cu Somalia , fara canalizare si asfalt. Ex str. Marasti zona Doja.
  1
  11
  Raportează
 • postat de s.a.v.
  Miercuri, 09 Mai 2018 15:51
  188.24.252.***
  Rezolva spune ceva primare de proiectul cu drumul de legatura de la turnul de televiziune,ai sange in instalatie,mergi trimite dupa aprobari, nu realizati cat de IMPORTANT este pentru trafic!
  1
  20
  Raportează
 • Miercuri, 09 Mai 2018 10:29
  37.58.58.***
  Pierdeti pe mana voastra dragilor :) Ati pus pe tapet 3/4 din ce a facut Stan ...... in afara de gazon, si florile de la passiflora nimic pana acum (2ani)
  4
  14
  Raportează
 • postat de Catalin
  Marți, 08 Mai 2018 23:20
  5.13.186.***
  Domnule Ionut Nastasache tin mortis sa va raspund daca tot ati aruncat mingea la fileu nu de alta dar stau in zona si stiu despre ce este vorba:
  Care amenajare IN CURS? Au fost demolate garajele anul trecut....si atat. Au fost demolate garajele si au ramas 2 pe pozitii? De ce? Pe langa faptul ca au fost demolate zona nu s-a curatat fiind un real pericol si un focar de infectie pentru toata lumea. La cum arata nu are rost sa vorbim. Demolezi si lasi molozul acolo, lucru absolut normal nu?
  Inainte sa te apuci de ceva faci studii ca de altfel la orice prostie ei dau milioane pe tot felul de studii, daca verificau inainte vedeau si tevile buclucase dar ce facem noi? Demolam sa vada lumea ca demolam, lasam locul in paragina 2-3-4 ani si vedem noi dupa aia, vezi exemplul parcarii de la Scoala 28.
  In viziunea dumneavoastra este absolut normal sa demolam de ochii lumii si sa ramana parloaga cativa ani pana obtin autorizatii, bani, etc. Vreti oras sau santier? Te limitezi la ce ai, te apuci de o zona si o faci cap-coada cu simt de raspundere nu te apuci de 100 si le faci la misto. Prefer sa dureze mai mult dar sa fie facut cum trebuie. Mai discutam noi cand se finalizeaza parcarea minune......daca tentativa de parcare de la scoala 28 a durat 3 ani cu 2 primari implicati nici nu vreau sa ma gandesc cat o sa dureze asta cu etaj.
  Alta intrebare???
  2
  12
  Raportează
 • postat de Catalin
  Marți, 08 Mai 2018 23:20
  5.13.186.***
  Domnule Ionut Nastasache tin mortis sa va raspund daca tot ati aruncat mingea la fileu nu de alta dar stau in zona si stiu despre ce este vorba:
  Care amenajare IN CURS? Au fost demolate garajele anul trecut....si atat. Au fost demolate garajele si au ramas 2 pe pozitii? De ce? Pe langa faptul ca au fost demolate zona nu s-a curatat fiind un real pericol si un focar de infectie pentru toata lumea. La cum arata nu are rost sa vorbim. Demolezi si lasi molozul acolo, lucru absolut normal nu?
  Inainte sa te apuci de ceva faci studii ca de altfel la orice prostie ei dau milioane pe tot felul de studii, daca verificau inainte vedeau si tevile buclucase dar ce facem noi? Demolam sa vada lumea ca demolam, lasam locul in paragina 2-3-4 ani si vedem noi dupa aia, vezi exemplul parcarii de la Scoala 28.
  In viziunea dumneavoastra este absolut normal sa demolam de ochii lumii si sa ramana parloaga cativa ani pana obtin autorizatii, bani, etc. Vreti oras sau santier? Te limitezi la ce ai, te apuci de o zona si o faci cap-coada cu simt de raspundere nu te apuci de 100 si le faci la misto. Prefer sa dureze mai mult dar sa fie facut cum trebuie. Mai discutam noi cand se finalizeaza parcarea minune......daca tentativa de parcare de la scoala 28 a durat 3 ani cu 2 primari implicati nici nu vreau sa ma gandesc cat o sa dureze asta cu etaj.
  Alta intrebare???
  2
  3
  Raportează
 • postat de ne pasa de oras
  Marți, 08 Mai 2018 21:50
  95.77.196.***
  si cu deratizarea orasului cum ramane?????ne mananca tantarii,puricii si capusele;pe vremuri se murea de ciuma care era transmisa de rozatoare,acu se moare din cauza capuselor,halal s a ajuns ca in acest secol sa nu se actioneze promt;ca de obicei ninsoarea ne surprinde,inundatiile asemenea,ploile la fel iar acum capusele si tantarii ne surprind
  0
  14
  Raportează
 • postat de Domnul Dobrea
  Marți, 08 Mai 2018 18:26
  5.13.168.***
  Ati avut mingea la fileu domnule primar... Ingaduitori jurnalistii acestia care au uitat sa va puna intrebari incomode. Ori departamentul de presa al Primariei "s-a mutat" in sediul de pe str.Domneasca, nr. 68 ?

