Podoabele lucrate în croşet, o alegere inedită (FOTO)

Podoabele lucrate în croşet, o alegere inedită (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Tarabele comercianţilor ambulanţi sunt pline până la refuz de brăţări, broşe, flori, inele, statuete, cristale şi orice altceva care ar putea fi un cadou potrivit pentru această perioadă de sărbătoare. Cu toate astea, mulţi dintre noi căutam alternative inedite, când vrem să facem un dar unei persoane speciale.

În ajutorul nostru vine Florenţa Isaia, care creează podoabe din croşet, perfecte pentru astfel de ocazii.

- De unde a apărut pasiunea pentru handmade?

- Acum un an, copilul meu avea nevoie de mărţişoare pentru şcoală şi atunci  mi-a venit ideea să mă apuc să fac mai multe, pentru că am descoperit că e ceva care îmi place şi care mă relaxează.

- Care a fost prima ta creaţie?

- Primul mărţişor pe care l-am făcut a fost un ghiocel care s-a transformat apoi în cercei, pentru că mi s-a părut că arată mai bine aşa.

- Care este cea mai mare provocare în acest hobby?

- Să îmi fac creațiile să arate exact aşa cum îmi doresc.

- Ce te-a făcut să alegi croşetul în detrimentul altor materiale mai populare precum lutul polimeric?

- Lutul polimeric e un material cu care am simţit că nu mă potrivesc. Am descoperit că mă pricep mult mai bine să fac bijuterii şi mărţişoare din croşet.

- Cât timp îţi ia să realizezi o pereche de cercei sau o broşă?

- Broşele şi cerceii sunt ceva mai complexe. De obicei, îmi ia cam o oră ca să le definitivez. Modelele mai simple cum ar fi un fluture sau o floare de nu-mă-uita îmi iau undeva între 5 şi 10 minute.

- Vezi, pe viitor, posibilitatea de a transforma acest hobby într-o afacere?

- Deocamdată, vorbim doar de pasiune, însă mi-aş dori ca într-un an să pot să particip la târguri handmade şi astfel să fac pasul spre o afacere.

- Ce aduci nou pe piaţa de bijuterii handmade şi implicit pe cea de mărţişoare?

- N-aş putea spune că este ceva nou. Dacă ar fi să spun că aduc ceva, atunci ar fi o formă nouă de a utiliza croşetul şi anume pentru bijuterii, mărţişoare etc. Bunica mea obişnuia să croşeteze mileuri şi îmi plăcea foarte mult ceea ce făcea. Poate fi şi ăsta un motiv pentru care am ales croşetul  şi aţa şi nu alte materiale.

 

Citit 6868 ori Ultima modificare Vineri, 03 Martie 2017 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.