Ovidiu Burcă, manager sportiv al FC Oţelul: "Vreau promovarea, indiferent de condiţii"

Ovidiu Burcă, manager sportiv al FC Oţelul: "Vreau promovarea, indiferent de condiţii"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Conducătorul echipei gălăţene a spus că în acest moment sunt 24 de jucători sub contract, inclusiv juniori pe care se bazează * La sfârşitul lunii iunie, se va şti bugetul şi se va încerca şi aducerea unor fotbalişti experimentaţi


La solicitarea unui grup de suporteri, Ovidiu Burcă, manager sportiv al Oţelului, a venit ieri în Galaţi împreună cu antrenorul Florin Marin, pentru o discuţie cu aceştia privind, în special, viitorul echipei. La finalul acesteia, Burcă le-a oferit şi suporterilor care n-au putut fi prezenţi o parte din informaţiile pe care le are, într-un interviu pentru „Viaţa liberă”.

- În ultima perioadă, dinspre club nu au mai apărut informaţii privind viitorul echipei, suporterii se plâng pe diverse canale de incertitudinea pe care o simt. Aveţi stabilit un buget exact, pentru a putea să vă faceţi o strategie a managementului sportiv?

- Aşa este, din păcate, în ultima vreme am transmis o stare de incertitudine. Nu ascund faptul că, din punct de vedere financiar, suntem într-un moment în care încercăm să ne reorganizăm. Sperăm ca, prin aşteptata lege a amnistiei fiscale, să ni se reducă acele sume pe care le avem de plătit către ANAF. Este clar că din punct de vedere financiar este o catastrofă faptul că nu am reuşit să rămânem în prima ligă. Încercăm să găsim fonduri pentru a rezista şi a crea un buget pentru Liga a II-a. Încercăm să vindem câţiva jucători, mă refer în special la cei tineri, Miron şi Tudorie, care sunt la lotul naţional de tineret, asta ne-ar ajuta foarte mult la completarea bugetului pentru sezonul următor. Totodată, administratorul special Vlad Răpişcă va avea spre sfârşitul lunii o întâlnire cu acţionarii clubului, le va prezenta toate datele financiare, pentru ca această echipă să continue în Liga a II-a, încercăm să creionăm un buget şi sperăm să găsim resursele financiare pentru asta.

"Avem 24 de jucători sub contract"

- Cu ce jucători mai rămâneţi, dacă mai pleacă şi ei, Miron şi Tudorie?

- Avem în jur de 24 de jucători sub contract, sunt şi câţiva juniori pe care vrem să-i promovăm, destul de valoroşi. Am fost împreună cu domnul profesor (n.r. - antrenorul Florin Marin) la ultimele meciuri, i-am urmărit cu atenţie, sunt jucători de real talent. Mai avem câţiva tineri împrumutaţi la Metalosport, pe care vrem să-i aducem înapoi, fac şi ei parte din planurile noastre de viitor. Pe lângă aceştia, sperăm să mai convingem câţiva jucători cu experienţă la nivelul acesta, care să ne ajute să promovăm din primul an.

"Popescu merită mai mult decât Liga a II-a"

- Dintre cei aflaţi sub contract, sunt şi care vor să plece? Dan Popescu şi-a exprimat o astfel de dorinţă...

- Într-adevăr, Dan Popescu nu îşi doreşte să mai continue, dat fiind tot ceea ce s-a întâmplat, dar şi valoarea lui. Este un jucător care merită mai mult decât Liga a II-a, dar trebuie să găsim şi pentru el cea mai bună soluţie, la fel ca şi pentru club. Ne este clar şi nouă că ne va fi foarte greu să îl păstrăm în eşalonul secund.

- Mai sunt şi alţii în situaţia lui?

- Nu, deocamdată este singurul jucător care şi-a manifestat dorinţa de a nu rămâne.

- Dintre cei care şi-au terminat contractul, aţi avut vreo discuţie pentru prelungire?

- Nu, dintre cei care deja au terminat, majoritatea sunt străini, alţii sunt jucători români care îşi doresc să joace în prima ligă. Cel puţin în momentul acesta, căci nu se ştie niciodată. Avem acest avantaj, de a începe ceva mai târziu, şi dacă nu îşi vor găsi angajamente până atunci, nu-i exclus să semnăm noi contracte cu ei. Sunt 14 echipe în Liga I, s-a limitat numărul de jucători în lot la 25 şi nu va fi uşor pentru un jucător să îşi găsească repede o altă echipă. Eu le doresc tuturor să îşi găsescă alt angajament, dar dacă vor fi care nu vor reuşi, uşa noastră le este deschisă.

- Celor care rămân le vor fi diminuate salariile?

- E clar că, din punct de vedere financiar, lucrurile trebuie recalibrate. Vom avea discuţii şi cu jucătorii, trebuie să găsim şi financiar modul de a le oferi motivaţie, pentru că nu putem să ţinem pe nimeni cu forţa. Vrem să le promitem doar ceea ce putem oferi, nu ceea ce s-a mai întâmplat aici, cu contracte foarte mari, dar neplătite la timp.

- Când estimaţi să fie reuniurea lotul şi să începeţi activitatea propriu-zisă?

- Noi preconizăm să începem pregătirea la începutul lui iulie, căutăm jucători până atunci.

- Din discuţiile cu cei din conducerea administrativă, personal aveţi certitudinea că echipa va începe campionatul şi că va avea ca obiectiv promovarea?

- Eu îmi doresc foarte mult, iar din ultimele discuţii cu Vlad Răpişcă şi cu domnul Bojincă, administratorul judiciar, îmi este clar că oamenii sunt ferm convinşi că trebuie să mergem mai departe şi că trebuie să găsim soluţii. Sper să se găsească înţelegere şi la acţionariat, pentru că, fără ajutorul lor, lucrurile vor fi îngreunate.

- Pentru promovare,  de ce buget aveţi nevoie?

- Este nevoie de un buget de 700-800.000 de euro, ca să fii sigur că reuşesti din primul an. E clar că ne dorim promovarea încă din primul an. În ADN-ul acestui club nu există altceva decât mentalitatea de a tinde tot mai sus. Depinde foarte mult de buget, dacă nu vom avea banii, ne va fi foarte greu. Personal, voi face tot ce pot ca să ne batem la promovare, indiferent de condiţiile care vor fi la Galaţi.

Citit 4999 ori Ultima modificare Joi, 10 Decembrie 2015 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.