  Plaja Dunarea, proiectul incalzirii centralizate, locuinte pentru tineri, concesionarea de teren pentru tinerii sub 35 de ani, subventionarea supraevaluata a transportului in comun, problema platilor catre consortiul care trebuia sa realizeze tunelul de sub Dunare, banii datorati evaluarii improprii a imobilelor de pe strada Traian... Chiar daca unele dintre aceste probleme nu au fost cauzate sub "atenta dumneavoastra experienta manageriala", totusi, cum sunt tratate de "specialistii din administratia locala" ?
  2
  32
  Raportează
 • postat de Marian
  Marți, 08 Mai 2018 17:48
  100.117.40.***
  Nu mai votati PSD care vrea sa demoleze statia de la spitalul judetean, aruncand in strada oameni care duc paine acasa la copiii lor, cate magazine tot atatea familii care depind de salariul celor care lucreaza acolo.
  Sa mai spuna cineva ca PSD este un partid caruia ii pasa de oameni.
  13
  20
  Raportează
 • postat de Mioara
  Marți, 08 Mai 2018 17:26
  5.13.210.***
  Drumul de legatura prin curtea Politiei de Frontiera Micro 21 se mai realizeaza odata ?
  Sau reintra la Ministerul de Interne ?
  1
  30
  Raportează
 • postat de Galatiul reinvie
  Marți, 08 Mai 2018 17:12
  5.13.255.***
  in afara de cei care sunt vadit anti PSD celelalte comentarii sunt de apreciere la ce se intampla in orasul nostru .Dupa atatea ani in care orasul nostru parca a dormit acum avem un primar plin de vivacitate si cu dorinta de a face schimbarea mult asteptata.
  42
  5
  Raportează
 • postat de Daniel
  Marți, 08 Mai 2018 16:57
  109.103.136.***
  Lumină pe Siderurgiștilor între IREG și Casa Roșie când se face? De circa 2 săptămâni e beznă. Vrem și noi în Europa.......
  1
  25
  Raportează
 • postat de Costi
  Marți, 08 Mai 2018 16:51
  95.77.96.***
  In cartierul Aurel Vlaicu a fost o singura lucrare (refacere sistem rutier interior cartier) si aia a fost FINALIZATA de MARIUS STAN chiar inainte de alegeri....motiv pentru pentru care eu si multi alti locuitori din cartier l-am votat iar pe Marius Stan, dar n-a fost sa fie. Acum nu inteleg de ce se lauda Ionut Pucheanu cu realizarea asta.

