Handbalul gălățean nu se mulțumește cu puțin. Interviu cu antrenoarea Daciana Balaban

Handbalul gălățean nu se mulțumește cu puțin. Interviu cu antrenoarea Daciana Balaban
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Echipa CSM Galați se află la... răscruce de drumuri. A încheiat un sezon slab, care i-a adus retrogradarea, dar nu s-a stat mult pe gânduri și s-a pornit pe un nou drum

Despre un astfel de obiectiv îndrăzneț am dialogat cu antrenoarea Daciana Balaban, care, ajutată de Relu Druțu, pregătește echipa feminină a Galațiului.

- Ce ne puteți spune despre preocupările în vederea noului sezon?

- La nivelul conducerii clubului a fost analizată situația și s-a hotărât ca în noul campionat să atacăm revenirea în primul eșalon. Lotul pe care l-am avut a acumulat multă experiență, acestuia alăturându-i-se alte câteva jucătoare, astfel consider că avem create condițiile pentru îndeplinirea obiectivului. Este unul îndrăzneț, dar pe deplin realizabil.

- Cu cine veți porni în noul drum?

- Mai întâi, să amintesc de jucătoarele din vechiul lot. Acestea sunt: Nicoleta Petre, Bianca Aron, Alexandra Prodan (portari) - Andreea Merlă, Ana Maria Lopătaru, Bianca Zegrean, Cristina Andrița, Andreea Prescură, Mălina Bichir, Iulia Eiler, Raluca Tănasă și Andreea Sandu. Avem încă patru fete – Ana Maria Micu, Mădălina Manolachi, Daniela Corban și Iasmina Ichim, pe care vom conta, acestea venind după un splendid succes internațional. Având și statutul de studente la Universitatea ”Ovidius” din Constanța, cele patru au participat la Campionatul European Universitar, unde au ocupat primul loc!

Noutățile sunt: patru junioare din pepiniera proprie, Sorana Chiriac, Maria Frăsinel, Lavinia Lazăr și Andreea Filip. Am lăsat la urmă cele două transferuri din această vară, care, cu siguranță, ne vor putea ajuta. Acestea sunt Diana Nichitean (26 ani, HC Zalău) și craioveanca Alexandra Andrei (31 ani).

- Când au început antrenamentele și care este programul actualei campanii de pregătire?

- Am început de o săptămână la Galați și vom continua cu ședințe în aer liber, plus în sala de forță. Evident, accentul va fi pus pe acumulările fizice, perioadă în care vom susține și examenul medical. Din 2 august ne vom deplasa în orașul Bistrița pentru un cantonament unde vom aborda latura tehnică a pregătirilor și unde va fi și un prim meci de verificare. La revenirea acasă, până la startul în noul sezon (la jumătatea lui septembrie), vom susține cel puțin cinci meciuri amicale.

PROFIL

Daciana Curtean Balaban este un om de handbal arhicunoscut. La cele aproape patru decenii de viață (le va împlini anul următor), mai mult de trei sferturi a petrecut în slujba jocului cu mingea la semicerc. Născută la Sibiu, se consideră gălățeancă, fiind conducătorul de joc al echipei noastre, fie că s-a numit Oțelul, Danubius sau actualul CS Municipal. A debutat la Deva, cu un titlu de vicecampioană, iar la Galați a repetat performanța în: ”Cupa României” (locul 2), vicecampioană în 2013 și bronz în 2008. Din cei 20 de ani petrecuți la Galați, în trei a fost și la Ploiești. La Galați a fost antrenor-jucător timp de patru ani, iar din 2021 este antrenor cu drepturi și îndatoriri depline. Este căsătorită din 2014 cu Bogdan, cunoscut pentru pasiunile sale fotbalistice. O familie de sportivi!

Citit 3454 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Septembrie 2023 14:38

1 comentariu

  • postat de Gabi
    Marți, 25 Iulie 2023 15:55
    86.124.124.***
    De ani de zile ...handbalul galatean se multumeste ...cu NIMIC.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.