UPDATE | CRIMĂ ÎNFIORĂTOARE, într-o localitate gălățeană. UCISĂ pe stradă de fostul concubin

UPDATE | CRIMĂ ÎNFIORĂTOARE, într-o localitate gălățeană. UCISĂ pe stradă de fostul concubin
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

UPDATE, vineri, 2 martie 2018 | Vasile Petcu, bărbatul din Pechea care şi-a ucis fosta concubină cu peste 15 lovituri de cuţit a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, care au cerut instanţei arestarea preventivă, iar judecătorii au admis propunerea.

Decizia nu este definitivă. Anchetatorii continuă cercetările. Petcu este acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor şi riscă o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare.


Principalul suspect este fostul iubit al femeii, cu care aceasta trăise câţiva ani.


O tânără în vârstă de 33 de ani, mamă a doi copii mari, a fost găsită fără viaţă într-un şanţ, la Pechea, la primele ore ale zilei de 1 martie. Femeia fusese ucisă cu mai multe lovituri de cuţit. Principalul suspect este fostul iubit al femeii, cu care aceasta trăise câţiva ani, după care hotărâse să se întoarcă la soţ şi copii.

Încurcate sunt căile vieţii şi deseori finalizate cu drame, care îi lovesc crunt nu doar pe cei direct implicaţi în poveşti de amor aparent greu de explicat. Un fel de triunghi amoros ţesut la Pechea, în centrul căreia s-a aflat o tânără soţie şi mamă, s-a transformat într-un cerc al unei tragedii din care protagonista a plătit cu viaţa, amantul va înfunda puşcăria, iar soţul a rămas văduv cu doi copii orfani de mamă, în pragul majoratului.

Ziua fatidică, 1 martie, avea să o ajungă din urmă pe Violeta Mirică (33 de ani) după ce crezuse că viaţa ei se aşezase, în cele din urmă, pe făgaşul normal. Acum câţiva ani, în timp ce era căsătorită cu Marian, cu care avea o fată de 17 ani şi un băiat cu un an mai mic, a avut o relaţie cu un vecin, Vasile Petcu (42 de ani), care are un handicap, fiind parţial nevăzător. Chiar îşi lăsase famila pentru el, dar treburile nu au mers aşa cum se aşteptase. Femeia s-a împăcat cu soţul ei şi a revenit acasă, la copii. Reîntoarcerea Violetei la familie nu i-a fost pe plac lui Vasile, care îi tot dădea târcoale, să o convingă să se împace. Mai mult, o ameninţa cu moartea sau îi scria mesaje insultătoare pe gard.

"Ea a fugit, a venit acasă, a vrut să îşi ţină familia şi el o urmăreşte de doi ani, nu o lasă în pace. Pe gard scria tot felul de prostii, ea a reclmat. A reclamat de o grămadă de ori, asta e, că poliţia nu îşi face datoria deloc la noi aici", susţin apropiaţii Violetei.

Doi ani este perioada în care, susţin rudele Violetei, Vasile ar fi hărţuit-o şi i-ar fi făcut viaţa un calvar. De frica lui, femeia a depus plângeri la poliţie, la fel ca şi ceilalţi membri ai familiei, iar fiul ei, de 16 ani, obişnuia să o însoţească în fiecare zi spre locul de muncă. Numai joi, pe 1 martie, nu a făcut-o.

"Ea a mai fost odată strânsă de gât, tot de el, atunci au fost doi martori, asta s-a întâmplat, eu m-am dus şi am făcut reclamaţii, dar nu s-a făcut nimic", susţune Marian Mirică, soţul Violetei.

Cel care a salvat-o prima dată pe femeie de la moarte confirmă cele spuse de văduv. Bărbatul a folosit biciul ca să o scape de Vasile, care o atacase cu intenţia clară de a o ucide. "A strâns-o de gât şi atunci am sărit eu din căruţă şi a scăpat printre sârme. Am sărit din căruţă cu varga, atât am avut, dacă aveam bâta îl terminam", susţine vecinul celor doi.

Poliţia: "S-au înregistrat plâgerile!"

Acuzaţi că nu ar fi făcut nimic să îl pedepsească pe bărbatul care o ameninţa pe Violeta şi, mai mult, să îl ţină departe de ea, poliţiştii susţin că fiecare reclamaţie a femeii vizavi de această problemă a fost luată în serios şi soluţionată conform competenţelor şi limitelor permise de lege.

"La data de 22 decembrie 2016, la Postul de Poliţie Pechea a fost înregistrată o plângere a victimei cu privire la faptul că fostul ei concubin ar fi urmărit-o de mai multe ori în timp ce se deplasa pe drumul dintre domiciliu şi locul de muncă, fără să îi adreseze niciun cuvânt. Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de hărţuire, fiind dispusă începerea urmăririi penale "in rem". În data de 23 martie 2017, în dosar a fost dispusă continuarea urmăririi penale faţă de suspect. De asemenea, în luna aprilie 2016, victima a sesizat poliţia cu privire la faptul că fostul concubin i-ar fi adresat injurii. Poliţistii i-au aplicat bărbatului o sancţiune contravenţională la Legea 61/1991. La data de 2 februarie 2018, femeia a sesizat organele de poliţie despre faptul că în ziua respectivă fostul concubin s-ar fi îndreptat cu bicicleta spre ea. Bărbatul a fost din nou sancţionat contravenţional", a precizat cms Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Din amendă şi amor, la omor

Calvarul tinerei a culminat joi dimineaţă, când se ducea spre magazinul unde lucra ca vânzătoare. S-a întâlnit cu Vasile pe drum, dar bărbatul şi-a pierdut răbdarea şi a răbufnit, scoţând cuţitul la cea care îi fusese iubită. A lovit orbeşte, până a lăsat-o într-un şanţ plin cu zăpadă.

În gerul cumplit şi rănită grav, Violeta nu a avut şanse, chiar dacă oamenii au sunat la 112, cerând ajutor. "S-a deplasat un echipaj de la noi, găsind la faţa locului o femeie de 33 de ani, care prezenta multiple plăgi înjunghiate la nivelul gâtului şi al feţei. Nu avea semne vitale, decesul fiind cel mai probabil instalat de mai bine de o oră", ne-a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

Vasile Petcu a fost reţinut imediat de poliţişti. Anchetatorii au numărat pe trupul femeii nu mai puţin de 20 de lovituri de cuţit, un motiv în plus pentru procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, unde a fost înregistrat dosarul de omor, să ceară nu doar arestarea lui, ci şi o expertiză neuro-psihiatrică.

Citit 15567 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Martie 2018 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.