  Daca tot ne laudam cu ce au facut altii, dumnule Pucheanu, macar spuneti ca ati facut si parcul de copii (facut tot de MS) sau ca Soarele este mai stralucitor in mandatul dvs.
  5
  21
  Raportează
 • postat de Akbar
  Marți, 08 Mai 2018 16:02
  5.13.233.***
  Sincer, as fi multumit cu un Aquaparc asa cum scrie la carte, zero masini parcate pe trotuare si parcarea supraetajata de la Ancora.
  Centrul de transfuzii n-are fi rau daca ar fi igienizat si transformat in sali de clasa pentru CNAIC, unde se ingramadesc ca sardelele 900 de suflete, colegiu de renume aruncat insa intr-o fundatura.
  2
  15
  Raportează
 • postat de Vremuri dure cer masuri dure
  Marți, 08 Mai 2018 15:47
  5.13.185.***
  Citez din articol ::;;;; Sunt ultimele nouă străduţe din Valea Oraşului pe care nu s-a intervenit încă. La momentul finalizării, sperăm noi sfârşitul lui 2019, putem spune că toată zona Portului a fost canalizată iar în urma intervenţiilor Primăriei din ultimii ani, nu s-a mai pus problema inundaţiilor când a plouat mai tare. :::;;;; Este foarte GRAV Domnule Primar daca gandim asa , de ce nu faceti o vizita la pas sau din masina pe strazile din spatele blocurilor Jiu,olt,Brates,Mures si altele sa vedeti si dumneavoatra relitatea crunta, mizerile de garaje , si va rog veniti si cu copii ,dar sa va rugati sa nu vor sa se joace pe undeva printrun parculet ceva ca nu au nici unul . o intrebare ,,,, cu 9 stradute credeti ca ati rezolvat problema unui cartier ( nu cred ) VENITI DUPA PLOAIE DAR LUATI SI CIZMULITELE CA LA CUM ESTE ASFALTAT O SA VA PUNETI MAINILE IN CAP , Va salut cu respect si va asteptam la poarta orasului dinspre apa ( asa cum le place multora sa o intituleze) in vizita (dar veniti si cu consilieri poate cine stie vor un sifon sau poate sa inchirieze sau poate chiar sa cumpere un garaj ca tot sunt anunturi peste tot )si apropo daca veniti totusi aveti grija ca pe la noi prin cartier mai circula si carute ca cica au aprobare de unde ei stiu ,dar un lucru e clar se mai saluta prieteneste si cei de la locala ca de e prieteni ,nu
  0
  16
  Raportează
 • postat de rodax
  Marți, 08 Mai 2018 15:28
  193.231.148.***
  bobica,comentariu facut la misto.
  4
  2
  Raportează
 • postat de kiko
  Marți, 08 Mai 2018 13:06
  5.2.208.***
  Buna ziua, cu exceptia lui Marius Stan care a fost sustinut o perioada de PNL, Galatiul a fost condus (manat de interese) dupa revolutie doar de primari PSD (bine si dl Durbaca a avut mai multe sustineri). Ce s-a facut in anii astia in Galati vedem azi. Oras la Dunare cu Combinat siderurgic dar fara un pod peste Dunare. Oras la Dunare fara bazine, Oras la Dunare cu un port care abia misca. Un oras (si judet) cu drumurile praf. Mai putina vorba si mai multa treaba. Uitati-va cum fac altii daca nu puteti lasati pe altii care vor si pot. Facem parcare dar ne dam seama cand trebuie sa ne apucam de treaba ca trebuie sa mutam tevile si de jumatate de an tot ne lamentam. Mutati-le! Acum nu aveti bani. Cand mergea Sidexul cum trebuie si aveati de unde lua taxe nu faceati nik. In curand nu veti avea decat pensionari in oras. Cu ce veti face atunci? Si pentru cine? Ia vedeti mai jos de cand au inceput sa faca treaba ca sa fie unde sunt azi. O comuna nu un oras. Tot in Romania. Hai FAPTE!!!

