Interviu cu antrenorul Paul Bogdan, la finalul turului Diviziei A1 de volei feminin

Interviu cu antrenorul Paul Bogdan, la finalul turului Diviziei A1 de volei feminin
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Primul eșalon feminin de volei se află în pauza competițională dintre tur și retur. O jumătate de sezon desfășurată în condiții speciale, uneori chiar improprii, cauzate de pandemia cu coronavirus.

O succintă analiză a primelor 11 etape am trecut în revistă cu Bogdan Paul, antrenorul celor de la CSU Belor Galați.

- Ne aflăm la jumătatea campionatului. Cum caracterizați acest prim parcurs?

- Fără discuție, pandemia și-a pus foarte serios amprenta pe buna desfășurare a competiției. Trecând peste aceste greutăți, o primă constatare este aceea că puteam încheia mai sus în clasament. Am întâmpinat unele probleme, încă din startul pregătirilor, în alcătuirea lotului. În momentul în care am crezut că totul este în regulă, s-a accidentat foarte grav o jucătoare, astfel că s-au pierdut multe zile. În perioada acumulărilor am putut efectua doar șapte antrenamente cu lotul complet. Probleme au fost și în timpul desfășurării celor cinci turnee.

- Ce ne puteți spune despre desfășurarea de până acum a turneelor?

- Am început foarte bine meciurile, cu două victorii în fața echipelor din Pitești și Rapid, în turneul din Capitală, iar după cel de-al doilea turneu ne poziționam pe locul 4 în disputa cu celelalte 11 echipe. Lovitura am primit-o în timpul turneului al patrulea, când opt fete au fost infectate cu Covid-19. Ne-a dat peste cap totalmente. Înaintea turneului de la Blaj, în care n-am obținut niciun punct, am fost total dezechilibrați, am putut efectua doar trei antrenamente, ceea ce ne-a afectat jocul colectiv. Avem un lot închegat, care mă mulțumește şi care cuprinde jucătoare de valoare, dar și multe tinere. Cu eforturi colective, împletind experiența cu tinerețea, dar și cu eforturi suplimentare, putem spera la o clasare mai sus. La ora actuală suntem pe locul 8, cu 14 puncte, obţinute din cinci victorii și șase înfrângeri, setaveraj 19:22. Consider că se putea obține mai mult din jocurile cu "U" Cluj și CSO Voluntari, poate chiar la Medgidia, din care am acumulat un singur punct (2-3 cu Clujul). Experiența se dobândește prin jocuri și cred că acest lucru va deveni vizibil după cele 11 meciuri din retur, plus cele din "Cupa României".

"Cupa României" se va disputa la Cluj

- Care este programul actual al pregătirilor?

- După ultimul turneu, organizat de clubul din Blaj, am continuat pregătirile, cu unul și două antrenamente pe zi. Vom face acest lucru până pe 23 decembrie, după care fetele vor urma un program individual de antrenamente, cu accent pe lucrul în sala de forță. După această perioadă, vom relua antrenamentele cu întregul lot, întrucât se vor apropia meciurile din partea a doua a sezonului.

- Apropo de programul de la începutul anului viitor. Cum va arăta acesta?

- Se va juca tot sub formă de turnee, iar programul va arăta astfel: 22-24 ianuarie, turneu la Pitești, unde vom juca cu Argeș și Rapid; 5-7 februarie, la Lugoj. Între 17-21 februarie, vor fi meciurile de Cupă, la Cluj-Napoca, desfășurate tot sub formă de turnee, unde vom juca împotriva localnicelor de la Universitatea. Campionatul va continua apoi cu ultimele trei turnee ale Diviziei A1: 6-8 martie, turneul organizat de clubul nostru, la Galați, apoi în 19-21 martie, la Târgu Mureș, pentru ca ultima întrunire să aibă loc la Bacău, în 2-4 aprilie.

Financiar le merge bine

- Vă rog să trecem în revistă și lotul celor 12 jucătoare.

- Lotul este cel cunoscut, cu care sperăm să avem un parcurs mai consistent și, așa cum am mai spus, să urcăm în clasament. Pentru acest lucru avem nevoie și de liniște, din punct de vedere al sănătății. Pentru că, în ceea ce privește liniștea… administrativ-financiară, aceasta este asigurată de către conducerea clubului și a sponsorului. Lotul se prezintă astfel: Anamaria Berdilă, Sorina Miclăuș, Adina Roșca, Andreea Tămaș, Violeta Stan, Talita do Nascimento, Andreea Lakovici, Borislava Saykova, Lara Vukasovici, Nikolina Bozicevici, Elena Beceva și Mirela Şahpazova.

Citit 21645 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.