INTERVIU cu Ionuţ Niculcea, antrenor coordonator A.C.S. Junior Galați. Îmbrăcăm veșminte de Academie!

INTERVIU cu Ionuţ Niculcea, antrenor coordonator A.C.S. Junior Galați. Îmbrăcăm veșminte de Academie!
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Singura școală de fotbal din zonă care acoperă toate nivelele de vârstă necesare participării în competițiile organizate de FRF și AJF împlinește opt ani * „Ne asumăm responsabilitatea de a promite că sportul-rege va bucura în continuare zecile de mii de pătimași de la noi”, declară antrenorul coordonator al proiectului demarat cu succes în anul 2008


Galațiul pare pustiit după dispariția Oțelului, fostă campioană a României, și a lui FCM Dunărea, la rândul său o albie în care au crescut mulți jucători cu box-office. Ca și în alte discipline șubrezite de carii, soluția pare a fi investiția în sectorul juvenil, iar la Dunărea de Jos, după proiectul baschetbalistic al lui Florin Nini (n.a. – clubul Phoenix), face pași importanți CS Junior, școală de fotbal fondată în septembrie 2008. La aniversare, se vorbesc multe, se trag linii și se fac promisiuni. Graficele ne spun că în Galați, în materie de „soccer”, ora exactă este dată de CS Junior – e singurul club privat care acoperă piramida cu toate nivelele de vârstă necesare participării în competițiile oficiale.

- Domnule Ionuţ Niculcea, spuneți-ne mai întâi, la opt ani de când ați intrat în cea mai iubită industrie, care e prima critică pe care v-o aduceți?

- Zilnic se pot face erori și, cu riscul clișeului, numai cine nu muncește nu greșește. Mă bucur însă că, în opt ani de existență, am eliminat greșeli inerente, fie umane sau generate de sistem, și facem pași siguri spre un nou nivel, acela al fotbalului de seniori. Galațiul merită fotbal de performanță și va reveni acolo unde-i este locul. Mi-ați cerut, însă, să-mi fac autocritica: Da, îmi pare rău că nu ne-am asumat mai devreme responsabilitatea de a promite că cel mai iubit joc va bucura în continuare zecile de mii de pătimași din Galați. Fără să exagerez, noi, CS Junior, îmbrăcăm deja veșminte de Academie, așadar avem un cuvânt greu de spus!

- Pe ce vă bazați, cum se spune, când faceți această afirmație?

- În opt ani, am reușit să demonstrăm că, optând pentru filosofia corectă, și anume know-how, organizare, muncă și devotament, juniorul simte cum se transformă. Se transformă în bine, se maturizează, impune respectul unui senior în devenire, al adolescentului bine crescut fără de care nicio societate nu poate avea viitor. Suntem prezenți la orice categorie de vârstă și ne propunem obiective tot mai îndrăznețe. Cu alte cuvinte, juniorii din zona de sud-est a României nu vor mai migra spre București sau alte orașe din țară. Ei vor crește aici, acasă.

- Despre ce obiective este vorba?

- CS Junior, la aniversare, oferă un program de burse de pregătire gratuită pentru fiecare nivel de vârstă, astfel orice junior, pe baza testelor trimestriale, având șansa de a fi prins în program, într-un context foarte atractiv, și anume participarea echipelor de copii formate in toate competițiile Naționale, din noul sistem dedicat micilor fotbalisti din România organizate de Federatia Romana de Fotbal – acesta urmând să fie și mai spectaculos decat in anii trecuti.

- Tot din acest an, tinerii de la Junior, de la jun. C în sus, nu vor mai achita taxa de pregătire, singura lor grijă rămânând dorința de a deveni cei mai buni.

- Domnule Ionuţ Niculcea, vă interesează numai ce se întâmplă pe teren cu juniorii dvs. sau le faceți programul și la domiciliu?

- De când am apărut, am venit în sprijinul părinților celor mici cu sfaturi și idei pentru o dezvoltare sănătoasă susținută de practici corecte în afara terenului de sport, fără excese și adoptând o alimentație adecvată. Ele sunt în continuare pe site, http://scoalafotbaljunior.ro/nutritie. Și pentru că practica trebuie să susțină din plin teoria promovată de CS Junior, avem bucuria de a fi recunoscuți pentru verdele prezent din plin la fiecare antrenament al grupelor noastre. Un măr pentru fiecare copil, după fiecare antrenament, este acțiunea la care ținem ca la orice fază de poartă transformată în gol. Marca Junior e deja cunoscută printre cei mai mici fotbaliști ai Galațiului: fiecare copil primește o gratuit o minge și echipamentul de antrenament.

- Ce se va întâmpla, totuși, cu juniorii care nu vor mai fi selectați pentru performanță? Mă macină de mult această întrebare.

- Da, e o întrebare legitimă. Ce va face copilul dacă nu va prinde echipa, dacă nu va fi păstrat în lot, dacă nu va semna un contract de profesionist? Am anticipat acest moment și avem soluții. Juniorii care nu pot face pasul spre fotbalul mare n-au niciun motiv să regrete că au practicat fotbalul de la 5, 6 ani până la intrarea în liceu. Conform studiilor, o persoană care a practicat un sport într-un cadru organizat devine mai încrezătoare, își îndeplinește obiectivele, gestionează mai bine stresul, se motivează mai bine și-i motivează și pe cei din jur, are o perspectivă mai clară a lucrurilor. Așadar, va avea o carieră de succes în afara fotbalului. Despre sănătatea cultivată de acest stil de viață și faptul că, astfel, sunt evitate anturajele uneori toxice nici nu mai are rost să vorbim.

- Dar ceilalți, înzestrați cu mai mult talent, ajunși în anticamera senioratului, ce vor face?

- Ceilalți trebuie să știe că o școală de fotbal privată se îngrijește cu responsabilitate de soarta lor. În acest sens, anunțăm că în sezonul 2017-18, CS Junior va înscrie echipe în Campionatele Naționale de Jun. A și B, iar în sezonul 2018-19, vom înscrie o echipă în Liga a III-a!

A consemnat

Dănuț Lungu

(P)

Citit 10359 ori Ultima modificare Joi, 22 Septembrie 2016 12:47