  https://www.digi24.ro/stiri/economie/bani-afaceri/ciugud-comuna-care-arata-mai-bine-ca-majoritatea-oraselor-din-tara-925553
  2
  48
  Raportează
 • postat de stilmarin
  Marți, 08 Mai 2018 12:52
  188.24.246.***
  cu mult laudatele ajutoare de 3000 lei ptr centrale termice , se mai face ceva ?
  23
  15
  Raportează
 • postat de CetateanX
  Marți, 08 Mai 2018 12:39
  79.115.223.***
  Domnule primar, o urgenta in contextul modernizarii orasului o reprezinta si centrul vechi de transfuzii de sange din Tiglina 1 , lasat in parasire de ani de zile. O cloaca de infectie pentru locuitorii din zona si pentru cei ce trec pe acolo. Groaznic!
  1
  41
  Raportează
 • postat de CETATENII GALATIULUI AU NEVOIE DE PROFEDIONALISM SI RESPONSABILITATE, NU DE PROIECTE PE HARTIE FACUTE ANAPODA SI LA SFANTUL ASTEAPTA!
  Marți, 08 Mai 2018 12:10
  95.76.2.***
  Constatarea domnului presedinte Yohannis:

  Dragnea a amanetat tara printrun program de guvernare mincinos ducand electoratul in derizoriu;

  Viata de zi cu zi a romanilor arata aceasta realitate.

  Pucheanu amaneteaza pentru mai multe generatii orasul Galati, cu strgaturi si trambite ca O SA transforme orasul asta intrun santier, introducand printre fraze bombastice si volatile, daca nu se va intampla ceva, sa vedem, poate mai analizam, exact stilul propriu propagat de doi ani, care, in orasul asta, nu s-a vazut nicio schimbare!

  Intrebarea este cu ce bani porneste aceste lucrari de mare valoare, atat timp cat prin sacul bugetului a inceput sa bata vantul, multi bani cheltuiti aiurea, iar pentru completare a inceput sa vanda terenurile municipalitatii, sursa destul de slaba, iar accesarea fondurilor europene, o alta minciuna, tot cu sa vedem, la niste proiecte prost facute de necalificatii de partid angajati in primarie!

  Ori este prost sfatuit, ori disperat cand se uita in oglinda, aducandu-si aminte ca este primarul acestui oras, si ca va trebui sa raspunda de cum a gestionat banii galatenilor, facand imprumuturi peste imprumuturi pe la diferite banci, cu dobanzi platite la dobanzi, banii au fost dirijati aiurea, si va trebui sa raspunda!

  Mai inainte de toate trebuie sa informeze galatenii cu cat a amanetat orasul cu aceste imprumuturi, intrucat primarii pleaca, datoriile orasului raman si trebuie platite de cetateni, din ce in ce mai indiferenti de ce face acest primar si consilierii locali!

  Este de neiertat aceasta indolenta cetateneasca pe care mizeaza guvernantii, iar justitia se face ca nu vede!

  Nici nu va inchipuiti, la cat de prost este gestionat acest oras pe linie de dirigentie de santier, ce harababura si dezordine o sa fie pe timpul lucrarilor trambitate, si cati bani sifonati peste lucitatii cu lucrari suplimentare datorita proiectarii de proasta calitate!

