Previzibil. Louis Berger, la judecată cu Primăria Galaţi, pentru tunelul pe sub Dunăre

Previzibil. Louis Berger, la judecată cu Primăria Galaţi, pentru tunelul pe sub Dunăre
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Consorţiul care a câştigat licitaţia pentru construcţia tunelului pe sub Dunăre, proiectul de suflet al fostului primar Marius Stan, a dat în judecată Primăria şi Consiliul Local Galaţi, nemulţumit că actuala administraţie nu doreşte continuarea proiectului. Companiile reclamă că municipalitatea nu a plătit consorţiului prima etapă a lucrărilor. Acţiunea a fost înregistrată la Tribunalul Galaţi şi urmează să primească termen de judecată.

Faptul că războiul dintre noua conducere a Primăriei şi Luis Berger s-a mutat în instanţă nu surprinde, în condiţiile în care, încă din luna februarie a anului trecut, primarul Ionuţ Pucheanu declara că municipalitatea refuză să facă vreo plată pentru foraje pe malul tulcean al Dunării. Mai mult, edilul anticipa că se va ajunge la o confruntare în justiţie, în condiţiile în care ambele părţi nu ajunseseră la un numitor comun, în ciuda mai multor runde de tratative. "Primăria nu a plătit absolut nimic până în momentul de faţă, iar Louis Berger nu a mai făcut nicio altă lucrare în acest sens. Tot avem discuţii vizavi de oportunitatea continuării acestui proiect, asta şi pentru că eu nu voi accepta să plătim nicio sumă de bani atâta timp cât lucrările sunt făcute într-o altă unitate administrativ-teritorială decât Galaţi. Nu avem niciun temei legal de a plăti forajele care au fost făcute la Tulcea! Am avut acum două săptămâni ultima întâlnire în acest, nu am ajuns, din păcate, la un numitor comun: nici dumnealor nu pot veni cu un argument legal solid, care să stea în picioare, în afară de a ne spune că avem contract. Nu e de ajuns! În cel mai rău caz, vom ajunge să ne judecăm. Acordul de voinţă între două părţi, Consiliul Local şi o entitate privată, nu poate exceda cadrul legal naţional", a spus edilul, în luna februarie a anului trecut.

De cealaltă parte, fostul edil-şef Marius Stan consideră că "este normal ce se întâmplă". "Este normal ce se întâmplă, oamenii sunt de bună credinţă, ei vor să ducă la bun final proiectul, cred în el. Iar gălăţenii nu s-au săturat de păcăleli, promisiuni, văd că se vorbeşte din nou despre podul de la Brăila. Este firesc ce am făcut noi cu proiectul tunelului. Când nimeni nu-ţi dă nimic, trebuie să încerci să faci ceva cu banii tăi, investiţia în tunel ar fi fost realizată cu bani privaţi, era ceva bun pentru comunitate. Cei care au realizat studiul de fezabilitate au adus şi investitorii, era ceva inedit pentru România, de aia proiectul a fost îndelung verificat de instituţiile statului. Acum cei care au ajuns la Primărie au băgat proiectul la sertar ca să nu deranjeze celebrul bac peste Dunăre, o afacere prosperă a unor politicieni", a declarat Marius Stan, fostul primar al municipiului Galaţi şi iniţiatorul proiectului.

Citit 11181 ori Ultima modificare Vineri, 12 Ianuarie 2018 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.