Informaţii notariale - Vrea să dea pământul statului

Informaţii notariale - Vrea să dea pământul statului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Domnul Ion G. din Piscu ne întreabă dacă poate dona terenul agricol direct statului.

„Nu mai am cu ce să îl lucrez şi aş vrea să îl dau înapoi la stat, să îl lucreze ei. Aş dori să ştiu dacă pot face acest lucru şi cum ar trebui să procedez”, ne întreabă cititorul nostru.

Domnul notar George Schin ne-a oferit informaţiile necesare. În ceea ce priveşte donaţiile făcute statului, acceptarea acestora se realizează în următoarele condiţii:

- donaţiile oferite ministerelor, altor organe sau instituţii centrale care depind direct de Guvern, precum şi unităţilor bugetare care fac parte din sistemul acestora se acceptă de ministrul sau conducătorul organului sau instituţiei centrale de stat;

- donaţiile oferite unităţilor administrativ-teritoriale se acceptă, după caz, de consiliul judeţean sau al Municipiului Bucureşti;

- donaţiile oferite regiilor autonome sau societăţilor comerciale cu capital majoritar de stat se acceptă de conducătorii acestora, însă dacă sunt de interes naţional, cu autorizaţia prealabilă a organului tutelar; iar dacă sunt de interes local, cu autorizaţia consiliului judeţean sau al Municipiului Bucureşti, după caz.

Dacă obiectul donaţiei este un teren agricol, se cere şi avizul Ministerului Agriculturii. Dacă obiectul donaţiei este un imobil situat într-o localitate, se cere şi avizul Departamentului pentru Administraţia Publică Locală.

Bunurile grevate cu sarcini sau pentru care există restanţe la impozite sau taxe pot fi acceptate numai cu avizul Ministerului Finanţelor.

Citit 820 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.