  Sper sa fie bine, dar cu asemenea oameni in primarie si CL, o sa platim de o sa ne sara buzunarele si asa goale de preturile mereu crescande ale politicii PSD-iste!
  5
  35
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 08 Mai 2018 12:08
  5.13.176.***
  Oamenii sunt tristi pentru ca nu au bani sa faca nimic! Sunt prizonieri! Mi-am facut un calcul hellementar:
  Utilitati 300 de Ron... utiltiatile, 5-600 mâncarea, 100 chimicale cam...1000 de ron... ramai cu 150 de Ron din care scazi o bere saptamanala... timp in care nu-ti permiti NIMIC. Vizitarea altui oras in week-end (90-250+300+400 adica imi mai trebuie un salariu) timp in care nu am voie sa fiu bolnav, sa intemeiez o familie... daca platesc si chirie deja dau faliment cum ar trebui sa dea statul roman in 2-3 luni! Despre ce vorbim?
  2
  36
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Marți, 08 Mai 2018 12:01
  185.182.81.***
  Domnul primar cu asemenea declaratii se rusineaza si pinochio cand va aude .
  5
  44
  Raportează
 • postat de Nastasache ionut
  Marți, 08 Mai 2018 11:47
  188.24.233.***
  Domnule Cătălin, dacă citiți bine articolul proiectul cu parcarea subterana este in curs. Dacă nu s-a demarat din cauza unor garaje și a unor țevi care trec prin acel loc la ce va așteptați? Sa se bată din palme și sa se mute țevile și garajele sa se dărâme peste noapte? Totul trebuie făcut in legalitate, avize trebuiesc date, lucrările trebuiesc atribuite, toate acestea cu siguranța durează și nu se poate da o data exactă cum doriți dumneavoastră. Dar probabil după demolarea acelor garaje despre care dumneavoastră credeți ca pot fi dărâmate când vrea domnul primar iată ca lucrurile nu stau cum vreți dumneavoastră. Din toată acea lista ce conține un exemplu de schimbare amplă a multor zone la care nimeni nu s-a uitat din 90 pana in prezent, a fost posibil ca un personaj, reprezentat de dumneavoastră, probabil reprezentant ar unei paturi politice anti dezvoltare sa găsească un mod de a găsi toată acea lista de proiecte nula.
  38
  5
  Raportează
 • postat de Devy Buescu
  Marți, 08 Mai 2018 10:20
  5.2.209.***
  De departe cel mai bun primar pe care la avut orașul Galați! Un om care se dăruiește si face totul pentru binele cetățenilor! Felicitări domnule primar și la cat mai multe proiecte finalizate!
  154
  12
  Raportează
 • postat de Pruteanu carmen
  Marți, 08 Mai 2018 10:06
  109.166.131.***
  Am citit tot interviul dar filestiul iar nu atrage nimic.de28de ani nu e nici o schimbare,se pare că pentru noi(suntem tot un cartier din Galați cu aer de sat amarat) nu exista niciodata fonduri.avem conductele de la apa canal din1956 canalizare nici vorba(care sunt mai amărâți nu au nici fosa fără cu găleata pe strada zorile) gaze nici atât.pe langa toate astea străzile sub orice critica.daca ploua ne trebuie cizme de cauciuc.avem biserica aici care se dărâmă și e monument istoric dar părintele nu are acte.nu poate face nimic.nu avem o capelă(loc și bani avem ),ne plimbam morții pe unde găsim loc în oraș că apoi să îi aducem aici la cimitir.pe noi ne găsesc doar la alegeri in rest vai mama noastră.dar ce sa facem,doar centrul orașului contează,ce dacă noi suntem că acum 30-40 de ani?
  2
  45
  Raportează
 • postat de Adrian
  Marți, 08 Mai 2018 10:05
  5.2.205.***
  Primar trist, oras rist, oameni tristi.
  7
  80
  Raportează
 • postat de Vigilent
  Marți, 08 Mai 2018 09:24
  109.166.133.***
  Ne laudam si cu investitiile facute de Cj? Ce treaba are extinderea si modernizarea UPU cu Primaria Galati??? Niciuna!
  1
  48
  Raportează
 • postat de miu
  Marți, 08 Mai 2018 09:01
  80.97.203.***
  Pe Regimentul 11 Siret nr.50 nu functioneaza iluminatul stradal si voi vreti sa cred ca se va rezolva curand?
  1
  43
  Raportează
 • postat de silviu
  Marți, 08 Mai 2018 09:00
  109.99.225.***
  Mulțumim din inimă Partidului pentru marile realizări ce vor veni, pentru sutele de milioane de lei care,
  prin generozitatea PSD-ului, vor aduce bunăstarea și propășirea harnicului popor gălățean. Articol
  binevenit, mai ales astăzi, în zi de sărbătoare, când aniversăm 97 de ani de la înființarea PSD. După cum
