Judecătorul mai vine pe 15 octombrie la Registrul Comerţului

Judecătorul mai vine pe 15 octombrie la Registrul Comerţului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma deciziei Adunării Generale a judecătorilor de la Tribunalul Galaţi, judecătorul delegat va mai merge la Registrul Comerţului pentru soluţionarea dosarelor pe data de 15 octombrie.

„Judecătorul merge de două ori pe săptămână la registru, marţea şi joia, dar până pe 15 octombrie va da termene. Ştiu că există termene deja date pentru 22 şi 24 septembrie, dar dosarele şi cererile respective vor fi din nou amânate pentru 15 octombrie”, afirmă Carmen Sandu, preşedinta Tribunalului Galaţi.

Asta nu înseamnă că data cu pricina va fi şi ziua în care toate cererile îşi vor găsi rezolvarea. Un anumit număr de dosare vor fi soluţionate pe 15 octombrie (probabil tot cam 600, ca şi săptămâna trecută), iar restul vor fi amânate pentru o dată ulterioară.

Ce înseamnă asta?

Pentru a fi mai expliciţi ne-am gândit să dăm un exemplu clar. Un gălăţean care a depus săptămâna trecută actele pentru cesionarea unei firme (preluarea firmei de la o altă persoană) a primit termen pe data de 22 septembrie. Omul a plătit toate taxele (şi nu sunt chiar mici - aproximativ 1.000 de lei) şi spera ca de săptămâna aceasta să îşi poată începe activitatea la noua lui societate. Dar, în condiţiile date, gălăţeanul nostru trebuie să mai aştepte până pe 15 octombrie ca să poată prelua firma, să îşi înceapă activitatea şi, normal, să câştige bani.

Cine răspunde pentru aceste pierderi? Cine hrăneşte familia gălăţeanului nostru, care a avut curajul  să îşi dorească o nouă afacere în plină criză?

Citit 647 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.