Un fapt îngrijorător - Locul 3 în Europa la mortalitatea masculină cauzată de BPOC

Un fapt îngrijorător - Locul 3 în Europa la mortalitatea masculină cauzată de BPOC
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un studiu efectuat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată faptul că România ocupă locul trei în Europa, în privinţa mortalităţii la bărbaţi cauzate de Boala Pulmonară Obstructivă Cronică (BPOC). Din acelaşi studiu reiese faptul că aproximativ un million de români suferă de această afecţiune, 100.000 de cazuri aflându-se în stadii avansate.

”Cei mai predispuşi la această boală sunt fumătorii şi persoanele care îşi desfăşoară activitatea într-un mediu poluat. Principalele simptome sunt tusea, expectoraţia de mucus şi respiraţia scurtă şi îngreunată. Dacă cineva vrea să verifice dacă nu este unul dintre suferinzi, trebuie să se adreseze medicului de familie sau unui alt specialist, care îi va efectua un test simplu şi nedureros, numit spirometrie”, ne-a informat Liliana Iordăchescu, psiholog în cadrul Compartimentului de Evaluarea şi Promovarea Sănătăţii a Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi.

Pentru o mai bună conştientizare a riscurilor pe care le implică BPOC, în perioada 16 – 30 noiembrie 2011 se desfăşoară Campania „Ziua Mondială de Luptă Împotriva BPOC”, în cadrul căreia se va încerca informarea populaţiei cu privire la factorii de risc  ai BPOC. De asemenea, campania subliniază importanţa prezentării la medic la primele simptome de boală.

Citit 9523 ori Ultima modificare Joi, 17 Noiembrie 2011 09:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.