  just se întreba un tovarăș mai jos, nici eu nu înțeleg de unde atâta nemulțumire față de gloriosul Partid.
  4
  46
  Raportează
 • postat de mihaela
  Marți, 08 Mai 2018 08:59
  109.103.83.***
  daca faceti macar jumatate din ce spuneti aici va votez la urmatoarele alegeri!! :)))
  46
  9
  Raportează
 • postat de Romica Tanvuia
  Marți, 08 Mai 2018 08:49
  82.137.10.***
  Cand pozati pozati pe macro sa se vada si tantarii in poze.
  Strada Brailei de la telefoane si pana la potcoava a fost reabilitata acum cativa ani. A inceput sa se onduleze, bordurile sa se macine. Lucrari de mantuiala dar mult trambitate.
  Pe Otelarilor au aparut gropile.
  Gazonul pus anu trecut deja se usucă, se tunde la misto, iar apa cu care se iriga va macina f repede bordurile. Deja vopseaua e spalata iar mortarul dintre ele e erodat ca apa curge printre rosturi.
  Pana la sf mandatului lui pucheanu o sa fie gata de tot.
  Pucheanu fura startul campaniei electorale cu promisiuni si vrajeli.
  Drumul din curtea PF cand e gata?
  Unda verde cu toate semafoarele pornite si sincronizate corespunzator cand?
  Bateriile de garaje, spatiile verzi, iarba care ajunge pana la genunchi?
  Suprafața antitrauma din locurile de joaca se exfoliaza pe suprafete mari si are vreo 3 ani.
  Leaganele se rup intr o ceselie fiind prea fragile.
  Plaja? Potr de ambarcatiuni?
  Iluminat stradal???
  Gropi, praf.
  5
  59
  Raportează
 • postat de Galatiul are intr-adevar primar.
  Marți, 08 Mai 2018 08:25
  109.166.128.***
  Se simte forta si determinarea unui primar tanar in Galati. Este un primar pentru galateni, face tot posibilul ca din hatisul de acte si aprobari sa iasa proiecte bune pentru oras.
  86
  9
  Raportează
 • postat de Romeo
  Marți, 08 Mai 2018 08:10
  78.152.243.***
  Mai sunt zone care merita un pic de atentie. Printre multe altele si cartierul Filesti.
  1
  34
  Raportează
 • postat de Alex
  Marți, 08 Mai 2018 07:45
  95.76.34.***
  Putina dezinsectie si un tuns de iarba nu ar strica nimanui nu?s-a deratizat cu apa pana acum.
  3
  39
  Raportează
 • postat de ioan
  Marți, 08 Mai 2018 07:34
  86.127.73.***
  Au scazut temperaturile afara.. :)
  2
  30
  Raportează
 • postat de balk
  Marți, 08 Mai 2018 07:21
  82.78.155.***
  bobica,singurul inchis la minte esti tu,baiatul asta n-a facut nimic,e invizibil.Eu ma imbrac sa ma duc la jungle splash,abia astept...
  5
  39
  Raportează
 • postat de Popica
  Marți, 08 Mai 2018 07:00
  82.78.125.***
  Scripcaru ???? Pe bune???? Adica exista comparatie intre brașov și galati????hmmmm eu cred ca am mers pe străzi cu ochii închiși....
  5
  46
  Raportează
 • postat de Radu Stefan
  Marți, 08 Mai 2018 06:51
  138.68.106.***
  Cel mai slab primar . O teapa pentru Galati marca PeSeDe!
  7
  59
  Raportează
 • postat de costin
  Marți, 08 Mai 2018 06:50
  62.121.74.***
  minciuni...vrajeli...nu te vom mai alege inca un mandat!!!
  9
  52
  Raportează
 • postat de aNDREI
  Marți, 08 Mai 2018 06:27
  194.105.20.***
  Domn primar cand mutam Ecosalul din IC Frimu si facem un parc frumos acolo ??
  3
  44
  Raportează
 • postat de marius
  Marți, 08 Mai 2018 06:23
  5.13.158.***
  A dat caldura si a iesit primaru prin oras? De la centru primeste bani mai putini , de atras fonduri europene , nici o sansa, dar hsi sa mai iesim si sa mai prostim galatenii cu ceva gargara. Este cel mai slab primar al Galatiului. Am crezut ca fiind mai tanar , va face ceva si pentru oras. Dar cum in spatele lui stau greii , iesim , mai promitem ceva si gata. Proiecte zero. Daca vrem ceva investitori, ne gandim la ceva?
  5
  53
  Raportează
 • postat de Toma (Necredinciosul)
  Marți, 08 Mai 2018 06:11
  90.95.50.***
  Să vedem, zise orbul!
  3
  36
  Raportează
 • postat de Bla Bla ....
  Marți, 08 Mai 2018 04:53
  108.245.201.***
  Baliverne pt cei ramasi ..
  5
  45
  Raportează
 • postat de Telegus
  Marți, 08 Mai 2018 04:43
  142.44.154.***
  Dacă se vrea, se poate!
  Mai trebuie umblat un pic la civilizatie și comportament și avem un oraș mișto.
  Bravo, primare!
  47
  13
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 08 Mai 2018 01:54
  188.24.238.***
  Garajele de la G1-G8 când le dărâmă ??

