* Deputatul PDL merge chiar mai departe, gândind sancţiuni pentru judecătorii care dau verdicte greşite, pentru care, apoi, se plătesc daune din banii publici *
Şeful grupului parlamentar PDL, Mircea Toader, a declarat că, pe viitor, când se va decide modificarea actualului cadru legal de funcţionare a magistraţilor, trebuie incluse şi prevederi clare privind posibilitatea ca aceştia să protesteze. Mircea Toader consideră că aceste prevederi ar trebui să nu mai permită blocajul care s-a înregistrat acum, la nivel naţional, blocaj provocat de greva magistraţilor.
„O să încercăm, pe baza experienţei, ce înseamnă protest, oricum nu în baza unui sistem sindical. Nu vor mai avea voie să protesteze, cel puţin nu în această formă, cu închiderea activităţii. Mâine, dacă toţi poliţiştii stau acasă, vine unul şi te omoară în casă! Sau ce facem dacă cei de la bănci intră în grevă şi nu mai dau bani o lună?”
„Cred că se va stabili un mod în care pot face proteste judecătorii. Ştiţi anunţul pe care l-au dat aceste organizaţii profesionale; că dacă până pe 5 octombrie nu se realizează ce doresc ei, refuză să mai intre în instanţă… Nu avem dreptul să ne comportăm într-un stat de drept încălcând principiul separaţiei puterilor!”, spune Mircea Toader.
Acesta se gândeşte să includă în viitorul proiect de modificare a legii şi o prevedere de sancţionare a judecătorilor care dau verdicte greşite:
„Trebuie să existe nişte prevederi şi pentru judecătorul care este responsabil pentru actul pe care îl face. De exemplu, pentru o hotărâre casată la CEDO, noi ce facem, îl felicităm că România plăteşte bani? Trebuie găsite sancţiuni, până la excluderea din corpul magistraţilor. Orice profesie are profesionişti şi oameni mai slab pregătiţi”.
Întrebarea este cine îi pedepseşte şi pe parlamentarii care fac legile aşa cum le fac.