Antrenorul campionilor CSM Arcada, Sergiu Stancu: ”Am avut o primă etapă foarte eficientă”

Antrenorul campionilor CSM Arcada, Sergiu Stancu: ”Am avut o primă etapă foarte eficientă”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Începute pe 3 august, pregătirile echipei dublă campioană la volei masculin CSM Arcada au continuat cu un cantonament montan de zece zile, la Cheile Grădiştei. La încheierea acestei prime perioade, l-am abordat pe antrenorul Sergiu  Stancu pentru un interviu.

După câte ştiu, echipa Galaţiului şi-a făcut un obicei din a se pregăti la Cheile Grădiştei. Cum a fost cantonamentul din acest an?

-   Ca de obicei, foarte bun. Aici, în vârful munţilor, sunt oameni gospodari care oferă tuturor condiţii excelente de pregătire şi toate celelalte. Am pus accentul pe acumulările fizice, atât de necesare pentru un sezon încărcat, foarte solicitant. De asemenea, am lucrat şi cu mingea, nevoiţi să facem acest lucru în familie, din cauza pandemiei de coronavirus. La pregătiri am avut aproape tot lotul, mai puţin pe Vasile Talpă – aflat în pregătiri la lotul Republicii Moldova, şi rusul Alexey Nalobin care a reuşit, între timp, să ajungă la Galaţi.

-    Venind vorba despre jucători, vă rog să prezentăm întregul lot.

-   Acesta cuprinde 14 jucători, atât din vechiul lot, cât şi nou-veniţi. Mai întăi, să spun două vorbe despre Mihai Gheorghiţă – jucător de-al nostru, din toamnă, dar pe care, din cauza unei accidentări pe când se afla la lotul naţional, nu l-am putut folosi în meciurile sezonului trecut. În prezent el este refăcut, a participat la pregătiri şi este apt de joc.

Acum să prezentăm numele celor 14 jucători: ridicători – Marin Lescov şi Michael Keegan; universal – Niels Klapwijk, Alexandru Raţă; centru – Răzvan Olteanu, Vasile Talpă, Alexey Nalobin şi Mihai Gheorghiţă;extreme: Marian Bala, Silviu Cristudor, Filip Sestan, Ovidiu Darlaczi, Alexandru Lefterache; libero – Vlad Kantor.

-   Cum vor continua pregătirile după acest cantonament?

-  Am revenit la Galaţi miercuri seară (n.n. – 19 august), iar joi şi vineri am efectuat patru şedinţe de pregătire, în sală, cu teme tehnico-tactice, dar şi în sala de forţă. Sâmbătă şi ieri le-am oferit două zile de odihnă, iar de luni – toată lumea la treabă. Ne aflăm cu pregătirile în linie dreaptă, nu peste multă vreme ne aşteaptă primele meciuri oficiale – primele fiind cele din Liga Campionilor (Campionatul Diviziei A1 va debuta pe 17 octombrie). Toate antrenamentele vor fi axate pe pregătire tehnico-tactică şi omogenizare. Din păcate, acest lucru îl vom realiza tot între noi, întrucât nu avem dezlegare să ne antrenăm cu echipe partenere, din cauze cunoscute.

-   Vineri, 21 august, a avut loc tragerea la sorţi. Cum consideraţi adversarul pe care îl vom întâlni în prima etapă în competiţia continentală?

- Începând din acest sezon, se va juca într-o formulă nouă, cu grupe de câte trei echipe, acestea jucând în sistemul fiecare cu fiecare. Vor fi, de fapt, trei turnee, în organizarea fiecărui club. Sorţii au hotărât ca CSM Arcada să joace în grupă cu o reprezentantă a voleiului din Croaţia – OK Ribola Kastela, şi una din Finlanda – Ford Levoranta Sastamala. Primele meciuri vor avea loc foarte curând, în perioada 22-24 septembrie. Deocamdată, ordinea turneelor nu a fost stabilită, acest lucru urmând să fie anunţat. Pot spune că sorţii ne-au adus adversari la îndemână, însă noi trebuie să ne pregătim foarte bine, pentru că sunt meciuri eliminatorii. Dacă vom atinge o formă sportivă bună, atunci şansa va fi de partea noastră.

 

 

 

 

 

 

 

Gh. Arsenie

Citit 21946 ori Ultima modificare Luni, 24 August 2020 22:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.