  Că de întrebări ridicate la fileu m-am săturat.
  14
  91
  Raportează
 • postat de Bobică
  Marți, 08 Mai 2018 01:41
  84.117.43.***
  Felicitările mele domnului Pucheanu. Până acum, este cel mai bun primar pe care l-a avut orașul. Totodată, mă bucură faptul că PSD Galați a fost din ce în ce mai atent cu candidații pe care i-a adus în fața cetățenilor la alegerile locale. Această administrație dovedește că PSD încă are oameni valoroși, care pot performa dacă sunt puși în posturi cheie. Acum, normal că unii cititori-cârcotași notorii vor găsi nod în papură să fie nemulțumiți, că deh, (domnul) Pucheanu este PSD-ist... Oameni buni, chiar contează culoarea politică???! Sunteți atât de închiși la minte că nu mai distingeți binele de rău. Primarul își dă silința să facă lucrurile promise cât mai bine și cât mai transparent. Din acest articol reiese negru pe alb ce a realizat, realizează și va realiza. Nu înțeleg de ce sunt unii atât de nemulțumiți și nu numai de primar, ci de toată administrația PSD-istă... fapt evidențiat și în alte articole.
  178
  23
  Raportează
 • Marți, 08 Mai 2018 00:43
  79.114.160.***
  Așteptăm începerea lucrărilor de la secțiunea Lucrări atribuite/ începute. Pct.19. Statie de epurare cartier Dimitrie Cantemir. Multumesc și să aveți spor.
  5
  64
  Raportează
 • postat de POAP
  Marți, 08 Mai 2018 00:27
  5.13.157.***
  misto proiectel elui stan ,ma puchene ,iar te lauzi cu ce fac altii? asa sunteti voi PSD
  22
  112
  Raportează
 • postat de Catalin
  Marți, 08 Mai 2018 00:21
  5.13.186.***
  Aoleu....fileaza becurile pe strada cand citesti interviul asta. 200 de milioane de euro auzi la el..... Cum poti sa te compari cu Boc, Falca si Scripcaru, orasele alea arata intr-un mare fel.
  Mi-a sarit ceva in ochi: " Următoarea lucrare ca importanţă este prima parcare supraterană din Mazepa II, lângă blocul R5, unde mai sunt vreo două garaje care ar trebui demolate. Vom începe, în primă fază, cu devierea ţevii care trece pe sub viitoarea construcţie şi cred că anul acesta cetăţenii vor putea vedea ieşind structura din pământ, urmând ca ea să fie finalizată anul viitor. "
  Pai acum 2 luni in urma promiteai ca in septembrie anul acesta o sa fie prima cupa de excavator bagata in pamant acolo pana cand ati descoperit voi ca trebuie deviate nu stiu ce tevi. Auzi la el: " mai sunt 2 garaje care AR TREBUI demolate ", "CRED ca anul acesta".
  Pai ne hotaram odata?
  11
  122
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.